Tuwi merkt dat het druk is in de plaatbewerking

Dat het in de plaatbewerking momenteel hartstikke druk is, merkt ook machineleverancier Tuwi deze week tijdens haar driedaagse open huis. Overdag is het vrij rustig, maar direct na werktijd, tegen 4 à 5 uur, loopt de showroom in Winterswijk lekker vol.

“En dat is prima, want we zijn ’s avonds tot 9 uur open”, zegt Tuwi-directeur Marco Mans, die natuurlijk blij is dat zijn klanten goed in het werk zitten. “We zijn heel content hoe het momenteel loopt, al gaat het soms wel wat stroef. De beslissingstrajecten zijn langer. Maar ook dat heeft er mee te maken dat de mensen vreselijk druk zijn.”

Vertegenwoordiging TCI
De machineleverancier in de Achterhoek grijpt het open huis onder andere aan voor de introductie van het nieuwe importeurschap van TCI. Deze Spaanse fabrikant ontwikkelt en produceert laser- en waterstraalsnijmachines en kantbanken. Voor Tuwi is dit een mooie aanvulling op het pakket van de Turkse fabrikant Durma. Mans: “Durma heeft bijvoorbeeld een prima fiberlasersnijmachine, maar ze zijn nog niet zo ver met de automatisering en de handling rondom de laser, terwijl de markt in Nederland daar nu juist heel erg op gespitst is. Dat vult TCI perfect in. Bovendien heeft TCI naast de fiberlaser ook een CO2 laser in programma. Daar is nog steeds een goede markt voor. En op het gebied van de kantbanken heeft TCI ook actieve hydraulische bombering, iets wat bij Durma ontbreekt.”
Verder heeft TCI waterstraalsnijmachines in het pakket. Tijdens het open huis kunnen bezoekers kennismaken met een waterjet waarop ook een plasma-installatie zit: zo worden snelheid en nauwkeurigheid gecombineerd in één machine.

De programma’s van Durma en TCI overlappen elkaar ook voor een deel, maar dat ziet Mans niet als een bezwaar: “We kunnen onze klanten gewoon meer keuze bieden. TCI ziet in dat het niet erg is dat wij twee lijnen naast elkaar vertegenwoordigen. Beide lijnen kunnen elkaar juist versterken.”

In ieder geval gaat Tuwi, net als voor Durma, nu ook  vol gas voor TCI.  Het bedrijf is marktleider in Spanje, heeft al flink wat machines in Frankrijk geplaatst en wil nu ook de rest van Europa veroveren. De Spanjaarden zijn dan ook blij met een partner als Tuwi, die het volledige pakket in de Benelux wil vertegenwoordigen. Ook zijn er inmiddels vertegenwoordigingen in landen als Duitsland en Zwitserland.

tuwi-durma-buislaser

De nieuwe buislaser van de Turkse machinefabrikant Durma heeft een opvallende plek gekregen in de showroom van Tuwi.

Buislaser Durma
Durma wordt daarbij door Tuwi uiteraard niet vergeten. De nieuwe buislaser van de Turkse machinefabrikant heeft een opvallende plek gekregen in de showroom. “We verwachten daar veel van”, zegt Marco Mans. “De eerste Durma Tube Laser is inmiddels operationeel bij Hollandsteel, een jong full service lasersnijbedrijf in Opmeer. We zijn ook in gesprek met een aantal andere klanten over zo’n machine.”

Donderdag 15 juni is de derde en laatste dag van het open huis van Tuwi. Ook dan is de showroom tot 21.00 uur geopend.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Beurspresentatie van Tuwi is live en virtueel

22-09 Van Geka springt de nieuwe CNC gestuurde plasmasnijmachine GCS-P 3015 in het oog. Deze…

Plaatbewerking

KUBO snijdt grote diversiteit in een hoog tempo

07-09 En dat is precies wat KUBO nodig heeft. Het bedrijf realiseert complete kasprojecten en…

Plaatbewerking

Productieve buislaser LVD geschikt voor complex werk

28-06 Met een grote invoerlengte van 8500 mm snijdt de TL 8525 buizen met een…

Plaatbewerking

Constructiebedrijf De Vries breidt machinepark verder uit

11-05 De Vries is het eerste bedrijf in de Benelux dat over een dergelijke lasermachine…

Plaatbewerking

TUWI draagt import van Euromac over aan JÖRG Machines

07-04 Euromac is een gerenommeerde Italiaanse fabrikant van ponsmachines, elektrische kantpersen, gerobotiseerde buigcellen, hydraulische buigbanken…

Plaatbewerking

Van Kerkhof breidt sterk uit op lasersnijden constructiedelen

22-02 Van Kerkhof Metaalbewerking is een allround toeleverancier die zich bezig houdt met het bewerken…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws TOP 10 van 2020

28-12 Nog een paar dagen en dan kunnen we afscheid nemen van een roerig jaar.…

Plaatbewerking

Zwenkbuiger is een verrijking voor Martens

07-12 Een beetje stiekem keek Wim Martens al een aantal jaren naar een zwenkbuigmachine. Maar…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X