Trumpf en Jungheinrich partners in intralogistiek

Trumpf en Jungheinrich gaan nauw samenwerken op het gebied van intralogistieke oplossingen in de plaatbewerking. Jungheinrich levert hiervoor autonoom opererende voertuigen, die zelfstandig plaatdelen transporteren tussen verschillende machines en opslagplaatsen.

Trumpf zorgt met de productiebesturing TruTops Fab voor efficiëntere logistieke processen in de productie en ondersteunt klanten met individueel advies, inbedrijfstelling, scholing en service bij het implementeren van autonome transportsystemen.

Samen gaan ze zorgen voor duurzame digitaliseringsoplossingen in de plaatbewerking. Moderne logistieke processen resulteren in duidelijke efficiencywinst in de plaatbewerking, is overtuiging van Trumpf. Ook voor Jungheinrich is de samenwerking interessant. Het bedrijf brengt hiermee zijn logistieke oplossingen wereldwijd direct in de productieruimten van de plaatbewerkende industrie. Plaatbewerkers hoeven niet meer te wisselen tussen verschillende technologische systemen maar krijgen een complete oplossing uit één hand.
De oplossing van beide bedrijven wordt al toegepast in de Smart Factories van Trumpf in Chicago en Ditzingen. Handmatig transportwerk is daar geautomatiseerd en daarmee zijn opslagtijden bij machines sterk gereduceerd.

Complexere eisen invullen

Voor de autonome voertuigen heeft Trumpf zijn productiesoftware TruTops Fab doorontwikkeld. De software zorgt voor de juiste volgorde van de transportopdrachten conform het productieplan en geeft deze realtime door aan de transportsystemen van Jungheinrich. Zo kan de materiaalstroom in de plaatbewerking efficiënter vormgegeven worden. “Door de bundeling van competenties en vakkennis kunnen we de steeds complexere eisen van onze klanten op de beste manier invullen. Jungheinrich is als expert in logistieke systemen een ideale aanvulling op onze smart factory oplossingen”, zegt Thomas Schneider, directeur ontwikkeling bij Trumpf Werkzeugmaschinen.

Het start- en eindpunt van de voertuigen zijn dockingstations aan de machines of aan een magazijn. Ze zijn uitgerust met sensoren, zodat alle logistieke processen in de plaatbewerking digitaal worden geregistreerd. Als de autonome voertuigen een europallet aan een ponsmachine, lasersnijder, kantbank of laserlasmachine leveren, melden ze deze automatisch aan bij de werkplek van de betreffende machineoperator.

De voertuigen zorgen ervoor dat pallets voor het afleggen van plaatdelen of materiaal voor de volgende bewerking op tijd beschikbaar zijn. De operator hoeft zich dan niet meer bezig te houden met logistieke zaken en kan zich volledig concentreren op het functioneren van de machine. Een tablet geeft hem in één oogopslag inzicht in de volledige intralogistiek.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf verhoogt 3D-snijsnelheid

14-01 “Met BrightLine Speed ​​kunnen we de snijsnelheid tot 60 procent verhogen voor platen tot…

Bedrijf en Economie

Duitse bedrijven veranderen merkslogan voor #zusammengegencorona

09-12 Het idee achter de campagne is afkomstig van een Duits reclamebureau die manieren zocht…

Transport en Logistiek

Multifunctionele truck met kraan voor Jan van Dam

30-11 “Deze truck kan ook gebruikt worden als hoogwerker”, zegt Stef van Dam. “Daarnaast is…

3D

Trumpf versterkt AM-divisie

24-11 Trumpf had deze stap vorig jaar al aangekondigd. Tot dusverre heeft het bedrijf 55…

Plaatbewerking

Trumpf EdgeLine Bevel snijdt laskanten en verzinkingen

08-11 De technologie is compatibel met standaard Trumpf-lasersnijmachines en stelt gebruikers in staat om laskanten…

Plaatbewerking

Trumpf verlaagt drempel voor laserlassen

01-11 Veel bedrijven in de plaatwerksector vertrouwen nog steeds op handmatig lassen, dat zowel veel…

Plaatbewerking

Teqram, Airco/Bystronic en LVD winnen BlechExpo Award

27-10 Teqram heeft met de EasyGrinder de Blechexpo Award gewonnen in de categorie oppervlaktebewerking. De…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert volautomatische zwenkbuigmachine

22-10 “Geen enkele andere zwenkbuiger op de markt kan dit prestatieniveau leveren qua dooshoogte en…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X