TechniShow komt op goed moment voor Baykal Nederland

Wim van Kranen en Bram van Summeren van Baykal Nederland kijken uit naar de TechniShow. Het is de eerste keer dat deze machineleverancier zich zelfstandig op een vakbeurs presenteert. “De TechniShow komt voor ons op een goed moment om de naam Baykal Nederland te presenteren bij de plaatbewerkende industrie. We geven informatie over de nieuwste technieken en laten graag zien wat we allemaal te bieden hebben.”

Bram van Summeren (links) en Wim van Kranen van Baykal Nederland. “De TechniShow komt voor ons op een goed moment om de naam Baykal Nederland te presenteren bij de plaatbewerkende industrie.”

Baykal is al jaren met haar machines op de Nederlandse markt present. Sinds medio vorig jaar laat de Turkse machinefabrikant zich in ons land vertegenwoordigen door Baykal Nederland. Dit is een onderdeel van Second Owner in Wijchen, dat groot geworden is met de (online) handel in gebruikte machines voor de metaal- en houtindustrie en intern transport en dan met name heftrucks. Vorig jaar is een samenwerking aangegaan met Baykal om de plaatwerkindustrie ook te kunnen voorzien van nieuwe machines.

Hiervoor is in de persoon van Wim van Kranen een ervaren sales manager aangetrokken. Dat was nodig omdat er een verschil zit in het verkopen van gebruikte en nieuwe machines. “De verkoop van nieuwe machines is een veel langer traject”, zegt Bram. “Er gaat meer tijd in zitten en het vraagt een andere aanpak. Wim is daarvoor de aangewezen man. Hij kent de markt door en door en weet wat ondernemers in de plaatbewerking tegenwoordig van hun machineleverancier verlangen.”

Goed prijs-prestatie niveau

“Wij kunnen de Nederlandse plaatwerkindustrie uitstekend bedienen”, vult Wim aan. “Allereerst natuurlijk met de machines zelf. Baykal produceert een breed programma met passende machines voor elk segment; onder andere lasers, kantbanken, scharen en plasmasnijmachines. Dit zijn allemaal mooie producten met een heel goede prijs-prestatie verhouding. Baykal biedt veel voor een aantrekkelijk bedrag.”

Baykal Nederland voegt hier volgens hem echt wat aan toe. “We kunnen de situatie bij een klant goed analyseren en op basis daarvan een advies geven over wat de juiste machine is voor zijn productie maar we kunnen vervolgens ook zorgen voor het complete plaatje. Zo werken we samen met partners om software-oplossingen te bieden.”
Dat laatste is tegenwoordig essentieel, aldus Wim, die de hang naar automatisering in de Nederlandse maakindustrie duidelijk merkt. “Iedereen denkt na over hoe de werkvoorbereiding, calculatie en de productieaansturing zo efficiënt mogelijk kan worden gedaan. Baykal Nederland kan zorgen voor de software die daarvoor nodig is en eventueel ook de automatisering van de kantbank zelf door robotisering.”

De 6 kW vlakbedlaser BLE Pro 1530 is één van de drie machines die Baykal op de TechniShow presenteert

De 6 kW vlakbedlaser BLE Pro 1530 is één van de drie machines die Baykal op de TechniShow presenteert

Inruil gebruikte machine

Bram noemt ook de wisselwerking met Second Owner als een sterk punt dat voordelig kan zijn voor de klant. “Als Baykal Nederland een nieuwe machine verkoopt, is er bijna altijd iets in te ruilen. Wij hebben een uitstekend afzetkanaal voor gebruikte machines. Dat geeft extra mogelijkheden.”

Service

Ook zet Baykal Nederland sterk in op service en ondersteuning. Het beschikt zelf over geschoolde monteurs om snel te kunnen schakelen als dat nodig is. Daarbij kan worden gerekend op de volledige ondersteuning vanuit de fabriek in Turkije. En vorig jaar heeft Baykal Duitsland in Regensburg een nieuwe vestiging geopend met een grote showroom en een flinke voorraad machines en onderdelen. Als er snel een machine nodig is, kan daarop vanuit Nederland een beroep worden gedaan.

Machines op TechniShow

De opstartfase is nu achter de rug. Er is veel energie in gestoken om Baykal Nederland goed neer te zetten. De eerste machines zijn verkocht en er zit het een en ander in de pijplijn. “Daarom is het nu het moment om op de TechniShow te laten zien dat we er zijn.” Dat gaat gebeuren met drie machines, die werkend worden gedemonstreerd. Allereerst is dat een 6 kW vlakbedlaser BLE Pro 1530. Daarnaast worden twee kantbanken gepresenteerd: een standaard APHS bank en een APHS Hybrid, dat is de high-end hybride uitvoering. “Hiermee laten we zien dat we oplossingen in huis hebben voor zowel bedrijven die maar enkele uren per dag een kantbank gebruiken als voor bedrijven die intensief gebruik maken van zo’n machine. Onze high-end kantbank toont aan dat Baykal op een goed niveau zit wat technologie betreft.”

Baykal Nederland
Hal 7, stand C050

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TechniShow is nog steeds springlevend

25-03 De twijfel vooraf werd natuurlijk ingegeven door Covid en de zomereditie van de TechniShow…

Automatisering

ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

25-03 Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

BMO Automation wint TechniShow Innovation Award: ‘Supergaaf!’

15-03 Zestien TechniShow exposanten dongen dit jaar mee naar de award. Daarvan waren drie inzendingen…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF Maakindustrie vandaag van start!

12-03 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Valk Welding: automatisch robot programmeren is niet langer toekomstvisie

11-03 Het automatisch programmeren van robots is al jaren een hot item in de industrie,…

Automatisering

Onbemand beladen en ontladen hoeft niet complex te zijn

08-03 “Dit jaar doen we het anders dan andere jaren op de TechniShow. Op onze…

TechnishowNieuws

Wolthuis present met machines van vertrouwde fabrikanten

06-03 De Macc 700DI zaagmachine met halfautomatische bediening van de Italiaanse machinebouwer MACC heeft een…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV