Themamiddag perfect verspanen

0
752

‘Criteria voor een perfect product’. Dat is de titel van een themamiddag over verspanen, die Mikrocentrum op donderdag 21 januari organiseert bij Teclab in Eindhoven.

Een storingsvrije afhandeling van het bewerken van moeilijk verspaanbare materialen wordt bepaald door het totale plaatje. Dat wil zeggen de machine-instellingen, materiaaleigenschappen, gereedschap(pen) en het vloeibaar gereedschap moeten kloppen, zodat de oppervlaktekwaliteit en -metingen vlekkeloos verlopen en daarmee het eindresultaat optimaal is. De verspanende industrie bekijkt deze elementen en onderdelen vaak apart.

Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform bundelen nu de krachten om aan te tonen dat alle specialisaties samen een beter resultaat geven. Voorafgaand aan de bijeenkomst hebben er testen plaatsgevonden aan de machines bij het Teclab. Met vloeibaar gereedschap (verschillende types emulsie) hebben de deelnemers aangetoond welke invloed dit heeft op onder andere verspanende eigenschappen, gereedschapstandtijd en oppervlaktekwaliteit. Wie benieuwd is naar de resultaten, moet op 21 januari naar de themamiddag bij Teclab in Eindhoven komen.

Aanmelden voor deze gratis bijeenkomst kan bij Mikrocentrum.