Tube staat voor Bewo in teken van primeurs

Voor Bewo uit Waalwijk, producent van totaaloplossingen voor zaagautomaten en de Bewo CPO handbediende zaagmachine, staat de Tube & wire in het teken van primeurs.

Area Sales Manager Marc Lauwerys vertelt: “De bezoekers kunnen komen kijken naar onze nieuwe SigmaSC met nieuwe ontwikkelingen, een complete Sapphire zaaglijn die buizen van ongelijke startlengtes moeiteloos en simultaan verwerkt, en ons nieuwe lengte controle systeem voor buizen, de Solitair.”

De SigmaSC die Bewo demonstreert is volledig operationeel en zaagt tot maximaal zes buizen op topsnelheid. In stand‑alone opstelling zaagt de SigmaSC maar liefst 15.500 buizen per uur. Tevens is de SigmaSC gebruiksvriendelijk en dat komt de snelheid van het zaagproces ten goede. Bovendien heeft de zaagmachine korte omsteltijden, waarbij slechts een paar gereedschappen nodig zijn. De zaagmachine voert automatisch de aanpassingen door en gaat daarbij voor maximale efficiency. Het omstellen van de buislengte+diameter+klembekken duurt niet langer dan 10 minuten. Het wisselen van het zaagblad slechts 3 minuten. Bewo demonstreert de SigmaSC op de Tube met een nageschakelde stapelrobot. Ook de stapelrobot verwerkt nieuwe productspecificaties automatisch. “Zonder programmeerkennis profiteert men van alle intelligente mogelijkheden van de stapelrobot”, aldus Lauwerys.

De Sapphire zaaglijn staat bekend om zijn efficiëntie. De zaagmachine kan namelijk twee buizen van ongelijke startlengtes simultaan zagen in een ononderbroken proces. Vanwege de korte kop- en reststukken en de mogelijkheid tot het opzagen van restmateriaal van ongelijke startlengtes is de Sapphire economisch met materiaal. De Sapphire klemt buizen tijdens het zagen met een zes-punts diafragma klemsysteem. Met dit klemsysteem kunnen buizen worden gezaagd van 8 t/m 76 mm diameter en heeft men vrijwel geen krassen of vervormingen op de producten.

Het nieuwe lengte controle systeem van Bewo, de Solitair, is gebaseerd op hetzelfde concept als de vertrouwde Bewo meettafel, de MT, maar dan in een nieuw jasje. Nadat een buis is gezaagd kan men gemakkelijk de lengte van de buis controleren en desgewenst een meetrapport printen. Het verschil met de MT is dat Bewo de Solitair modulair bouwt, waarbij ze de nieuwste productietechnieken toepassen. Dit heeft als gevolg dat de Solitair aantrekkelijk is geprijsd.

Tot slot demonstreert Bewo haar bekende handbediende cirkelzaagmachine Bewo CPO. Bewo is tijdens de Tube te vinden in hal 6, stand E42.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Automatische zaagmachine Joop aan het werk gezet bij Gimatex

11-03 Gimatex in Venlo heeft een automatische zaagmachine in gebruik genomen. Deze SCF-90 Single van…

Automatisering

MCB zaagt 1000 stalen buisprofielen per uur met robot

24-05 MCB zaagt sinds 1 mei stalen buisprofielen met een nieuwe automatische zaag van Bewo.…

Featured

Telmastaal wint veel productiviteit met nieuwe zaagautomaat

06-03 Telmastaal in ’s Heerenberg had behoefte aan een snelle zaagautomaat die vanaf de werkplek…

METAVAK 2016

Bliksemstart Promatt

21-11 Voor Promatt, leverancier van zaagtechniek, was de deelname aan METAVAK op de eerste dag…

Verspanen

STYLE CNC Machines 25 jaar!

14-07 STYLE CNC Machines bestaat dit jaar 25 jaar, het feestje werd al uitbundig gevierd…

Bedrijf en Economie

Nivora Groep neemt Dynobend over

01-07 Dynobend in Haaksbergen, leverancier van oplossingen voor het koud vervormen van buis, draad en…

Featured

Innovatieve cirkelzaagmachine met robot zaagt 95% sneller

10-02 Op de vestiging Zwijndrecht van thyssenkrupp Materials Nederland is sinds eind januari een innovatieve…

Automatisering

RFA en Promatt robotiseren Behringer-Eisele zaagmachine

12-01 RFA heeft voor Promatt een bedieningsvrije Kawasaki robotinstallatie bij een Behringer-Eisele zaagmachine ontwikkeld. Hiermee…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema