SVT kiest PROfirst CADCAM voor aansturing Sato snijmachine

Na samen in totaal 35 jaar werkzaam te zijn geweest bij een bedrijf in de plaatbewerking, kriebelde het bij Luuk van Malenstijn en Richard Kraak om zelf iets nieuws te beginnen. Samen met een derde compagnon, Vink Barneveld, hebben ze Staalplaat VerwerkingsTechniek Nederland in Brummen opgezet.

Luuk van Malenstijn is vol vertrouwen over de toekomst. “Doordat we in deze uitdagende tijd ons bedrijf opstarten, hebben we de investeringen voor een goede prijs kunnen realiseren. We zijn een klein, flexibel bedrijf met veel kennis. Onze kracht zal liggen in het bieden van een totaalpakket voor kleine series, enkelstuks en prototypen. Door de vele jaren ervaring kunnen we als jong bedrijf een goede partner zijn voor vele bedrijven.”

Goede keuze
In het verleden is ervaring opgedaan met verschillende snijmachines en CADCAM systemen voor de aansturing hiervan. Hierdoor konden ze voor hun eigen bedrijf een goede keuze maken. Er is gekozen voor de Sato snijmachine met autogeen en plasmasnijtoorts in combinatie met een Kjellberg bron, in Nederland geleverd door Brugman Machines. “We hebben gekozen voor de Sato met Kjellberg vanwege de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding”, vertelt Van Malenstijn. “Daarnaast biedt Kjellberg de nieuwste technologische ontwikkelingen zoals contour cut en contour speed, zodat we de beste kwaliteit op het gebied van plasmasnijden kunnen verwezenlijken.”
Naast de snijmachine is geïnvesteerd in een nieuwe Darley kantbank en een gebruikte platenwals. Voor de aansturing van de Sato snijmachine werden verschillende nestingssystemen bekeken. Uiteindelijk viel de keuze op PROfirst CADCAM. “Eigenlijk zijn er geen slechte systemen meer”, verklaart Van Malenstijn deze keuze. “Er zijn natuurlijk wel verschillen, maar voor ons was Widenhorn de belangrijkste afweging om voor PROfirst te kiezen. De medewerker van Widenhorn toonde tijdens de demonstratie al aan over veel kennis op het gebied van snijmachines te beschikken en dacht mee over de optimalisatie van onze Sato.”

Complete database
Naast de eenvoud in gebruik (en alles Nederlandstalig), beschikt PROfirst CADCAM ook over een complete database voor producten, orders en materiaal. De materiaaldatabase is geheel ingericht met een automatische restplatenopslag en mogelijkheden voor certificering, zodat door SVT Nederland gemaakte producten kunnen worden voorzien van alle benodigde informatie. Alles ligt in de database vast en kan direct worden uitgelezen.

SVT Nederland heeft veel vertrouwen in de toekomst en verwacht ook dat de economie weer gaat aantrekken. De verwachting is dan ook dat het bedrijf met de opgaande lijn mee kan gaan. “De eerste orders hebben wij al binnen. Wij hebben geïnvesteerd in de modernste productietechnologie en kunnen hiermee voor onze klanten een toegevoegde waarde zijn. PROfirst CADCAM biedt ons de oplossing om het maximale uit onze machines en materiaal te halen, zodat onze klanten van een goede prijs verzekerd zijn”, besluit Van Malenstijn.

Preview PROfirst V8 op MetaalExpo
Widenhorn zal tijdens de MetaalExpo (5 t/m 7 maart in Den Bosch) met alle divisies (Verspaning, Plaatbewerking en 3D Printing) aanwezig zijn op stand 7.C090. Tijdens de beurs zal Widenhorn een preview lanceren van PROfirst V8.

Aan deze nieuwe versie wordt al meer dan een jaar gewerkt. Deze nieuwe versie zal volledig draaien op een SQL database. Voor gebruikers zal dit betekenen dat de snelheid enorm toeneemt. Daarnaast worden geavanceerde strategieën toegevoegd voor het snijden van dikke en grote platen, zoals volautomatische warmtespreiding en automatisch overpakken voor lasersnijmachines. De geavanceerde calculatiemodule van PROfirst V8 zal worden uitgebreid met een optimale CAD import. PROfirst zal op basis van de tekening zettingen, boringen en verzinkingen kunnen herkennen en deze worden dan direct meegenomen in de offerte.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Automatisering

Open Mind terug op Farnborough Airshow

11-07 Van 18 tot 22 juli komt de hele luchtvaartindustrie naar de Farnborough International Airshow…

Automatisering

Kantbank programmeren op werkvoorbereiding met Mbend

22-06 “Gegeven is dat het buigverlies altijd in de plaatuitslag moet worden gecompenseerd om maatafwijkingen…

Automatisering

Optimale gereedschapsbanen voor medische componenten

22-06 Deze geautomatiseerde CAM-programma’s zijn vooral interessant voor fabrikanten van implantaten en botplaten, met al…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Automatisering

Gebrema realiseert kortere doorlooptijden met VISI CADCAM voor vijfassig frezen

01-03 De gereedschapsmakerij van Gebrema is uitgerust met een geavanceerd machinepark. Hier worden de matrijzen…

Automatisering

Nieuwe versie AutoPOL offline buigsimulatie software

23-08 Het is vanaf nu mogelijk om het SafanDarley E-Bend L hoekmeetsysteem offline te programmeren…

Automatisering

Innovatieve gebruiksvriendelijke oplossingen voor plaatbewerking

23-06 De ontwikkelingen in de plaatbewerking zijn de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen