Technologiefeest in de Brainportregio

0

Van 31 mei tot en met 6 juni vindt de vierde editie van de Dutch Technology Week (DTW) plaats. De toekomst (Think Tomorrow) staat centraal tijdens dit jaarlijkse technologiefeest met tal van activiteiten.

Op 1 juni, tijdens de opening van de DTW, zal eerst het Economisch Bureau van ING een studie presenteren over de impact van (technologische) innovatie. Nederland staat er goed voor, vooral door het hoge opleidingsniveau en de goede ontsluiting van kennis. ING is op zoek gegaan naar echte ‘game-changing’ technologie met het vermogen om complete bedrijfssectoren en economische markten te veranderen. Tegelijkertijd brengt de studie voor een aantal sectoren nieuwe business modellen op basis van dergelijke technologie in beeld. De studie van ING koppelt op deze wijze technologische innovatie aan economie; Hightech meets Business.

Frits van Hout (Lid Raad van Bestuur ASML), Simon Bambach (directeur VDL ETG en adjunct-directeur VDL Groep), Henk van Houten (General Manager Philips Research), Annerie Vreugdenhil (Directeur Zakelijk Bedrijf ING Nederland), Nienke Meijer,(Voorzitter College van Bestuur Fontys) gaan met elkaar in gesprek over hoe de hightech sector ook in de toekomst een gezonde sector blijft.

Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven, zal aansluitend Brainport Next Generation presenteren. Deze nieuwe strategie moet ervoor zorgen dat Brainport Regio Eindhoven ook in de toekomst een innovatieve hotspot voor hightech en design blijft. De Brainportregio heeft zich de laatste twintig jaar, mede dankzij het unieke samenwerkingsmodel tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen, opgewerkt naar een mondiale toppositie, maar dit succes uit het verleden is allerminst een garantie voor de toekomst. Een slimme en sterke regio is niet langer voldoende om het hoofd te bieden aan de snelle technologische ontwikkelingen die de samenleving in oplopend tempo en steeds krachtiger veranderen. Van Gijzel zal toelichten hoe de Brainportregio zich gaat voorbereiden op deze turbulente toekomst.

Verder gaat op 1 juni Up2Business van start. Tien studenten van de Technische Universiteit Eindhoven gaan dagelijks brainstormen over ‘life cases’. De studenten doen dat ieder vanuit hun eigen studierichting. De sessies moeten leiden tot innovatieve en concrete oplossingen voor de opdrachtgevende bedrijven. Dit event vindt dagelijks paats van 09.00 – 18.00 uur in Stadhuis Eindhoven. Op maandagavond (19.30 – 22.30 High Tech Campus Eindhoven) volgt het evenement Kijk Live! van het populaire wetenschapsblad KIJK waaraan iedereen mee k an doen.

Voor professionals uit de hightech industrie zijn er dezelfde dag nog een aantal activiteiten: een kijkje in de keuken DAF en dan vooral de productiefaciliteiten en DAF Experience; een interactieve bijeenkomst over financieringsmogelijkheden van innovatie, zoals crowdfunding. Adjiedj Bakas, bekend trendwatcher is te gast bij dit evenement.

DTW is bedoeld om de kracht en het bijzondere karakter van de hightech industrie in de Brainportregio zichtbaar te maken. Om mensen enthousiast te maken over techniek en ze te laten zien welke kansen technologie biedt aan scholieren, studenten, professionals, ondernemers, investeerders en andere partijen.

Kijk hier voor alle info en events tijdens de Dutch Technology week