TechniShow 2024 in teken van innovatiekracht

Van 12 tot en met 15 maart opent Koninklijke Jaarbeurs haar deuren voor TechniShow 2024. Deze vakbeurs staat in het teken van vernieuwende, slimme en duurzame oplossingen.

Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines en demonstraties om hun innovaties, nieuwe technieken en oplossingen te laten zien.

Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines en demonstraties om hun innovaties, nieuwe technieken en oplossingen te laten zien. Er wordt een heuse fabriek neergezet op het Themaplein Productieautomatisering.

Opening met diverse sprekers

TechniShow opent op dinsdag 12 maart met onder andere de volgende sprekers: Willem Wensing (Manager Partnerships FME), Mark Helder (voorzitter Koninklijke Metaalunie), David Kemps (Sector Banker Industrie, ABN-Amro) en twee Captains of Industry.

Eddo Cammeraat, voorzitter van branchevereniging FPT-VIMAG (eigenaar van TechniShow). “TechniShow is het evenement waar de Maakindustrie van morgen in de schijnwerpers staat. Een geïntegreerde, innovatieve toekomst waar exposanten en bezoekers elkaar ontmoeten. We bieden een platform voor inspiratie, samenwerking en groei. Samen kunnen we de uitdagingen van de maakindustrie aanpakken en een veelbelovende toekomst vormgeven.”

Negen verschillende partijen uit de productietechnologie zetten een heuse geïntegreerde productieautomatisering op. De bezoeker kan op dit zogenoemde Themaplein Productieautomatisering alle stappen van een moderne productieomgeving meemaken.

Negen verschillende partijen uit de productietechnologie zetten een heuse geïntegreerde productieautomatisering op. De bezoeker kan op dit zogenoemde Themaplein Productieautomatisering alle stappen van een moderne productieomgeving meemaken.

Uniek werkende fabriek op de beursvloer

Negen verschillende partijen uit de productietechnologie zetten een heuse geïntegreerde productieautomatisering op. De bezoeker kan op dit zogenoemde Themaplein Productieautomatisering alle stappen van een moderne productieomgeving meemaken. Aan het einde van de ‘fabrieks-tour’ ligt daadwerkelijk een live gemaakt product te wachten. Elise de Koning, woordvoerder van het Themaplein Productieautomatisering: “De basisstappen zijn robotiseren, automatiseren, digitaliseren en logistieke integratie. “De partners die deelnemen vullen allemaal een stapje in. Bij mijn weten is het uniek. Niet alleen dat er een echte fabriek op een beurs staat, maar ook dat concurrenten met elkaar samenwerken. En we denken allemaal dat je in een moderne productieomgeving juist moet samenwerken. Zo’n plein komt niet tot stand als je het grotere verhaal niet ziet. Je moet je eigen belangen overstijgen, dat is in het bedrijfsleven ook zo.”

TechniShow Innovation Award

TechniShow biedt een breed en gevarieerd programma. Exposanten laten hun innovaties zien, of dit nu gaat om geavanceerde technologie, duurzame processen of efficiënte productiemethoden. FPT-VIMAG maakt tijdens de vakbeurs de winnaar van de TechniShow Innovation Award bekend. Het gaat hierbij om de innovatie in de maakindustrie. Eddo Cammeraat: “De maakindustrie blijft groeien dankzij de ongelooflijke flexibiliteit van zowel grote als kleine bedrijven. Ze vormen de ruggengraat van onze sector, waardoor we efficiënt en betaalbaar blijven produceren en nieuwe innovaties kunnen ontwikkelen.”

FPT-VIMAG maakt tijdens de vakbeurs de winnaar van de TechniShow Innovation Award bekend. Het gaat hierbij om de innovatie in de maakindustrie.

FPT-VIMAG maakt tijdens de vakbeurs de winnaar van de TechniShow Innovation Award bekend. Het gaat hierbij om de innovatie in de maakindustrie.

Draaiende machines en demonstraties

Bezoekers genieten tijdens TechniShow van tal van draaiende demonstraties, waarbij de nieuwste technologieën en machines in actie worden getoond. Exposant Dormac CNC Solutions: “Wij tonen en demonstreren een uitgebreide line-up van machines met elk hun eigen kwaliteiten. De DN Solutions NHP 5000 + RPS 5000 zal een van onze grootste machines zijn die wij op TechniShow tonen. Deze is 11 meter lang, 5 meter breed en 3 meter hoog en we zullen hier een draaiende demo op tonen. Daarnaast zullen we nog enkele standalone cobot systemen van Doosan Robotics voor productieautomatisering tonen.”

Ook Jasper de Vreugt van ECI Software Solutions kijkt ernaar uit om deel te nemen aan TechniShow 2024: “Wij presenteren onze unieke 360-graden Virtual Experience, een primeur in Nederland. Deze innovatieve ervaring zal ondernemers helpen hun focus op de toekomst te richten.”

Nancy van Dorth, marketing Hoffman Group: “Op de TechniShow ontdekt u de volgende stap voor uw industriële werkplek. Hoffmann Group neemt u mee in procesoptimalisatie, efficiëntie en kostenbesparingen.”

Themaplein Additive Manufacturing

Additive manufacturing (3D printen) is een van de hoofdthema’s. Op het zogeheten themaplein Additive Manufacturing zien bezoekers het hele 3D-proces.

Innovaties van talentvolle studententeams

Binnen de vakbeurs ligt de focus op het werven en behouden van talent. Verschillende studententeams laten hun innovaties zien. Zo demonstreren studenten van de TU Delft van het FORZE HYDROGEN RACING Team een waterstof raceauto. Zij laten zien wat er mogelijk is met waterstof in onder andere de motorsport en transport. Een ander studententeam van de TU Delft, Project MARCH, presenteert een gemotoriseerd pak waarmee mensen met een dwarslaesie weer kunnen staan en lopen. Dit jaar biedt TechniShow ook de Start up straat en het Scale up plein met bedrijven als Damen-IT (Digital Workmate) en Techpijler.

Gratis tickets

TechniShow 2024 vindt plaats van 12 tot en met 15 maart in Koninklijke Jaarbeurs. Registreer u gratis,  bezoekers kunnen met hun ticket voor TechniShow ook gratis de vakbeurs ESEF Maakindustrie bezoeken.

 

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TechniShow is nog steeds springlevend

25-03 De twijfel vooraf werd natuurlijk ingegeven door Covid en de zomereditie van de TechniShow…

Automatisering

ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

25-03 Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

BMO Automation wint TechniShow Innovation Award: ‘Supergaaf!’

15-03 Zestien TechniShow exposanten dongen dit jaar mee naar de award. Daarvan waren drie inzendingen…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF Maakindustrie vandaag van start!

12-03 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Valk Welding: automatisch robot programmeren is niet langer toekomstvisie

11-03 Het automatisch programmeren van robots is al jaren een hot item in de industrie,…

Automatisering

Onbemand beladen en ontladen hoeft niet complex te zijn

08-03 “Dit jaar doen we het anders dan andere jaren op de TechniShow. Op onze…

TechnishowNieuws

Wolthuis present met machines van vertrouwde fabrikanten

06-03 De Macc 700DI zaagmachine met halfautomatische bediening van de Italiaanse machinebouwer MACC heeft een…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV