Trumpf en Jungheinrich partners in intralogistiek

Trumpf en Jungheinrich gaan nauw samenwerken op het gebied van intralogistieke oplossingen in de plaatbewerking. Jungheinrich levert hiervoor autonoom opererende voertuigen, die zelfstandig plaatdelen transporteren tussen verschillende machines en opslagplaatsen.

Trumpf zorgt met de productiebesturing TruTops Fab voor efficiëntere logistieke processen in de productie en ondersteunt klanten met individueel advies, inbedrijfstelling, scholing en service bij het implementeren van autonome transportsystemen.

Samen gaan ze zorgen voor duurzame digitaliseringsoplossingen in de plaatbewerking. Moderne logistieke processen resulteren in duidelijke efficiencywinst in de plaatbewerking, is overtuiging van Trumpf. Ook voor Jungheinrich is de samenwerking interessant. Het bedrijf brengt hiermee zijn logistieke oplossingen wereldwijd direct in de productieruimten van de plaatbewerkende industrie. Plaatbewerkers hoeven niet meer te wisselen tussen verschillende technologische systemen maar krijgen een complete oplossing uit één hand.
De oplossing van beide bedrijven wordt al toegepast in de Smart Factories van Trumpf in Chicago en Ditzingen. Handmatig transportwerk is daar geautomatiseerd en daarmee zijn opslagtijden bij machines sterk gereduceerd.

Complexere eisen invullen

Voor de autonome voertuigen heeft Trumpf zijn productiesoftware TruTops Fab doorontwikkeld. De software zorgt voor de juiste volgorde van de transportopdrachten conform het productieplan en geeft deze realtime door aan de transportsystemen van Jungheinrich. Zo kan de materiaalstroom in de plaatbewerking efficiënter vormgegeven worden. “Door de bundeling van competenties en vakkennis kunnen we de steeds complexere eisen van onze klanten op de beste manier invullen. Jungheinrich is als expert in logistieke systemen een ideale aanvulling op onze smart factory oplossingen”, zegt Thomas Schneider, directeur ontwikkeling bij Trumpf Werkzeugmaschinen.

Het start- en eindpunt van de voertuigen zijn dockingstations aan de machines of aan een magazijn. Ze zijn uitgerust met sensoren, zodat alle logistieke processen in de plaatbewerking digitaal worden geregistreerd. Als de autonome voertuigen een europallet aan een ponsmachine, lasersnijder, kantbank of laserlasmachine leveren, melden ze deze automatisch aan bij de werkplek van de betreffende machineoperator.

De voertuigen zorgen ervoor dat pallets voor het afleggen van plaatdelen of materiaal voor de volgende bewerking op tijd beschikbaar zijn. De operator hoeft zich dan niet meer bezig te houden met logistieke zaken en kan zich volledig concentreren op het functioneren van de machine. Een tablet geeft hem in één oogopslag inzicht in de volledige intralogistiek.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf presenteert nieuw fiberlaser-werkpaard

27-06 “De TruFiber 2000 P is geschikt voor toepassingen variërend van lasersnijden en laserlassen tot…

Plaatbewerking

Trumpf heeft handen vol aan ‘waanzinnige orderintake’

18-05 “De orderintake ligt 40 à 50 procent hoger dan vorig jaar en dat is…

Plaatbewerking

Krachtige 24 kW schijflaser van Trumpf richt zich vooral op zware industrie

04-05 De nieuwe TruDisk schijflasers zijn geschikt voor het snijden, lassen en bewerken van oppervlakken; ze…

Plaatbewerking

VDL lanceert online bestelplatform OrderOn.com

25-04 Maar het zal nog wel even duren voor het zover is. “We bouwen dit…

Plaatbewerking

Microjoints worden nanojoints

19-04 “Met onze nanojoints kunnen gebruikers de procesbetrouwbaarheid tijdens het lasersnijden verbeteren en verschillende werkstappen…

TechnishowNieuws

TechniShow komt op cruciaal tijdstip

12-04 De sombere, zelfs wat negatieve geluiden rond TechniShow ontgaan Eisma en Mans niet. Zoals…

Automatisering

Productiviteitswinst met Trumpfs nieuwe Oseon-software kan oplopen tot 20%

21-03 De software omvat een reeks nieuwe opties om het transport van materialen flexibel en…

Plaatbewerking

Trumpf verhoogt 3D-snijsnelheid

14-01 “Met BrightLine Speed ​​kunnen we de snijsnelheid tot 60 procent verhogen voor platen tot…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X