Trumpf en Jungheinrich partners in intralogistiek

Trumpf en Jungheinrich gaan nauw samenwerken op het gebied van intralogistieke oplossingen in de plaatbewerking. Jungheinrich levert hiervoor autonoom opererende voertuigen, die zelfstandig plaatdelen transporteren tussen verschillende machines en opslagplaatsen.

Trumpf zorgt met de productiebesturing TruTops Fab voor efficiëntere logistieke processen in de productie en ondersteunt klanten met individueel advies, inbedrijfstelling, scholing en service bij het implementeren van autonome transportsystemen.

Samen gaan ze zorgen voor duurzame digitaliseringsoplossingen in de plaatbewerking. Moderne logistieke processen resulteren in duidelijke efficiencywinst in de plaatbewerking, is overtuiging van Trumpf. Ook voor Jungheinrich is de samenwerking interessant. Het bedrijf brengt hiermee zijn logistieke oplossingen wereldwijd direct in de productieruimten van de plaatbewerkende industrie. Plaatbewerkers hoeven niet meer te wisselen tussen verschillende technologische systemen maar krijgen een complete oplossing uit één hand.
De oplossing van beide bedrijven wordt al toegepast in de Smart Factories van Trumpf in Chicago en Ditzingen. Handmatig transportwerk is daar geautomatiseerd en daarmee zijn opslagtijden bij machines sterk gereduceerd.

Complexere eisen invullen

Voor de autonome voertuigen heeft Trumpf zijn productiesoftware TruTops Fab doorontwikkeld. De software zorgt voor de juiste volgorde van de transportopdrachten conform het productieplan en geeft deze realtime door aan de transportsystemen van Jungheinrich. Zo kan de materiaalstroom in de plaatbewerking efficiënter vormgegeven worden. “Door de bundeling van competenties en vakkennis kunnen we de steeds complexere eisen van onze klanten op de beste manier invullen. Jungheinrich is als expert in logistieke systemen een ideale aanvulling op onze smart factory oplossingen”, zegt Thomas Schneider, directeur ontwikkeling bij Trumpf Werkzeugmaschinen.

Het start- en eindpunt van de voertuigen zijn dockingstations aan de machines of aan een magazijn. Ze zijn uitgerust met sensoren, zodat alle logistieke processen in de plaatbewerking digitaal worden geregistreerd. Als de autonome voertuigen een europallet aan een ponsmachine, lasersnijder, kantbank of laserlasmachine leveren, melden ze deze automatisch aan bij de werkplek van de betreffende machineoperator.

De voertuigen zorgen ervoor dat pallets voor het afleggen van plaatdelen of materiaal voor de volgende bewerking op tijd beschikbaar zijn. De operator hoeft zich dan niet meer bezig te houden met logistieke zaken en kan zich volledig concentreren op het functioneren van de machine. Een tablet geeft hem in één oogopslag inzicht in de volledige intralogistiek.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Trumpf recyclet EV-accu’s op industriële schaal met nieuwe lasersprocessen

12-06 Dat maakte het hightechbedrijf vandaag bekend tijdens een persconferentie. Trumpf ontwikkelt lasersystemen voor het…

Plaatbewerking

Trumpf showt instapmodellen voor laserlassen en kanten

04-03 Daarnaast is op de stand natuurlijk informatie beschikbaar over alle oplossingen die Trumpf voor…

TechnishowNieuws

Guided Tour Plaatbewerking tijdens TechniShow

28-02 Er loopt een duidelijke rode draad door de bijdragen van al deze exposanten. Ze…

Automatisering

’Samenwerking nodig voor digitale transformatie’

19-12 De toekomst van machinebouw en installatietechniek ligt in digitale, op data gebaseerde bedrijfsmodellen en…

Bedrijf en Economie

Trumpf’s krachtigste showlaser te zien op lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven

10-11 De langste verjaardagskaars ter wereld – een groene laser van Trumpf – brandt van…

Plaatbewerking

Trumpf introduceert snelle mobiele buigcel

30-10 De TruBend 7050 kan met de nieuwe Flex Cell-oplossing automatisch worden bediend. Met slechts…

Plaatbewerking

Trumpf introduceert volautomatische pons-lasermachine voor netwerkproductie

18-10 De nieuwe SheetMaster maakt een volledig automatische materiaalstroom in de productiecel mogelijk – van…

3D

3D-printen zonder ondersteuning

19-09 “Dankzij de nieuwe versie van TruTops Print hebben we nauwelijks ondersteuningsstructuren nodig voor het…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV