Teqnow begroet 1000ste deelnemer

Bruine de Bruin uit Aalsmeer is de 1000ste deelnemer van Teqnow. De directeuren Ardi Schrama en Marjo Puttock ontvingen daarom een speciale taart van Koninklijke Metaalunievoorzitter Fried Kaanen.

V.l.n.r. Ardi Schrama en Marjo Puttock, directeuren van Bruine de Bruin, ontvangen uit handen van Metaalunievoorzitter Fried Kaanen een feestelijke taart. (Foto: Sander van der Torren)

Kaanen was samen met Rard Metz, programmamanager Smart Industry en Teqnow, op bezoek bij het bedrijf om deze mijlpaal een feestelijk tintje te geven.

Toptechnologie stimuleren

Teqnow is het platform van Metaalunie dat de aandacht voor en toepassing van toptechnologie in het industriële MKB vergroot en stimuleert. Bruine de Bruin is gespecialiseerd in waterzuivering, produceert verhoogde teelttafels voor de tuinbouw en telt 21 medewerkers. De waterzuiveringssystemen worden onder meer geleverd aan galvanobedrijven, zwembaden, autowasstraten en de visverwerkende industrie. Het bedrijf besloot op voorspraak van haar controller deel te nemen aan Teqnow, uiteraard zonder zich te realiseren dat het de 1000ste deelnemer zou blijken te zijn.

Interessante mogelijkheden

“We hadden behoefte aan inzicht in de kostenstructuur van ons bedrijf’, zegt Marjo Puttock. “Om ons daar goed op te kunnen oriënteren, besloot onze controller deel te nemen aan Teqnow. Nu we deelnemer zijn, hebben we ook naar andere aspecten van Teqnow gekeken. Zo zien we meer interessante mogelijkheden in de webinars en de documenten die Teqnow voor deelnemers heeft.”
Manager Teqnow Rard Metz is uiteraard content met de duizendste Teqnow-deelnemer: ‘Teqnow heeft als doel bedrijven in staat te stellen om ook in 2030 vol te ondernemen.

Op productietechnisch vlak zijn er momenteel razend veel ontwikkelingen waardoor duidelijkheid ontbreekt. Hoe meer bedrijven als deelnemer aangesloten zijn bij Teqnow, hoe meer kennis we kunnen delen uitwisselen en zelfs ontwikkelen. Dit maakt de Nederlandse MKB-maakindustrie klaar voor de toekomst.”

Slim produceren

Teqnow besteedt vooral aandacht aan slim produceren met ondersteuning van onder meer robotisering, digitalisering, digitale verbondenheid van bedrijven (met klanten en leveranciers), virtuele technieken en sensortechnologie. Dit heeft onder meer geleid tot allerlei praktische en makkelijk leesbare publicaties die gratis beschikbaar zijn voor deelnemers.

Naast voorlichtingsbijeenkomsten en cursussen worden met grote regelmaat webinars georganiseerd. Hiernaast zijn er Teqlogs. Dit zijn weblogs bestaande uit een korte presentatie over een specifiek onderwerp. Deze weblogs worden zowel ingezet ter ondersteuning van het verduidelijken van moderne technologieën als ook voor het verspreiden van kennis over materialen en productietechnieken.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Teqnow trekt de regio in met Productiviteitskringen

23-08 Teqnow, het kenniscentrum van Metaalunie dat ondernemers in de industrie helpt succesvoller te zijn…

Toeleveren

Kennisprogramma Maakindustrie Expo breidt uit

08-03 Ook komt er op de eerste beursdag een avondprogramma met TNO en is er…

Verbinden

Productief en spatvrij lassen met lage warmte-inbreng

24-01 Bij het robotiseren van een lasproces kunnen niet alleen de werkzaamheden door een robot…

Automatisering

Netwerk voor data uitwisseling SCSN in zee met KPN

27-06 Data wordt steeds crucialer in de bedrijfsvoering. De uitdaging daarbij is niet alleen het…

Toeleveren

Teqnow organiseert webinar: Het geheim van de smid

01-06 In het praktische webinar van Teqnow vertelt Yp Kroon van Octrooicentrum Nederland alles over…

Automatisering

Minder fouten en lagere kosten dankzij SCSN

20-04 Geautomatiseerd berichtenverkeer van MKB-maakbedrijven met klanten en leveranciers draagt bij aan efficiëntere digitalisering en…

Toeleveren

Omvangrijk kennisprogramma op MIX Noordoost

07-03 “Het is belangrijk om bij te blijven in deze snel veranderende wereld. Er speelt…

3D

Binder3D ontvangt Fieldlab-status

12-01 Aan het einde van de bijeenkomst, die geleid werd door Hans Praat, Business Developer…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema