Tech Demoweek heeft nu echt de deuren geopend. Dit zijn de highlights.

De 16de editie van de Tech Demoweek is officieel van start gegaan. De bedrijven Bendertechniek, Cellro, DMG Mori, Dormer Pramet, Dymato, Heidenhain en Mitutoyo presenteren deze week een zeer gevarieerd programma met machines, gereedschappen, automatiseringssystemen en softwareoplossingen. “Alleen samen kunnen we de processen bij onze klanten optimaliseren”, is de gedachte. De Demoweek is nog t/m vrijdag 17 maart te bezoeken.

De redactie van Metaalnieuws bracht op de eerste dag van de Tech Demoweek een bezoek aan alle zeven deelnemende bedrijven. De officiële opening van Tech Demoweek vond dit keer plaats in het nieuwe pand van Mitutoyo.

De redactie van MetaalNieuws bracht op de eerste dag van de Tech Demoweek een bezoek aan alle zeven deelnemende bedrijven. De officiële opening van Tech Demoweek vond dit keer plaats in het nieuwe pand van Mitutoyo. De meetspecialist zet deze week de deuren open om bezoekers een kijkje te laten nemen in het nieuwe en moderne onderkomen. Nagenoeg het hele assortiment met meetapparatuur wordt hier gepresenteerd. Interessant is de demofabriek die verschillende geautomatiseerde meetoplossingen in een productielijn laat zien. Andere meetnoviteiten zijn er uiteraard ook te vinden, van schuifmaten tot aan CMM’s en softwareoplossingen. Mitutoyo legt verder de focus op opleiding en service.

In het oogspringend bij Bendertechniek is de grote Zayer bedfreesmachine met een bed van 4 meter. Tijdens de Demoweek wordt de kalibratie van de spil gepresenteerd. De machine is uitgevoerd met een horizontale ram en een spil met een maximaal toerental van 10.000 min-1. Volgens Bendertechniek maakt de hoge nauwkeurigheid van de Zayer, de machine uiterst geschikt voor de bewerking van grote en hoogwaardige componenten. Naast de Zayer is de grote verticale Matsuura MAM72-70V met een pallet van 500 mm x 500 mm een echte blikvanger. De machine is uitgerust met een palletautomatisering voor een langdurige onbemande productie.

Dormer Pramet is ook bij Bendertechniek te vinden. De gereedschapsleverancier presenteert de nieuwste verspanende gereedschappen met eigenschappen zoals een langere standtijd en een hogere productiviteit. Om de prestaties van het gereedschap te laten zien presenteert Dormer Pramet het gereedschap live onder spaan. Daarnaast kunnen bezoekers zich laten informeren over slim gereedschapsbeheer.

Bij Cellro staan uiteraard de verschillende automatiseringsoplossingen van het bedrijf in de spotlight. Tijdens twee verschillende demo’s  kunnen bezoekers van dichtbij ervaren wat er allemaal met automatisering mogelijk is. Naast twee verschillende Xcelerate configuraties laat Cellro ook de nieuwe Comate zien. Dit is een compacte cobotoplossing die is ontwikkeld voor laagdrempelige automatisering.

Dymato demonstreert diverse machines tijdens de Demoweek. Opvallend is het hoognauwkeurig bewerkingscentrum van Röders. Om de dynamische eigenschappen van het bewerkingscentrum te laten zien, wordt de machine live onder spaan gepresenteerd. Tevens laat Dymato een officieel meetrapport van een werkstuk zien om te bewijzen hoe hoognauwkeurig Röders kan verspanen. Daarnaast is het contamination free’ vonken met de draadvonkmachine van Mitsubishi interessant en bezoekers kunnen zich laten informeren over de voordelen van CAD/CAM bij draadvonken. Zelfs bij eenvoudige sneden kan CAD/CAM voor veel voordelen zorgen.

In demoruimte van DMG Mori zijn diverse bewerkingsmachines te vinden die recent als wereldprimeur op het open huis van DMG Mori in Pfronten zijn gepresenteerd. Tot de highlights behoren onder andere de nieuwe T1 en T2 universele draaibanken die zijn uitgerust met een krachtige hoofdspil en lineaire geleidingen. De nieuwe instap draaibanken zijn onderdeel van DMG Mori’s PAYZR-abonnementsaanbod. DMG Mori presenteert verder de nieuwe M2. Deze nieuwe drie-assige freesmachine is met een bereik van 1.100 x 550 x 510 mm net een slag groter dan de M1. Een andere interessante oplossing die deze week rondrijdt bij DMG Mori is de WH-AMR AGV voor werkstukhandling.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de digitale fabriek kunnen deze week hun hart ophalen bij Heidenhain. Met verschillende modules van Digital Shop Floor laat Heidenhain zien hoe maakbedrijven stapsgewijs het productieproces kunnen digitaliseren. Interessant om te zien is de koppeling van State Monitor met de MKG ERP-software. Dankzij de koppeling kan het hele proces, van de aankooporder tot aan het verzenden van de factuur worden geautomatiseerd. Het doel is van de samenwerking is om bezoekers een transparant en efficiënt productieproces te laten zien.

Naast de zeven deelnemende bedrijven zijn er ook diverse partnerbedrijven aanwezig tijdens de Demoweek. Zo kunnen bezoekers kennis maken met de oplossingen van onder andere Schunk, Haimer, MKG Nederland, Jan van Dam Transport, Verder in Techniek en Stodt.

De Demoweek is nog t/m vrijdag 17 maart te bezoeken. Aanmelden Demoweek!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

‘Groeien met gereedschappen en plezier’

02-02 De benoeming van de ervaren Lenting sluit aan op de nieuwe strategie van Van…

Verspanen

Demoweek 2023 in de startblokken

12-01 De Demoweek biedt een uitstekende gelegenheid om binnen een dag de laatste innovaties op…

Verspanen

Maximale kwaliteit en duurzaam succes met automatisering en digitalisering

23-11 Deze ontwikkeling heeft zijn weg gevonden naar de eigen productie van de Duitse fabrikant…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws thema/special Gereedschappen

02-11 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verspanen

Standtijd van titanium verspanende gereedschappen verzevenvoudigd

24-08 Dankzij de deskundigheid van alle betrokkenen kon de standtijd van de verspanende gereedschappen voor…

Verspanen

Ceratizit introduceert drie nieuwe gereedschappen

04-04 Ceratizit heeft het assortiment wisselplaten vernieuwd met drie kwaliteiten voor het productief en betrouwbaar…

Verspanen

Nieuwe generatie leidt Harry Hersbach Tools de toekomst in

30-03 De leverancier heeft in al die jaren een breed klantenbestand opgebouwd en het bedrijf…

Automatisering

MetaalNieuws thema/special Robots & Cobots

14-03 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen