Jubilaris Tuwi presenteert Libellula en Geka

Met een tweedaags open huis voor klanten, een feestelijk programma voor alle relaties en een grote feestavond voor de medewerkers viert Tuwi begin oktober op grootste wijze het 40-jarig bestaan. Tevens worden enkele nieuwe ontwikkelingen gepresenteerd, zoals de samenwerking met softwarespecialist Libellula en het exclusieve dealerschap van Geka.

Want de markt verandert en daar speelt Tuwi voortdurend op in, zoals het dat altijd heeft gedaan. Daardoor is het bedrijf in 40 jaar uitgegroeid van een lokale groothandel tot een landelijk opererende adviseur en leverancier van plaatbewerkingsmachines. Een stabiel bedrijf, dat als onafhankelijke machineleverancier meerdere fabrikanten vertegenwoordigt.

Tijdens het open huis op 4 en 5 oktober worden machines van al deze fabrikanten gedemonstreerd. Onder meer Euromac, Durma, Schröder, CMA, TCI Cutting en Thoman. Te zien zijn diverse productie-innovaties en nieuwe machines. Daarnaast presenteert Tuwi enkele nieuwe ontwikkelingen, want ondernemers in de metaalbewerking verwachten steeds meer van hun machineleverancier. Niet alleen een goede machine, maar ook snelle service, parate technische kennis, hulp bij financiering en – vooral de laatste tijd steeds meer – functionele software. De accountmanagers van Tuwi krijgen hier dan ook steeds meer vragen over. “Software en financiering zijn steeds vaker onderdeel van het verkoopgesprek. Als je daarin kunt adviseren, dan voeg je wel wat toe. Andere dingen dan de machine maken vaak het verschil”, zeggen Marco Mans en Jeroen Tadema, sinds 2010 de eigenaren van Tuwi.

Software
Veeleisend zijn plaatbewerkers momenteel met name op softwaregebied. Mans: “Daarom zijn wij in zee gegaan met Libellula. Zij kunnen met hun software verschillende merken machines aan elkaar knopen en koppelingen maken met de systemen voor offertebeheer en ordermanagement. Dat wordt steeds belangrijker en wij moeten daar in mee, anders vallen we bij een steeds grotere groep metaalbedrijven buiten de boot. In Libellula hebben we een uitstekende partner gevonden. Er zijn maar weinig softwarespecialisten, die zo breed zijn met hun software.” Tuwi gaat een aantal medewerkers opleiden, die de Libellula software bij de klanten kunnen implementeren en demo’s verzorgen. “Dit wordt echt een tak binnen ons bedrijf. De softwarepakketten van onze fabrikanten doen we niet meer, tenzij de klant dat natuurlijk wil. We gaan Libellula serieus promoten.”

Financiering
Ook is er aandacht voor de financiering van machines. Hiervoor werkt Tuwi al jaren samen met de internationale vendor finance organisatie DDL. “25 procent van al onze orders gaat via hun”, zegt Jeroen Tadema. “Deze financiering is heel laagdrempelig geworden. Tot 250.000 euro hoef je als klant niks in te leveren. We toetsen je financiële situatie en kunnen het contract uitdraaien. Vervolgens betaal je voor je machine een maandelijks bedrag. Die ontwikkeling gaat heel hard door, vooral omdat jonge ondernemers hier anders in staan dan de oudere generaties. Waarom zou je een investering niet uitsmeren over aantal jaren, als je er ook jaren voor nodig hebt om die terug te verdienen? Daarbij houd je je handen vrij om je geld anders in te zetten.”

Geka
Nog een nieuwe ontwikkeling is Geka. Tuwi mag deze Spaanse fabrikant van pons- en ponsknipmachines sinds kort exclusief vertegenwoordigen in Nederland. Het leveringsprogramma van Geka bestaat uit enkelwerkende ponsmachines tot compleet CNC gestuurde productielijnen voor het automatisch bewerken van uw materiaal. Geka machines kenmerken zich door een solide en stabiele bouwwijze, resulterend in een lange standtijd van de gereedschappen en korte in- en omsteltijden.

Trouwe medewerkers
Tuwi is ook qua medewerkers een stabiel bedrijf. De meeste van de ruim veertig medewerkers zijn al vele jaren in dienst en er is weinig verloop. Hierdoor is de technische kennis binnen het bedrijf groot. Twee van de langst dienende medewerkers, zo’n 30 jaar inmiddels, zijn Gerard Derksen en Dick Ligtenbarg. Ze zijn allebei nog aangenomen door Erik en Raymond van Turnhout. Gerard doet de planning en logistiek en een deel van de inkoop. Na al die jaren werkt hij nog steeds met veel plezier bij Tuwi: “Ik heb veel werk op mijn bordje maar ben heel vrij in de invulling daarvan. Vooral het contact met onze leveranciers en de klanten is heel leuk.” Dick is lid van de technische dienst en doet eveneens de planning. Jarenlang was hij actief in de buitendienst, maar tegenwoordig zit hij in de binnendienst. Daar pakt hij alle machinemerken die Tuwi vertegenwoordigt mee, maar Dick vooral specialist op gebied van Euromac. Hij weet alles van hun machines, misschien nog wel meer dan de fabrikant zelf.

tuwi trouwe medewerkers

Dick Ligtenbarg (links) en Gerard Derksen. Dankzij ervaren medewerkers zoals hen, beschikt Tuwi over veel technische kennis.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tuwi showt Accurl buislaser met bundelbelading op Tube

09-04 Dat deelname aan Tube, waar altijd veel Nederlandse en Belgische bezoekers op afkomen, de…

TechnishowNieuws

Tuwi presenteert cobot+handlaserlascel op TechniShow

07-03 Tuwi heeft deze nieuwe cel ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met The Cobot Factory.…

TechnishowNieuws

Guided Tour Plaatbewerking tijdens TechniShow

28-02 Er loopt een duidelijke rode draad door de bijdragen van al deze exposanten. Ze…

TechnishowNieuws

Efficiënte oplossingen voor tappen, boren, frezen en zagen

13-02 CMA is een Spaanse machinefabrikant die flink aan de weg timmert. Deze producent voert…

Plaatbewerking

Tuwi introduceert fiberlasers, buislasers en kantbanken van Accurl

08-02 De machineleverancier uit Winterswijk en Dordrecht ziet deze nieuwe vertegenwoordiging als een aanvulling op…

TechnishowNieuws

Voorbeschouwing Plaatbewerking – TechniShow 2024

07-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verbinden

Complete, veilige oplossing voor handlaserlassen

03-10 De volledig ingerichte handlaserlascel is een nieuw product in het assortiment van Tuwi. “We…

Plaatbewerking

Tuwi en Q-Fin gaan samenwerken

19-09 “We kunnen elkaar enorm versterken”, zegt commercieel directeur Marco Mans van Tuwi over het…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV