Two 4 Steel blijft groeien in titaan en nikkel

Staalleverancier Two 4 Steel neemt samen met haar Duitse partner S+D Metals deel aan de Precisiebeurs. S+D Metals is een grote voorraadhoudende leverancier van titaan- en titaanlegeringen, nikkel- en kobaltlegeringen en speciale RVS-soorten voor de luchtvaart. Vooral titaan en nikkel zijn precies de materialen waarmee Two 4 Steel verder wil groeien.

De achterwand van de stand van Two 4 Steel op de Precisiebeurs. Met het motto ‘Supporting your supply chain’ onderstreept de gespecialiseerde staalleverancier dat ze haar klanten ontzorgt.

Two 4 Steel gaat uitsluitend voor kwaliteit en bedient daarmee de high-end performance industrie. Dat gebeurt onder het motto ‘Supporting your supply chain’. “Hiermee onderstrepen we dat we onze klanten ontzorgen”, zegt eigenaar Samir Tobi. “We bouwen aan langdurige relaties gebaseerd op vertrouwen en respect, zowel met onze klanten als leveranciers.”

Breed en diep leveringsprogramma

Op de eigen vestiging beschikt Two 4 Steel, dat ISO 9001:2015 is gecertificeerd, over een grote voorraad. Daarnaast zijn er zo’n tien samenwerkingen – voor een deel exclusief – met gecertificeerde leveranciers uit binnen- en buitenland. Zij beschikken over grote voorraden en diverse bewerkingsmogelijkheden, waardoor alle producten zo nodig naar klantenwens kunnen worden bewerkt. Dit alles resulteert in een breed en diep leveringsprogramma: titaan en nikkel, op maat bewerkte platen, blokken en schijven, precisie- & voorgeslepen, gereedschapsstaal, ASP & CPM stalen en smeedstukken. Hiermee wordt een groot aantal branches bediend, waaronder de offshore, gereedschapsmakers, machinebouwers, luchtvaart en natuurlijk de semiconductor industrie. “Zo’n grote spreiding is prettig”, zegt Tobi. “Als het in de ene branche wat minder gaat, vangt een andere het vaak wel op.”

Titaan en nikkel

Onder andere de semiconductor industrie is een branche die steeds hogere eisen stelt aan de materialen die worden verwerkt tot onderdelen, halffabricaten en eindproducten. Maar ook in diverse andere industrieën groeit de behoefte aan materialen, die hoogwaardig zijn qua bijvoorbeeld corrosiebestendigheid, verspaanbaarheid, gebruikshardheid en dergelijke. Deze ontwikkeling vertaalt zich onder meer in een steeds grotere vraag naar titaan en nikkel in allerlei legeringen. Hier kan Two 4 Steel uitstekend in voorzien dankzij het exclusieve partnerschap voor de Benelux met S+D Metals.

Staalwijzer

Het leveringsprogramma van Two 4 Steel is niet alleen in titaan en nikkel maar ook in de andere materialen zo omvangrijk, dat het niet voor iedereen direct duidelijk is welke soort/kwaliteit de juiste keus is voor zijn toepassing. Hierover kunnen de medewerkers van Two 4 Steel gericht adviseren. Daarnaast is er de Staalwijzer op de Two 4 Steel website. Dit is een handig hulpmiddel, waarmee makkelijk kan worden gezocht op kwaliteiten én waarmee kwaliteiten met elkaar vergeleken kunnen worden. Klanten kunnen ingeven wat ze nodig hebben qua gebruikshardheid, trekvastheid, verspaanbaarheid, taaiheid, slijtvastheid, maatvastheid en corrosiebestendigheid. De Staalwijzer heeft onlangs een nieuwe lay-out gekregen en het aantal kwaliteiten is uitgebreid. Die uitbreiding blijft maar doorgaan, momenteel is Two 4 Steel nadrukkelijk bezig nog meer nikkelbasislegeringen aan het assortiment toe te voegen.

De voorspellingen voor de verspanende sector op de middellange termijn zijn positief. Hoewel Samir Tobi momenteel verschillende geluiden uit de markt hoort, is ook hij positief over de toekomst. “Sommige segmenten blijven het wel druk houden. Maar er zijn ook segmenten waar het momenteel rustiger is. Doordat wij in diverse segmenten actief zijn, hebben wij te maken met een stabiele hoeveelheid aan aanvragen en orders. Een groot deel hiervan komt dan ook uit langdurige relaties met bestaande klanten.”

Two 4 Steel
Stand 520

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Two 4 Steel steeds sterker in titaan en nikkel

10-02 Bruinsma schrikt er soms van hoe snel de tijd gaat. Two 4 Steel is…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?