Tuwi introduceert fiberlasers, buislasers en kantbanken van Accurl

Tuwi introduceert op de komende TechniShow de plaatbewerkingsmachines van de Chinese fabrikant Accurl. Uit het leveringspakket van Accurl worden door Tuwi de fiberlasers, buislasers en kantbanken op de Nederlandse markt gebracht.

Fiberlasers van Accurl zijn leverbaar met vermogens tot 60 kW. De tafelafmetingen beginnen bij 3×1,5 meter en kunnen worden uitgebreid tot 8×2,5 meter.

De machineleverancier uit Winterswijk en Dordrecht ziet deze nieuwe vertegenwoordiging als een aanvulling op merken als Durma en Mitsubishi, die reeds aangeboden worden voor het midden- en hoge segment van de plaatwerkindustrie. Met Accurl biedt Tuwi een prijstechnisch aantrekkelijk antwoord op de toenemende vraag van bedrijven in de Nederlandse maakindustrie.

Markt staat open voor Chinese machines

Productspecialist Snijtechnologie Maik Wensink van Tuwi: “De perceptie ten aanzien van Chinese machines is de afgelopen jaren veranderd, de Nederlandse markt staat open voor Chinese machines. Bovendien zien wij dat er bij bedrijven een groeiende focus op kosten-efficiëntie is. Onze klanten zijn bereid te investeren in een Chinese machine, mits ze daarbij kunnen vertrouwen  op een betrouwbare leverancier. En dat kunnen ze bij ons. Wij hebben jarenlange expertise op gebied van lasersnijden en ontzorgen de klant tijdens het volledige proces.

De machines worden geleverd met de service die men van Tuwi gewend is. Wij nemen bijvoorbeeld snijkoppen en laserbronnen op voorraad, zodat we binnen 24 uur kunnen schakelen als dat nodig is, net als bij onze andere merken. Bovendien bieden wij drie jaar garantie op de machine.”

Grote stappen in kwaliteit

De prijsvechters uit China zijn inmiddels al enkele jaren op de Nederlandse markt actief. Volgens Wensinks collega Menne Engelfriet volgt Tuwi deze ontwikkeling al een aantal jaren op de voet. “In 2019 hebben we al een tour door China gemaakt en diverse fabrikanten bezocht. Toen vonden we de kwaliteit nog niet goed genoeg voor de Europese markt. Vandaag de dag hebben enkele Chinese machinebouwers enorme stappen in kwaliteit gemaakt met een snelheid die bijna nergens mee te vergelijken is. Daarom stappen we nu vol vertrouwen in met een nieuwe partner die aan de wensen van ambitieuze metaalbedrijven in Nederland voldoet.”

Accurl is een machinefabrikant met zo’n 450 medewerkers, wat voor Chinese begrippen een bescheiden omvang is. Accurl wil zich niet onderscheiden met kwantiteit maar juist met kwaliteit en service. Het is een familiebedrijf – opgericht in 1988 – waar nu de tweede generatie aan het hoofd staat. De huidige topman, Cameron Lee, is opgeleid in Europa en daardoor bekend met de hoge eisen van de Europese maakindustrie. Daar worden de machines ook naar ontwikkeld en gebouwd.

Nieuwe ‘groene’ smart factory in aanbouw

De machines van Accurl zijn robuust gebouwd en in veel uitvoeringen verkrijgbaar. Momenteel bouwt Accurl een nieuwe fabriek van 65.000 vierkante meter, die eind dit jaar gereed zal zijn. Deze nieuwbouw wordt een perfecte combinatie van een ‘groene’ smart factory en een digitaal aangestuurde werkplaats, waar productierobots en AGV’s de medewerkers ondersteunen bij hun werkzaamheden.

Tuwi heeft zijn oor te luister gelegd bij dealers van Accurl in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en tevens diverse eindgebruikers gesproken over hun ervaringen. “We hebben hele positieve verhalen gehoord en de kwaliteit met eigen ogen ervaren. Daarom hebben we de knoop doorgehakt en presenteren we Accurl nu in Nederland.”

De buislasers van Accurl gaan tot diameters van 500 mm, tot 12 kW en zijn leverbaar met 15 meter aan- en afvoer.

De buislasers van Accurl gaan tot diameters van 500 mm, tot 12 kW en zijn leverbaar met 15 meter aan- en afvoer.

Plaatlasers, buislasers en kantbanken

Accurl produceert een groot assortiment plaatlasers, buislasers, kantbanken, ponsmachines, panelenbuigers en diverse vormen van bijbehorende robotisering en automatisering. Tuwi legt in eerste instantie het accent op de plaatlasers, buislasers en kantbanken. Fiberlasers zijn leverbaar met vermogens tot 60 kW. De tafelafmetingen beginnen bij 3×1,5 meter en kunnen worden uitgebreid tot 8×2,5 meter. De buislasers gaan tot diameters van 500 mm, tot 12 kW en zijn leverbaar met 15 meter aan- en afvoer. Tot slot zijn de kantbanken leverbaar in diverse uitvoeringen; volledig elektrisch, hybride en volledig hydraulische kantbanken in alle tonnages en werkbereiken, inclusief tandems.

Drie machines op TechniShow

Op de TechniShow presenteert Tuwi een drietal machines van Accurl. Dat is allereerst de vlakbedlaser MasterLINE met een 20 kW laserbron en automatische nozzlecentrering. Deze machine heeft een in hoogte verstelbare wisseltafel zodat operators altijd op gelijke hoogte plaatmateriaal en plaatdelen kunnen beladen en ontladen. Daarnaast wordt een 4 kW buislaser TubeLINE BT6020 met semi-automatische aanvoer getoond. Tot slot zal er een elektrische kantbank eB Ultra met Wila klemsysteem en Delem besturing werkend op de stand van Tuwi staan.

Tuwi
Hal 7, stand C002 en C010

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

16 kanshebbers voor de TechniShow Innovatie Award 2024

22-02 Uit de 16 inzendingen selecteert een vakjury in aanloop naar de vakbeurs 3 genomineerden.…

Bedrijf en Economie

Widenhorn neemt lasersnijonderdelen KIS over

21-02 “Wat startte als een bescheiden aanvulling op onze software activiteiten, omdat we ons breder…

TechnishowNieuws

Hoofdrol op TechniShow voor Ecocool koelvloeistof van Fuchs/Lubsolutions

19-02 Ecocool Global 1000 combineert excellente verspaningsresultaten met een uitstekende bio-stabiliteit, resulterend in een lange…

TechnishowNieuws

Timesavers toont greep uit brede assortiment

19-02 De 42 RB series is uitgerust met een schuurband, acht roterende borstels en een…

TechnishowNieuws

TechniShow 2024 in teken van innovatiekracht

14-02 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Compact, licht en krachtig – de F-IRON Cut 57 AS

14-02 De nieuwe F-IRON Cut 57 AS schittert door het lichte gewicht, de compactheid en…

TechnishowNieuws

Efficiënte oplossingen voor tappen, boren, frezen en zagen

13-02 CMA is een Spaanse machinefabrikant die flink aan de weg timmert. Deze producent voert…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo zet in op procesoptimalisatie

12-02 Naast verspanende gereedschappen van de bekende grote merken presenteert Leering Hengelo ook een aantal…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?