TIV deelname Ruukki staat in teken van Laser staal

Voor Ruukki staat TIV Hardenberg volledig in het teken van het Ruukki Laser staal. Dit is een constante, hoogwaardige kwaliteit laser staal dat speciaal is ontwikkeld voor geautomatiseerd, snel en precies lasersnijden. De constante chemische samenstelling van Ruukki Laser zorgt voor een foutloos en sneller proces van lasersnijden. Het materiaal is goed buig- en lasbaar.

Door deze eigenschappen is deze staalkwaliteit geschikt voor onbemand lasersnijden, zodat met weinig storingen en omsteltijden mooie gladde en vlakke producten gesneden kunnen worden. “Klanten weten dat Ruukki deze laserkwaliteiten produceert en via haar dealernetwerk snel kan leveren. Ze kopen in feite een stuk betrouwbaarheid en zekerheid”, zegt Peter Scherf, country manager van Ruukki Benelux. “De relatie met onze klanten en partners is vrij intensief. Binnen deze nauwe samenwerkingsverbanden worden technische gegevens voortdurend met elkaar uitgewisseld. Ook om te bekijken welke nieuwe toepassingen mogelijk zijn. Zulke vindingrijke en vaak praktische ideeën zijn essentieel voor het optimaliseren of innoveren van onze producten.” Samenwerking en kennisdeling zijn wezenlijke onderdelen van Ruukki’s bedrijfsstrategie. Scherf stelt vast dat de staalwereld zich sterk heeft veranderd de laatste decennia. “Vooral de distributiekanalen zijn steeds belangrijker geworden in onze branche. Om de lijnen kort te houden en snel technische oplossingen te kunnen bieden, moet het materiaal dicht bij een klant liggen, die ook snel aan de vraag van zijn klanten wil voldoen. Als Ruukki lever je niet alleen een solide en hoogwaardige kwaliteit laser staal aan. Je biedt ook technische ondersteuning bij klanten voor het oplossen van een bepaald probleem. Ruukki geeft zelfs trainingen op de werkvloer om metaalbewerkers te ondersteunen zodat zij hun snijprocessen kunnen verbeteren”, zegt Scherf.

Kennisverbreding
De Friese staalgroothandel Douma Staal is partner van Ruukki voor Noord-Nederland. “In de samenwerking met Ruukki draait het ook om kennisverbreding, iets wat redelijk uniek is voor de staalbranche”, zegt Jan de Groot, directeur van Douma Staal. Het bedrijf levert onder meer materiaal aan machinebouwers en aan constructiebedrijven. “Ruukki laser plaat gaat bijvoorbeeld naar machinebouwers van agrarische installaties. Ruukki laser heeft een constante hoogwaardige kwaliteit en een mooi glad oppervlak. Dit materiaal bewerkt heel prettig omdat de kwaliteit zeer geschikt is voor onbemand lasersnijden, zodat met weinig storingen en omsteltijden mooie gladde en vlakke producten gesneden kunnen worden. ” De Groot hecht veel belang aan een intensieve samenwerking met zowel Ruukki als met hun klanten die met Ruukki laser werken. “Dat maakt onze business wel zo interessant. We hebben regelmatig met mensen van Ruukki bij een machinebouwer aan de lasersnijmachine gestaan om te helpen met het vinden van de juiste instellingen voor optimaal snijden”, vertelt De Groot. “Dat wordt zeer gewaardeerd. Zo kennen wij een machinebouwer die al jarenlang problemen had met het snijden van grote dikke staalplaten. Deze klant heeft nu via ons platen van Ruukki aangeleverd gekregen waarmee hij kan proefdraaien. Met behulp van een technicus van Ruukki hebben we zijn problemen opgelost. Dat maakt ons werk bijzonder leuk, omdat het veel verder reikt dan alleen prijs en levertijd. Het gaat namelijk ook om de techniek en de verbetering van het productieproces van de klant waarmee een reductie van de totale kostprijs is te realiseren. Door extra expertise in te brengen, wordt je onderscheidend vermogen een stuk uitgebreider”, zegt De Groot.

Ruukki en Douma Staal
TIV stand 503

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Meer functionaliteiten en gebruikers OrderOn.com

30-01 VDL heeft OrderOn.com vorig jaar gelanceerd. Daarmee is het voor iedereen mogelijk geworden om…

Plaatbewerking

Hoekman RVS zet mega-stap in lasersnijden

07-12 Met deze investering is de oudste laser in het bedrijf – een CO2-laser –…

Plaatbewerking

Kortst mogelijke handlingstijd voor plaatmateriaal

28-09 Elke dag voorziet thyssenkrupp Materials Nederland heel veel klanten van een breed pakket aan…

Plaatbewerking

Romonta snijdt in eigen huis, met eigen stikstof

18-08 Romonta – opgericht in 1978 – is hoofdzakelijk actief in de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf…

Plaatbewerking

Hoekman RVS investeert in 30 kW Eagle fiberlaser

06-05 Volgens Gert Hoekman zal deze investering een nieuwe dynamiek en andere werkwijze in het…

Plaatbewerking

RVS-specialist Dumaco Woerden blinkt uit in XXL productie

25-04 De (internationale) markt kent Dumaco Woerden ook wel als ReviconBarosta. Revicon is van oudsher…

Plaatbewerking

Zantech kan eindelijk feestje vieren

28-03 Op de uitnodigingskaart voor de festiviteiten wordt dan ook melding gemaakt van het 37-jarig…

Plaatbewerking

Dumaco Kampen pakt groeikansen

15-03 Zo is recent een nieuw lasersnijsysteem geïnstalleerd en is de complete productie voor een…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen