Trillingsvrij fijnkotteren in kleine diameters

Big Kaiser lanceert twee nieuwe Smart Damper EWN precisiekotterkoppen. Deze gebruiken een gepatenteerd dempingssysteem om trillingen te elimineren bij het kotteren van diepe gaten. Dit verhoogt de productiviteit met een factor 10 en bereikt merkbaar betere oppervlaktekwaliteiten en hogere verspaningssnelheden.

De nieuwe Smart Damper EWN fijnkotterkoppen maken voor het eerst trillingvrije bewerking van diameters van minder dan 32 mm tot 20 mm mogelijk.

De twee nieuwe Smart Damper EWN fijnkotterkoppen maken voor het eerst trillingsvrije bewerking van diameters van minder dan 32 mm tot 20 mm mogelijk. De CK1-kop is 100 mm lang en de CK2-kop is 125 mm lang. De monoblock-constructie van de Smart Damper gereedschappen verkort de afstand van het dempingsmechanisme tot de snijkant, dat wil zeggen de trillingsbron. Dit verbetert de trillingsdemping op het gereedschap aanzienlijk en minimaliseert trillingen.

De nieuwe fijnkotterkoppen zijn volgens Heku Tools, dat de producten van Big Kaiser in Nederland vertegenwoordigt, bij uitstek geschikt voor kritische toepassingen die zeer lange gereedschappen vereisen, zoals die in de auto-, energie- en luchtvaartindustrie worden gebruikt.

Uitgebreide productlijn

Het modulaire CK/CKB-systeem van Big Kaiser is compatibel met conventionele spindels en maakt veelzijdige gereedschapscombinaties mogelijk met lengtes tot maximaal tien keer de diameter. Alle Smart Dampers hebben een koelvloeistoftoevoer door het midden en bieden drie verschillende wisselplaathouders voor elke maat.

De Smart Damper is oorspronkelijk ontwikkeld voor twee bewerkingen: kotteren en frezen. Sindsdien heeft Big Kaiser de productlijn Smart Damper voortdurend uitgebreid om aan de toenemende eisen van de klant te voldoen. De modulaire systemen voor kotteren en frezen van tegenwoordig omvatten monoblock-modellen voor fijnkotteren en voorkotteren, CK-houders en verlengingen, evenals modellen voor het draaien in draaibanken.

Big Kaiser heeft de productlijn Smart Damper voortdurend uitgebreid om aan de toenemende eisen van de klant te voldoen.

Big Kaiser heeft de productlijn Smart Damper voortdurend uitgebreid om aan de toenemende eisen van de klant te voldoen.

Meer speelruimte

De twee Smart Dampers in monoblock design in CK1 dekken diameters van 20 tot 36 mm af en in CK2 van 25 tot 47 mm. Tot nu toe konden dergelijke diameters alleen onder zeer conservatieve omstandigheden worden bewerkt met een extra lange hardmetaalstang. Gebruikers die de hardmetaalstang combineren met de nieuwe monoblock-types hebben nu nog meer vrijheid qua instellingen. Zo kun je een 220 mm lange hardmetaalstang combineren met een Smart Damper van het type CK2-EWN-25DP-125 en een 11xD boring maken. (materiaal GGG50, uitsteeklengte 380 mm, Vc 300 m/min, f 0,06 mm/omw , DOC 0.2 mm /Ø). Smart dampers zijn verkrijgbaar voor diameters van 20 tot 203 mm. De vanaf prijs is € 1176,- voor de Ø20-36 mm versie.

Meest effectief

Smart Dampers zijn verkrijgbaar voor fijnkotteren, voorkotteren, frezen en draaien en als monoblock en modulair gereedschap. In algemene zin heeft de Smart Damper met vast gemonteerde kotterkop de voorkeur omdat hier het dempingslichaam het dichtst bij de beitelpunt zit waar de trilling ontstaat en dus het meest effectief is.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Hoogwaardig tappen met Z-Pro VU gereedschappen van Yamawa

02-03 Yamawa, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door Heku Tools, is een wereldleider in de…

Verspanen

Snelle gereedschapswissel zonder frustratie

31-01 Deze houder overwint de problemen die vaak optreden bij het gebruik van ER-spantangen en…

Verspanen

Centers nog vaak ondergeschoven kindje

15-12 Dat zegt Jan Herweijer van Heku Tools, dat de centers van Bruckner in ons…

Verspanen

Heku Tools introduceert NC4 instapklem voor drie- en vierassige bewerking

16-11 Heku Tools heeft twee nieuwe machineklemmen in het assortiment voor drie- en vierassige bewerkingen.…

Verspanen

Gereedschaphouder BIG Capto C4 geeft rust in de verspaning bij Heemskerk Fijnmechanica

28-09 Verspaners willen bij hun investeringen in dure bewerkingscentra en snijgereedschappen de gereedschaphouders nog wel…

Verspanen

Velum filters beschermen tegen olienevel en stofdeeltjes

22-06 Heku Tools, specialist in verspaning en spantechniek, introduceert de Velum beschermende filters op de…

Verspanen

Populairste kotterkop van BIGKAISER is universeel

02-12 De EWN 2-152 van BIGKAISER is de populairste kotterkop in het assortiment van Heku…

Verspanen

Heku Tools brengt nieuws over kottergereedschappen en spantorens

06-10 Heku Tools, specialist in verspaning en spansystemen, informeert de bezoekers op METAVAK over de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X