Tata Steel versterkt samenwerking met Wuppermann

Tata Steel Nederland en Wuppermann Staal Nederland hebben hun leverings- en tollingovereenkomsten vernieuwd. Ze lanceren ook twee initiatieven gericht op de uitwisseling van data en de recycling van schroot, waardoor hun staalproductieproces duurzamer wordt.

Tata Steel en Wuppermann hebben onlangs een nieuw driejarig contract getekend voor de levering van warmgewalst bandstaal met nauwe diktetoleranties en een hoge oppervlaktekwaliteit.

Met het versterken van hun samenwerking onderstrepen de bedrijven hun commitment aan het leveren van hoogwaardig gegalvaniseerd warmgewalst bandstaal aan Europese klanten in een breed scala aan industrieën, waaronder de automobiel- en zonne-energiesector.

Verder verduurzamen

Tom Eussen, binnen de Raad van Bestuur van Tata Steel Nederland verantwoordelijk voor Tata Steel IJmuiden en de Downstream-activiteiten, is er blij mee. “In de afgelopen 20 jaar is Wuppermann een belangrijke klant en sparringpartner voor ons geworden. Dit uit zich in onze inspanningen om initiatieven te ontwikkelen die waardevol zijn voor ons beiden, zoals het delen van productiedata en het testen van een programma voor de terugkoop van schroot. Deze initiatieven helpen ons om ons staalproductieproces verder te verduurzamen.”

Karsten Pronk, managing director van Wuppermann Staal Nederland, noemt een sterke en langdurige samenwerking zoals die tussen Tata Steel en Wuppermann is de juiste basis om dergelijke belangrijke digitaliserings- en circulariteitsprojecten op verschillende plekken in de keten te implementeren en hun volledige potentieel te realiseren.

Primaire leverancier

Tata Steel en Wuppermann hebben onlangs een nieuw driejarig contract getekend voor de levering van warmgewalst bandstaal met nauwe diktetoleranties en een hoge oppervlaktekwaliteit. Hiermee blijft Tata Steel de primaire leverancier van de staalverwerker. Een deel van het geleverde volume zal bestaan uit Zeremis Carbon Lite – staal met een toegekende CO2-reductie tot 90% – omdat Wuppermann en zijn klanten zich steeds meer richten op duurzaamheid binnen hun toeleveringsketens. Ook hebben Tata Steel en Wuppermann hun tollingovereenkomst verlengd.

Productiedata delen

De bedrijven verdiepen ook hun samenwerking door middel van twee strategische initiatieven. Tata Steel zal specifieke productiedata van het geleverde staal delen, waardoor Wuppermann de efficiëntie van hun staalverwerking verder kan optimaliseren en het kantschroot kan verminderen. Hierdoor worden kosten bespaard en een duurzamer productieproces gerealiseerd.

Bovendien zijn de twee bedrijven overeengekomen om operationele activiteiten te testen die verband houden met een programma voor de terugkoop van schroot, wat als doel heeft om gesloten systeem te creëren. Dit sluit aan bij het streven van Tata Steel om zijn klanten steeds beter van dienst te zijn en zijn ambitie om het gebruik van schroot in de staalproductie te vergroten. Het recyclen van elke ton schroot betekent een vermindering van 1,6 ton CO2 in vergelijking met staal dat gemaakt is van ijzererts.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Tata Steel gaat in staalproductie CO2-arm zink gebruiken

12-09 De gesloten overeenkomst dekt een aanzienlijk deel van Tata Steel’s zinkbehoefte en stelt bijvoorbeeld…

Materialen

Grootse modernisering hoogoven 6 Tata Steel

20-03 “Dit wordt de laatste keer dat we zo’n grootscheepse operatie bij een hoogoven uitvoeren”,…

Toeleveren

Onder de rook van de Hoogovens

27-02 Ontmoet de familie Can. De spanningen lopen de laatste tijd nogal op. Terwijl oma…

Materialen

World Steel Association erkent Tata Steel als CO2-efficiënte staalfabriek

29-11 Tata Steel werkt al jaren aan het verminderen van de CO2-uitstoot. De CO2-intensiteit van…

Materialen

Tata Steel lanceert CO2-arm staal

13-07 De lagere CO2-intensiteit van Zeremis Carbon Lite is gebaseerd op CO2-besparingen die Tata Steel…

Toeleveren

Minder stofoverlast door mobiele kappen

23-05 Converterslak is een bijproduct van het staalmaakproces in Tata Steel’s Staalfabriek, een van de…

Oppervlaktetechniek

Van zinkhoudende lak naar watergedragen coating

29-03 Tata Steel Nederland Tubes produceert koudgevormde gelaste koolstofstalen buizen en profielen met een diameter…

Materialen

Tata Steel steekt 200 miljoen in hightech milieu-installatie

27-03 De nieuwe milieu-installatie bij de Pelletfabriek, waar de grondstoffen worden gemaakt voor de productie…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema