Jubilaris Tuwi presenteert Libellula en Geka

Met een tweedaags open huis voor klanten, een feestelijk programma voor alle relaties en een grote feestavond voor de medewerkers viert Tuwi begin oktober op grootste wijze het 40-jarig bestaan. Tevens worden enkele nieuwe ontwikkelingen gepresenteerd, zoals de samenwerking met softwarespecialist Libellula en het exclusieve dealerschap van Geka.

Want de markt verandert en daar speelt Tuwi voortdurend op in, zoals het dat altijd heeft gedaan. Daardoor is het bedrijf in 40 jaar uitgegroeid van een lokale groothandel tot een landelijk opererende adviseur en leverancier van plaatbewerkingsmachines. Een stabiel bedrijf, dat als onafhankelijke machineleverancier meerdere fabrikanten vertegenwoordigt.

Tijdens het open huis op 4 en 5 oktober worden machines van al deze fabrikanten gedemonstreerd. Onder meer Euromac, Durma, Schröder, CMA, TCI Cutting en Thoman. Te zien zijn diverse productie-innovaties en nieuwe machines. Daarnaast presenteert Tuwi enkele nieuwe ontwikkelingen, want ondernemers in de metaalbewerking verwachten steeds meer van hun machineleverancier. Niet alleen een goede machine, maar ook snelle service, parate technische kennis, hulp bij financiering en – vooral de laatste tijd steeds meer – functionele software. De accountmanagers van Tuwi krijgen hier dan ook steeds meer vragen over. “Software en financiering zijn steeds vaker onderdeel van het verkoopgesprek. Als je daarin kunt adviseren, dan voeg je wel wat toe. Andere dingen dan de machine maken vaak het verschil”, zeggen Marco Mans en Jeroen Tadema, sinds 2010 de eigenaren van Tuwi.

Software
Veeleisend zijn plaatbewerkers momenteel met name op softwaregebied. Mans: “Daarom zijn wij in zee gegaan met Libellula. Zij kunnen met hun software verschillende merken machines aan elkaar knopen en koppelingen maken met de systemen voor offertebeheer en ordermanagement. Dat wordt steeds belangrijker en wij moeten daar in mee, anders vallen we bij een steeds grotere groep metaalbedrijven buiten de boot. In Libellula hebben we een uitstekende partner gevonden. Er zijn maar weinig softwarespecialisten, die zo breed zijn met hun software.” Tuwi gaat een aantal medewerkers opleiden, die de Libellula software bij de klanten kunnen implementeren en demo’s verzorgen. “Dit wordt echt een tak binnen ons bedrijf. De softwarepakketten van onze fabrikanten doen we niet meer, tenzij de klant dat natuurlijk wil. We gaan Libellula serieus promoten.”

Financiering
Ook is er aandacht voor de financiering van machines. Hiervoor werkt Tuwi al jaren samen met de internationale vendor finance organisatie DDL. “25 procent van al onze orders gaat via hun”, zegt Jeroen Tadema. “Deze financiering is heel laagdrempelig geworden. Tot 250.000 euro hoef je als klant niks in te leveren. We toetsen je financiële situatie en kunnen het contract uitdraaien. Vervolgens betaal je voor je machine een maandelijks bedrag. Die ontwikkeling gaat heel hard door, vooral omdat jonge ondernemers hier anders in staan dan de oudere generaties. Waarom zou je een investering niet uitsmeren over aantal jaren, als je er ook jaren voor nodig hebt om die terug te verdienen? Daarbij houd je je handen vrij om je geld anders in te zetten.”

Geka
Nog een nieuwe ontwikkeling is Geka. Tuwi mag deze Spaanse fabrikant van pons- en ponsknipmachines sinds kort exclusief vertegenwoordigen in Nederland. Het leveringsprogramma van Geka bestaat uit enkelwerkende ponsmachines tot compleet CNC gestuurde productielijnen voor het automatisch bewerken van uw materiaal. Geka machines kenmerken zich door een solide en stabiele bouwwijze, resulterend in een lange standtijd van de gereedschappen en korte in- en omsteltijden.

Trouwe medewerkers
Tuwi is ook qua medewerkers een stabiel bedrijf. De meeste van de ruim veertig medewerkers zijn al vele jaren in dienst en er is weinig verloop. Hierdoor is de technische kennis binnen het bedrijf groot. Twee van de langst dienende medewerkers, zo’n 30 jaar inmiddels, zijn Gerard Derksen en Dick Ligtenbarg. Ze zijn allebei nog aangenomen door Erik en Raymond van Turnhout. Gerard doet de planning en logistiek en een deel van de inkoop. Na al die jaren werkt hij nog steeds met veel plezier bij Tuwi: “Ik heb veel werk op mijn bordje maar ben heel vrij in de invulling daarvan. Vooral het contact met onze leveranciers en de klanten is heel leuk.” Dick is lid van de technische dienst en doet eveneens de planning. Jarenlang was hij actief in de buitendienst, maar tegenwoordig zit hij in de binnendienst. Daar pakt hij alle machinemerken die Tuwi vertegenwoordigt mee, maar Dick vooral specialist op gebied van Euromac. Hij weet alles van hun machines, misschien nog wel meer dan de fabrikant zelf.

tuwi trouwe medewerkers

Dick Ligtenbarg (links) en Gerard Derksen. Dankzij ervaren medewerkers zoals hen, beschikt Tuwi over veel technische kennis.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

TUWI draagt import van Euromac over aan JÖRG Machines

07-04 Euromac is een gerenommeerde Italiaanse fabrikant van ponsmachines, elektrische kantpersen, gerobotiseerde buigcellen, hydraulische buigbanken…

Verspanen

CNC-boorcentrum van CMA maakt Camps Constructie flexibel

08-02 De medewerkers van Camps Constructie verwerken dagelijks staal, RVS en aluminium voor de meest…

Plaatbewerking

MetaalNieuws – Thema Plaat- en Buisbewerking

01-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale edities delen in een oplage van bijna…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws TOP 10 van 2020

28-12 Nog een paar dagen en dan kunnen we afscheid nemen van een roerig jaar.…

Plaatbewerking

Zwenkbuiger is een verrijking voor Martens

07-12 Een beetje stiekem keek Wim Martens al een aantal jaren naar een zwenkbuigmachine. Maar…

Verspanen

Galvano Metaal verbetert zaagservice met Imet zaagautomaat

17-11 Om de service naar haar klanten verder te verbeteren levert staalhandel Galvano Metaal naast…

Plaatbewerking

Van Pommeren kan weer snel schakelen

02-11 Enkele jaren geleden heeft Van Pommeren Las- en Montagebedrijf in Veenendaal zijn knipschaar en…

Plaatbewerking

Schröder versterkt softwareteam

24-10 De Duitse machinebouwer Schröder voert haar inspanningen voor het automatiseren en optimaliseren van de…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X