Demoplein Lijmtechniek op NIL Verbindingsweek

0

Met de introductie van het Demoplein Lijmtechniek is er dit jaar op NIL Verbindingsweek extra aandacht voor lijmtechniek. De beursorganisatie verwacht dat ook lassers en constructeurs steeds meer geïnteresseerd raken in lijm als verbindingsmiddel.
Lijmen is geen nieuwe verbindingstechniek, maar wel een techniek die zich steeds meer ontwikkelt en steeds vaker wordt toegepast. Daarom is er dit jaar extra aandacht voor lijmtechniek.

Volwaardige verbindingstechniek
Milieu, lichtere materialen, verschillende materialen, maar ook het lijmproces en de kwaliteitseisen die daaraan gesteld worden maken lijmverbindingen tot een volwaardige en voorspelbare verbinding. Ook het NIL, de initiator achter NIL Verbindingsweek, heeft lijmen als volwaardige verbindingstechniek naast lassen in haar activiteiten opgenomen. Bij een groeiend aantal bedrijven worden lijmverbindingen steeds vaker toegepast om competitiever te kunnen opereren in de markt. Met de opkomst worden niet alleen hogere eisen gesteld aan de voorbereiding en uitvoering van de lijmverbinding zelf, maar ook aan het uitvoerend personeel. Allemaal aspecten die het Demoplein Lijmtechniek rechtvaardigen.

Demonstraties
Op het demoplein kunnen constructeurs, lassers en andere bezoekers de verbindingstechniek lijmen als aanvulling op of misschien in bepaalde situaties als vervanging van lasverbindingen ervaren. Op het plein demonstreren lijmproducenten en adviseurs de toepassing van lijmproducten. Onder andere Lubribond, 2Bond en BNS Industrial zijn op 30, 31 oktober en 1 november op het Demoplein Lijmtechniek te vinden.

Combi-editie met METAVAK
NIL Verbindingsweek vindt plaats in Evenementenhal Gorinchem, gelijktijdig met METAVAK, de vakbeurs voor de metaalbranche. Op dit moment staan ruim 210 bedrijfsnamen op de deelnemerslijst, waarvan 40 leveranciers van onder andere lasrobots, industriële lijmen en lastoevoegmaterialen.