Trumpf en Jungheinrich partners in intralogistiek

Trumpf en Jungheinrich gaan nauw samenwerken op het gebied van intralogistieke oplossingen in de plaatbewerking. Jungheinrich levert hiervoor autonoom opererende voertuigen, die zelfstandig plaatdelen transporteren tussen verschillende machines en opslagplaatsen.

Trumpf zorgt met de productiebesturing TruTops Fab voor efficiëntere logistieke processen in de productie en ondersteunt klanten met individueel advies, inbedrijfstelling, scholing en service bij het implementeren van autonome transportsystemen.

Samen gaan ze zorgen voor duurzame digitaliseringsoplossingen in de plaatbewerking. Moderne logistieke processen resulteren in duidelijke efficiencywinst in de plaatbewerking, is overtuiging van Trumpf. Ook voor Jungheinrich is de samenwerking interessant. Het bedrijf brengt hiermee zijn logistieke oplossingen wereldwijd direct in de productieruimten van de plaatbewerkende industrie. Plaatbewerkers hoeven niet meer te wisselen tussen verschillende technologische systemen maar krijgen een complete oplossing uit één hand.
De oplossing van beide bedrijven wordt al toegepast in de Smart Factories van Trumpf in Chicago en Ditzingen. Handmatig transportwerk is daar geautomatiseerd en daarmee zijn opslagtijden bij machines sterk gereduceerd.

Complexere eisen invullen

Voor de autonome voertuigen heeft Trumpf zijn productiesoftware TruTops Fab doorontwikkeld. De software zorgt voor de juiste volgorde van de transportopdrachten conform het productieplan en geeft deze realtime door aan de transportsystemen van Jungheinrich. Zo kan de materiaalstroom in de plaatbewerking efficiënter vormgegeven worden. “Door de bundeling van competenties en vakkennis kunnen we de steeds complexere eisen van onze klanten op de beste manier invullen. Jungheinrich is als expert in logistieke systemen een ideale aanvulling op onze smart factory oplossingen”, zegt Thomas Schneider, directeur ontwikkeling bij Trumpf Werkzeugmaschinen.

Het start- en eindpunt van de voertuigen zijn dockingstations aan de machines of aan een magazijn. Ze zijn uitgerust met sensoren, zodat alle logistieke processen in de plaatbewerking digitaal worden geregistreerd. Als de autonome voertuigen een europallet aan een ponsmachine, lasersnijder, kantbank of laserlasmachine leveren, melden ze deze automatisch aan bij de werkplek van de betreffende machineoperator.

De voertuigen zorgen ervoor dat pallets voor het afleggen van plaatdelen of materiaal voor de volgende bewerking op tijd beschikbaar zijn. De operator hoeft zich dan niet meer bezig te houden met logistieke zaken en kan zich volledig concentreren op het functioneren van de machine. Een tablet geeft hem in één oogopslag inzicht in de volledige intralogistiek.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Trumpf start nieuwe boekjaar met dik gevulde orderboeken

22-07 “We zijn het nieuwe boekjaar begonnen met een stabiele omzet en een zeer goede…

MetaalNieuws Extra IM

Hoe kun je zware lasten vervoeren op de werkplek?

16-06 Items kunnen bovendien vallen of beschadigd worden als ze onjuist worden behandeld. Het is…

Plaatbewerking

Trumpf installeert geautomatiseerd lasersnijsysteem bij Eikhout Metaalwerken

05-05 “We hebben zelfs nog even gesproken over een erker”, zegt directeur/eigenaar Mark Eikhout gekscherend…

Toeleveren

Digitale Hannover Messe overtreft verwachtingen

19-04 Daarbij waren er meer dan 3,5 miljoen pageviews en 700.000 zoekopdrachten in de exposanten-…

Bedrijf en Economie

Trumpf investeert in recycling van batterijen

17-04 Anders dan de gebruikelijke methoden, die de batterij eerst in aparte chemische bestanddelen splitsen,…

Plaatbewerking

247 Lasersnijden groeit razendsnel

05-04 Het bedrijf van Michiel de Hoog en Oscar van Buijtene groeit dus razendsnel. “Veel…

3D

Nieuwe 3D-printer Trumpf vereenvoudigt instap in serieproductie

29-03 De TruPrint 3000 is op belangrijke onderdelen doorontwikkeld en daardoor nog beter aangepast aan…

Automatisering

Trumpf neemt het Spaanse softwarehuis Lantek over

22-03 “Hiermee opent Trumpf de productie-ecosystemen van de klanten”, zegt Thomas Schneider, directeur ontwikkeling werktuigmachines…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X