TechniShow versterkt show-element

0

Er is veel animo voor TechniShow 2020. Hal 7 plaatwerk en hal 12 verspanende CNC-machines zijn al bijna uitverkocht. Dat vertelde Floris de Zwart, brandmanager bij Jaarbeurs aan de leden van FPT-VIMAG tijdens hun ledenvergadering.

Hij voegde er aan toe dat veel nieuwe bedrijven, die nog niet eerder op TechniShow hebben geëxposeerd, informatie hebben aangevraagd. Ramon Dooijewaard, directeur van FPT-VIMAG kon meedelen dat de BLM Group (leverancier van onder andere de Adige buislasers) weer als exposant terugkeert met een stand van 200 vierkante meter.”

Showelement
Uit onderzoek van Jaarbeurs blijkt onder andere dat de bezoeker het show-element op een beurs belangrijk vindt. TechniShow 2020 zal daar meer op inspelen met meer draaiende machines, het tonen van praktische innovatieprojecten en meer activiteiten waarin de bezoeker kan participeren. Een concept voor een participatie-project is de ‘Route Verbindingstechniek & Plaatwerk’, waarbij de bezoeker zelf een eindproductie kan maken door verschillende stands af te lopen. Aan het einde van de route kunnen de onderdelen worden verbonden tot een eindproduct. Zo worden de sectoren Verbindingstechniek Plaat- en buisbewerking en eventueel Oppervlaktetechniek samengebracht. De focus bij deze Route ligt met name op studenten. “Met een doe-element op de beurs willen we de levendigheid van de sector vergroten. De komende tijd gaan we het idee verder uitwerken en samen met exposanten een leuk product bedenken”, aldus De Zwart en Dooijewaard.

3D-printen
Uit onderzoek is ook gebleken dat bezoekers meer op zoek zijn naar praktische informatie over 3D-printen. Daarom gaat TechniShow 2020 een centraal punt realiseren, het zogenoemde 3D-plein, waar bezoekers technologische informatie kunnen vinden over Additive Manufacturing. Het plan is om exposanten die naast verkoper van CNC-machines ook leverancier zijn van 3D-printers, een plaats te bieden op het 3D-plein.
TechniShow is volgend jaar van 17 tot en met 20 maart in Jaarbeurs Utrecht.