Tuwi merkt dat het druk is in de plaatbewerking

0

Dat het in de plaatbewerking momenteel hartstikke druk is, merkt ook machineleverancier Tuwi deze week tijdens haar driedaagse open huis. Overdag is het vrij rustig, maar direct na werktijd, tegen 4 à 5 uur, loopt de showroom in Winterswijk lekker vol.

“En dat is prima, want we zijn ’s avonds tot 9 uur open”, zegt Tuwi-directeur Marco Mans, die natuurlijk blij is dat zijn klanten goed in het werk zitten. “We zijn heel content hoe het momenteel loopt, al gaat het soms wel wat stroef. De beslissingstrajecten zijn langer. Maar ook dat heeft er mee te maken dat de mensen vreselijk druk zijn.”

Vertegenwoordiging TCI
De machineleverancier in de Achterhoek grijpt het open huis onder andere aan voor de introductie van het nieuwe importeurschap van TCI. Deze Spaanse fabrikant ontwikkelt en produceert laser- en waterstraalsnijmachines en kantbanken. Voor Tuwi is dit een mooie aanvulling op het pakket van de Turkse fabrikant Durma. Mans: “Durma heeft bijvoorbeeld een prima fiberlasersnijmachine, maar ze zijn nog niet zo ver met de automatisering en de handling rondom de laser, terwijl de markt in Nederland daar nu juist heel erg op gespitst is. Dat vult TCI perfect in. Bovendien heeft TCI naast de fiberlaser ook een CO2 laser in programma. Daar is nog steeds een goede markt voor. En op het gebied van de kantbanken heeft TCI ook actieve hydraulische bombering, iets wat bij Durma ontbreekt.”
Verder heeft TCI waterstraalsnijmachines in het pakket. Tijdens het open huis kunnen bezoekers kennismaken met een waterjet waarop ook een plasma-installatie zit: zo worden snelheid en nauwkeurigheid gecombineerd in één machine.

De programma’s van Durma en TCI overlappen elkaar ook voor een deel, maar dat ziet Mans niet als een bezwaar: “We kunnen onze klanten gewoon meer keuze bieden. TCI ziet in dat het niet erg is dat wij twee lijnen naast elkaar vertegenwoordigen. Beide lijnen kunnen elkaar juist versterken.”

In ieder geval gaat Tuwi, net als voor Durma, nu ook  vol gas voor TCI.  Het bedrijf is marktleider in Spanje, heeft al flink wat machines in Frankrijk geplaatst en wil nu ook de rest van Europa veroveren. De Spanjaarden zijn dan ook blij met een partner als Tuwi, die het volledige pakket in de Benelux wil vertegenwoordigen. Ook zijn er inmiddels vertegenwoordigingen in landen als Duitsland en Zwitserland.

tuwi-durma-buislaser
De nieuwe buislaser van de Turkse machinefabrikant Durma heeft een opvallende plek gekregen in de showroom van Tuwi.

Buislaser Durma
Durma wordt daarbij door Tuwi uiteraard niet vergeten. De nieuwe buislaser van de Turkse machinefabrikant heeft een opvallende plek gekregen in de showroom. “We verwachten daar veel van”, zegt Marco Mans. “De eerste Durma Tube Laser is inmiddels operationeel bij Hollandsteel, een jong full service lasersnijbedrijf in Opmeer. We zijn ook in gesprek met een aantal andere klanten over zo’n machine.”

Donderdag 15 juni is de derde en laatste dag van het open huis van Tuwi. Ook dan is de showroom tot 21.00 uur geopend.