Super retrofit voor de kantbank

Hoe geef je je oude kantbank, die mechanisch nog dik in orde is, een super retrofit? Met een hoekmeetsysteem, een led-balk die aangeeft waar de tooling moet worden geplaatst, een laser veiligheidssysteem en een besturing met de mogelijkheid om offline te programmeren. Retrofitspecialist Morris Solutions zal dit allemaal live demonstreren op de TechniShow.

Morris Solutions is terug in de Jaarbeurs. Morris Giaccone en Grytsje de Jong beleefden hier in 2014 de doorbraak met hun bedrijf, toen ze de aanmoedigingsprijs van de TechniShow Innovation Awards kregen voor hun zelf ontwikkelde Anglecheck. In deze handschoen is een hoekmeetsensor geïntegreerd die draadloos communiceert met de besturing van de afkantpers. Door de plaat vast te pakken, controleert de handschoen automatisch of de gebogen hoek correct is. Morris Solutions liet daarmee zien wat het in zijn mars heeft. Sindsdien heeft het bedrijf zich sterk doorontwikkeld. Jaarlijks worden er 50 à 60 kantbanken geretrofit. Daarbij is veel kennis en ervaring opgedaan. Bovendien zijn er steeds meer opties om van een kantbank weer een eigentijdse machine te maken.

Evolutie Anglecheck
Morris Solutions demonstreert al deze mogelijkheden op een LVD kantbank van 4 meter met negen assen. Dat is allereerst de Anglecheck, die een evolutie heeft doorgemaakt. Het is geen handschoen meer, maar een draagbaar hoekmeetsysteem, waarmee nauwkeurige buigingen en kortere cyclustijden kunnen worden gerealiseerd. Daarnaast zal de kantbank uitgerust zijn met een led-balk. De ledverlichting maakt het de operator gemakkelijk, door precies aan te geven waar de tooling moet staan en wat de beste plaats is om te buigen. “Tot dusverre wordt zo’n balk alleen toegepast op nieuwe kantbanken”, zegt Morris Giaccone. “Maar nu is hij ook beschikbaar om een oude kantbank te moderniseren.”

Offline programmeren
Voorts is de bank voorzien van laser veiligheidssysteem van Lazersafe, de nieuwste ESA besturing met 21 inch beeldscherm en een 3D offline systeem waarmee offline kan worden geprogrammeerd. Want dat is ook bij oude kantbanken de toekomst. Zo is Morris momenteel bezig met een retrofit bij een klant, die vijf kantbanken heeft. Twee daarvan zijn al geretrofit en uitgerust met deze nieuwe besturing en programmeersoftware. Deze klant kan binnenkort vanaf een station op zijn kantoor vijf kantbanken tegelijk programmeren. “De kantbank die we op de TechniShow demonsteren is de best uitgeruste machine die ik kan bieden”, zegt Morris Giaccone. “We laten hiermee zien hoe sterk we zijn gegroeid in onze mogelijkheden om klanten voor een aantrekkelijke prijs aan een machine te helpen, waarmee ze weer vele jaren vooruit kunnen.”

Morris Solutions, hal 7, stand A023

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tweede editie 4Innovatorsdays krijgt meer inhoud

11-10 Om de tweede editie van de 4Innovatorsday nog meer inhoud te geven, hebben de…

MetavakNieuws

LaserCheck hoekmeetsysteem maakt kantbank productiever

29-09 Variërende materiaaldikten en spanningen in de plaat maken het in de plaatbewerking vaak lastig…

MetavakNieuws

Besten Machines pakt uit met Haco

25-09 Maar het accent zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is sinds begin dit…

Plaatbewerking

LVD’s eerste Ulti-Form buigcel in de Benelux gaat naar De Cromvoirtse

21-09 Met deze investering heeft De Cromvoirtse echt een knoop door gehakt. De leverancier van…

Plaatbewerking

De 4Innovators komen terug, met gast-partners

14-07 In de industriële omgeving van dit innovatieve bedrijf zullen de vier vaste partners hun…

Plaatbewerking

LVD lanceert online Resource Center

01-07 In het Resource Center krijgen bezoekers zicht op de actuele status van metaalbewerking van…

Plaatbewerking

Productieve buislaser LVD geschikt voor complex werk

28-06 Met een grote invoerlengte van 8500 mm snijdt de TL 8525 buizen met een…

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X