Trofeeën nieuwe stijl

0

Tijdens de Assembly Party in Antwerpen is de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken uitgereikt. Deze editie kende een belangrijke koerswijziging in vergelijking met de vorige jaren.

De klassieke indeling in categorieën naar type gebouw of toepassing is vervangen door een nieuwe opdeling die de filosofie van ‘Zeker zink’ (thermisch verzinken, uw verzekeringspolis tegen corrosie) uitdraagt. Onder andere de keuze tussen Esthetisch Verzinken (klasse E) en Functioneel verzinken (klasse F) moet de dialoog tussen uitvoerder en verzinkerij bevorderen, zodat het verwachtingspatroon van de (eind)klant en het eindresultaat beter op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast is wel de aparte categorie voor duplexsystemen behouden. Tot slot reikte de jury ook een prijs uit voor het meest duurzame, zeg maar circulaire project. Een duidelijk statement van Zinkinfo Benelux om uiting te geven aan haar steun aan het circulair bouwen.

De winnaars zijn geworden: Categorie Functioneel verzinken: Snowworld Zoetermeer; Categorie Esthetisch verzinken: Uitkijktoren Wellerlooi; Categorie Duplex: Luifel Stationsplein Utrecht; Prijs Circulair Bouwen: Brainport Industries Campus-Cluster 1 Eindhoven. Alle deelnemende projecten zijn opgenomen in een mooi boek dat gratis verkrijgbaar is.