Tungaloy schakelt naar hogere versnelling met TunGforce

Met de spraakmakende, wereldwijde lancering van haar TunGforce productenlijn, heeft Tungaloy haar innovatieve productaanbod onlangs flink uitgebreid. De lancering van TungGforce was de grootste introductie van innovatieve nieuwe producten in de 86-jarige historie van Tungaloy.

De metaalbewerkingstechnologie ontwikkelt zich sneller dan ooit. Om deze vooruitgang te ondersteunen en tegemoet te komen aan de behoefte om versneld te kunnen bewerken, heeft Tungaloy zichzelf opnieuw uitgevonden met de introductie van geavanceerde nieuwe producten en innovatieve technologieën. TunGforce, Tungaloy’s baanbrekende nieuwe technologie, introduceert revolutionaire ontwikkelingen in hardmetaalkwaliteiten en geometrieën voor draaien, frezen, afsteken, groefsteken en boren. TunGforce omvat een breed scala grensverleggende nieuwe producten om de productiviteit van klanten te verhogen door versnelling van hun bewerkingsprocessen.

Feed the Speed
De naam ‘TunGforce’ herbergt een dubbele betekenis. De naam bevat de term ‘G force’, G-kracht of gravitatiekracht, een belangrijke term in relatie tot het begrip ‘versnelling’. TunGforce is dan ook een productenlijn gericht op versneld bewerken, in de woorden van Tungaloy: ‘Accelerated Machining’. TunGforce legt de nadruk op het belang van zowel hardmetaalkwaliteiten als geometrieën. Door de vooruitgang die Tungaloy heeft geboekt op het gebied van hardmetaalkwaliteiten voor snijgereedschappen, kunnen deze op uitzonderlijk hoge snelheden draaien met tegelijkertijd een buitengewoon lange levensduur. Dankzij de geavanceerde geometrieën die daarbij zijn toegepast, zijn ook nog eens hoge voedingssnelheden mogelijk. De effectieve combinatie van hardmetaalkwaliteiten en geometrieën van TunGforce verklaart het toepasselijke motto van deze productenlijn: ‘Feed the Speed’.

Om mee te kunnen komen op de huidige, zeer concurrerende markt, investeren fabrikanten in de nieuwste bewerkingstechnologieën. Helaas blijkt de beperkende factor voor het bereiken van een hogere productiviteit vaak het gebruikte snijgereedschap te zijn. TunGforce is juist bedoeld om de latente productieve mogelijkheden van moderne bewerkingsgereedschappen beschikbaar te maken. Om elke potentiële klant productiever te maken, zelfs bij gebruik van oudere apparatuur, kunnen TunGforce gereedschappen meer metaal afnemen in een kortere tijd dan conventionele snijgereedschappen.

Aan de basis van de innovaties binnen de nieuwe productenlijn staat een toegewijd team Tungaloy-ingenieurs. Tungaloy’s deskundige R&D- en productteam hebben zowel in het laboratorium als in de praktijk, in werkplaatsen bij talloze klanten, gewerkt aan het ontwikkelen van geavanceerde oplossingen – niet alleen voor de bewerkingsbehoeften van vandaag, maar ook voor die van morgen. De TunGforce productenlijn omvat te veel nieuwe producten om hier stuk voor stuk te kunnen opnoemen. In dit korte artikel worden er een paar uitgelicht.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van Tungaloy via de persberichten die de komende maanden in MetaalNieuws zullen worden gepubliceerd over deze geavanceerde nieuwe producten, die zich bewegen op het scherpst van de snede.

Miniature/MiniForce-Turn
Deze innovatieve dubbelzijdige positieve wisselplaten worden betrouwbaar en stevig in hun zitting geklemd door middel van een robuuste zwaluwstaartbevestiging. De wisselplaten zijn ontworpen ter vervanging van traditionele positieve CCMT-, DCMT- en VBMT-wisselplaten. Ze bieden niet alleen het kostenvoordeel van dubbelzijdige snijkanten, ze bieden ook nog eens opmerkelijke prestaties die met traditionele producten bij lange na niet haalbaar zijn. Deze innovatieve gereedschappen zijn ideaal voor Zwitserse draaibanken, voor algemene toepassingen en voor bewerkingen in de automobielsector.

Grooving/TetraForceCut
Nauwkeurige groefsteekwisselplaten met vier snijkanten. Deze innovatieve gereedschappen zijn geschikt voor afsteken en voor groefsteken met vlakke bodem en met volledige radius. De wisselplaten zijn voorzien van spaanbrekers geschikt voor elk type materiaal waardoor deze producten ideaal zijn voor algemene bewerkingen en bewerkingen van kleine werkstukken.

MillQuadFeed
Tungaloy is een erkend pionier op het gebied van frezen met hoge voedingssnelheden. Als aanvulling op haar toonaangevende productenlijn voor hoge voedingssnelheden, DoFeed, komt Tungaloy nu met MillQuadFeed. Dit werkpaard is in staat tot verbluffende metaalafnamesnelheden van 2 mm per tand en snedediepten van 2,5 mm en is tevens zeer geschikt voor helicodaalfrezen. MillQuadFeed is ideaal voor de meeste bewerkingssectoren, maar in het bijzonder voor de matrijzenbranche, de zware industrie, gietwerk, olie & gas, luchtvaart en algemene bewerkingen.

DoForce-Tri
Voortbouwend op het wereldwijde succes van Tungaloy’s toonaangevende lijn 90°-hoekfrezen, TungTri, komt Tungaloy nu met een dubbelzijdige versie met 6 snijkanten. Door de indrukwekkende spaanafvoer van deze wisselplaten zijn grote snedediepten mogelijk. De nieuwe wisselplaten zijn verkrijgbaar met wiper-, radius- en spaanbrekergeometrieën. Dit veelzijdige gereedschap kan worden gebruikt in elke bewerkingssector.

TungForce-Rec
Deze unieke lijn miniatuur hoekfrezen biedt een uniek gevormde miniatuur wisselplaat met robuust klemmechanisme. TungForce-Rec geeft een hoge wandnauwkeurigheid en een goede oppervlakte-afwerking bij hoge voedingssnelheden.  Wisselplaten zijn verkrijgbaar met standaard spaanbrekers en met speciaal ontworpen spaanbrekers voor aluminium. De frezen beginnen bij een diameter van 8 mm, waardoor ze ook een goed alternatief zijn voor VHM vingerfrezen.

Drillforce-Meister
Op zoek naar mogelijkheden om het bewerken van gaten te versnellen heeft Tungaloy de DrillForce-Meister geïntroduceerd. Dit innovatieve gereedschap, bedoeld voor het boren van grote gaten (26–41 mm diameter) is voorzien van twee snijtanden, het dubbele aantal van indexeerbare boren: DrillForce-Meister halveert de cyclustijd. Deze boren zijn voorzien van een snelwisselplaat, die nauwkeurig kan worden geïndexeerd voor betrouwbare reproduceerbaarheid en dus minder machinestilstandtijd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Verspanen

Zuivere 90° hoek met de nieuwe TNGX

22-04 De frees is lichtsnijdend, waardoor afbuiging wordt voorkomen en een uitstekende oppervlakteafwerking mogelijk is.…

Verspanen

Uitbreiding af- en groefsteekgereedschappen Dormer Pramet

06-04 Deze uitbreiding is een vervolg op de nieuwe af- en groefsteekgereedschappen, die in november…

Verspanen

Freesuitbreiding voor lastig verspaanbare materialen

22-03 De vijfsnijders (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Verspanen

Deze zes metalen kunnen gebruikt worden voor het CNC frezen

18-11 Zoals je mogelijk al wel weet kun je bij CNC frezen gebruik maken van…

Verspanen

Beter werken met aluminium

14-07 De automotive industrie heeft te maken met een gewichtsdilemma. In 2017 bijvoorbeeld, wogen lichte…

Verspanen

Frezen met hoge voedingen

17-03 Dormer Pramet heeft zijn assortiment frezen voor het werken met hoge voedingen zoals in…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X