Trainingspartner STODT mag officieel Heidenhain certificaat uitreiken

Opleidingsinstituut STODT is al jaren officieel trainingspartner van Heidenhain. Om deze samenwerking te versterken heeft STODT recent een aantal nieuwe Praktijkopleiders met behulp van het trainingsprogramma van Heidenhain opgeleid tot gecertificeerd trainer. En met succes! Hierdoor mag de erkende scholingspartner zowel de Heidenhain trainingen geven, als ook het officiële bijbehorende Heidenhain certificaat verstrekken aan studenten.

Jesper Wittkampf (rechts) ontvangt het bewijs dat hij gekwalificeerd trainer is. Met het opleidingscertificaat van Heidenhain mag STODT het officiële Heidenhain certificaat uitreiken aan studenten.

Dit officiële certificaat mag alleen door een opleidingsinstituut worden uitgegeven, wanneer meer dan de helft van de Praktijkopleiders binnen de organisatie de Heidenhain training met succes heeft afgerond. STODT hecht veel waarde aan het certificaat en biedt Praktijkopleiders daarom de gelegenheid om zich bij te laten scholen door Heidenhain. Jesper Wittkampf is één van de Praktijkopleiders die eind april het examen van het trainingsprogramma met succes wist af te ronden. Hij vertelt: “Als opleidingsinstituut moet je altijd werken aan een stukje zelfontwikkeling om de kennis binnen de organisatie op niveau te houden.

Dankzij de uitgebreide training van Heidenhain, kunnen we studenten de kneepjes van het programmeren nog beter bijbrengen. Bovendien mogen we hierdoor het officiële Heidenhain certificaat uitreiken. Dit is een mooie waardering die laat zien dat we een gerenommeerde vakopleiding zijn.”
Heidenhain heeft de training voor scholingspartners opgezet om een fijnmaziger netwerk te verkrijgen én om de kwaliteit te borgen zodat scholen up-to-date blijven en hun studenten volgens de standaarden van Heidenhain opleiden. In ruil daarvoor mogen scholen gebruik van lesmaterialen en krijgen ze korting op software-opties.

Besturing snel eigen maken

Heidenhain neemt het trainingsprogramma uiterst serieus. Met verschillende trainingsbijeenkomsten die zowel in het Application Center van Heidenhain in Ede, als op locatie of online worden georganiseerd, wordt de complete besturing doorlopen en leren cursisten de nieuwste programmeerfuncties in te zetten. Daarnaast krijgen cursisten meerdere trainingsdoelen mee om zelf met de besturing aan de slag te kunnen gaan. “Dankzij een cloudomgeving was het mogelijk om overal met de besturing te oefenen. Dat heeft, zeker tijdens de coronamaatregelen, enorm bijgedragen aan de leersnelheid. Heidenhain was niet mijn moederprogrammeertaal, maar door hard werken en de trainingsmogelijkheden, is het mogelijk de besturing snel eigen te maken. Bovendien leer je ook nieuwe functionaliteiten kennen. ‘CAD-import’ bijvoorbeeld, is een hele handige optie om snel waardes uit 3D-tekeningen te halen.

Daarnaast vond ik Flex K een handige feature om het programmeren te vereenvoudigen. Met beperkte waardes kan de besturing hiermee snel een contour berekenen en schrijven. Al met al is de training ontzettend nuttig geweest”, zegt Wittkampf.

Paul Venema, Accountmanager bij Heidenhain vult aan: “Het doel van onze trainingen is om ervoor te zorgen dat de eindgebruiker uiteindelijk alles uit onze software kan halen en veel efficiënter leert werken. Met behulp van trainingspartners zoals STODT, die eens in de twee jaar een nieuwe training krijgen, kunnen we het kennisniveau in de industrie op peil brengen en houden.”

Dankzij de uitgebreide training van Heidenhain, kan STODT studenten de kneepjes van het programmeren nog beter bijbrengen.

Dankzij de uitgebreide training van Heidenhain, kan STODT studenten de kneepjes van het programmeren nog beter bijbrengen.

Vier examendelen

Het trainingsprogramma wordt afgesloten met een examen. Dat Heidenhain de training serieus neemt blijkt tevens uit het feit dat het examen bestaat uit vier delen. Het eerste gedeelte is een uitgebreide theorietoets over de verschillende functies binnen de TNC-besturing van Heidenhain. Vervolgens moeten cursisten een presentatie houden over een specifiek onderwerp dat Heidenhain twee dagen voor de tijd aandraagt. Het derde en vierde deel spelen zich af bij Heidenhain in Duitsland. Hier moeten cursisten in twee uur tijd een programmeeropdracht uitvoeren, met tot slot een uitgebreide vragenronde. Wittkampf: “De presentatie en het praktijkgedeelte in Duitsland waren best spannend, omdat je voor vakmensen staat die echt verstand van zaken hebben. Ze kunnen dus heel goed inschatten of je over de benodigde competenties beschikt zoals inzicht, kennis van de besturing, CNC-ervaring en algemene productiekennis. Wanneer je aan al die eisen voldoet en het examen met succes afrondt, dan gaat dat toch wel gepaard met een trots gevoel. Ik kijk er dan ook naar uit om alle opgedane kennis over te brengen aan onze studenten.”

STODT
MIX Noordoost  –  Stand 435

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Maatwerk opleidingen voor elke verspaner

07-11 Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Heidenhain brengt besturingsgemak

17-08 De TNC7 freesbesturing biedt gebruikers op de werkvloer nieuwe mogelijkheden. Naast de eenvoudige en…

Toeleveren

Whitepaper WBM: contouren dichtbij zetlijn

16-05 In stand 432 is het document met als thema ‘Producten met contouren dichtbij de…

Plaatbewerking

Binder3D kiest hoogwaardig lasersysteem met afzuigsysteem van Widenhorn

11-05 Alleen worden deze kansen pas ontdekt wanneer men aan de slag gaat en de…

Toeleveren

WOCKEN ontzorgt Hittech Landes met meetmiddelen

11-05 Bij Hittech Landes zijn heel wat meetmiddelen in gebruik. Het bedrijf is een specialist…

Toeleveren

HELUKABEL, partner voor de maakindustrie

11-05 Vanuit het Duitse logistieke centrum in Hemmingen-Stuttgart is HELUKABEL in staat om zeer korte…

Plaatbewerking

247TailorSteel bereidt tweede Nederlandse vestiging voor

11-05 247TailorSteel is een producent van delen uit plaat en buis, maar daarnaast vooral een…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen