Tuwi demonstreert buigcel en softwaremogelijkheden

0

Tuwi toont op de Brabantse Metaaldagen de Euromac buigcel met de elektrisch aangedreven kantbank Euromac FX Bend voorzien van een Kuka-robot.

De FX bend Cell is verkrijgbaar in verschillende werkbreedtes, tonnages en robotisering, geheel aanpasbaar aan de wensen van de klant. Hij kan 24/7 volautomatisch produceren maar is ook manueel te gebruiken voor kleine series. De kantbank en robot staan met elkaar in verbinding op een vast frame, dat is opgebouwd uit twee gegoten Meehanite-frames (700 N/m2 treksterkte) die onderling verbonden zijn. Dit garandeert een maximale stijfheid, hetgeen een betrouwbaarheid en nauwkeurige productie van onderdelen waarborgt. De machine kan over de volle werkbreedte benut worden en de gebruikte gereedschappen kunnen eenvoudig via de zijkant van de machine gewisseld worden. Met de speciaal ontwikkelde software is het mogelijk producten te buigen zonder teach-in van de robot. Dankzij het uitgekiende ontwerp van deze cel kunnen middels macro’s de vaste referentieposities van de robot worden ingegeven en daardoor kan de teach-in-modus worden overgeslagen. Hierdoor worden productietijden drastisch gereduceerd en wordt veel efficiëntieverbetering bereikt.

Libellula-software
Tuwi zal ook alle mogelijkheden van de Libellula software demonstreren. Steeds meer plaatbewerkers beseffen dat software hun leven een stuk makkelijker kan maken. Ze vragen er dan ook steeds nadrukkelijker om bij hun machineleveranciers. Om die reden tuigt Tuwi hiervoor nu in eigen huis een volwaardige afdeling op. Belangrijk in deze ontwikkeling is dat Tuwi nu één aanspreekpunt vormt voor zowel machines als software. Voorheen leverde de Winterswijkse machineleverancier met de machines de software van de fabrikant of die van een automatiseringspartner mee. Maar nu is Tuwi zelf de leverancier van software. Zo heeft de klant dus slechts met één partij te maken voor al zijn vragen op het gebied van machines én software. Dit is mogelijk dankzij het partnerschap met Libellula, aanbieder van een complete lijn software voor het aansturen van water, plasma, lasersnijmachines (vlakbed en buislaser). Nieuwe software voor het aansturen van ponsnibbelmachines volgt later dit jaar. Daarnaast is er een offertemodule, AutoPol voor het aansturen van de kantbanken en een ERP-koppeling.

Tuwi, stand B050

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen