Uitblinkers in borgmoeren en pneumatische gereedschappen

Twee producenten die in hun producten tentoonstellen in het digitale paviljoen voor apparaten en bevestigingsmiddelen van Taiwan Excellence zijn Jing Fong Industry en Airboss Air Tools. Beide bedrijven beschikken over producten, die zijn onderscheiden met een Taiwan Excellence Award, wat betekent dat ze op hun vakgebied het beste zijn wat het land te bieden heeft.

Jing Fong is een grote producent van borgmoeren. Het bedrijf beschikt over drie productielocaties (waarvan twee in Thailand) met een totale capaciteit van 25.000 ton. Vorig jaar bedroeg de omzet 45 miljoen dollar. “Ongeveer 70 procent hiervan behalen we in de automobielindustrie”, zegt CEO Victor Kreng. “De andere industrieën die we bedienen zijn die voor auto-onderdelen (schokdempers), vrachtauto’s, de machine-industrie en de bouw.”

Borgmoeren voor Daimler

De zeskantige borgmoer van Jing Fong voor Daimler, die is onderscheiden met een Taiwan Excellence Award.

De zeskantige borgmoer van Jing Fong voor Daimler, die is onderscheiden met een Taiwan Excellence Award.

Jing Fong is al sinds 1998 gekwalificeerd eerstelijns toeleverancier voor Volkswagen en sinds  2013 wordt ook de Daimler groep bediend. Daimler heeft de borgmoeren van Jing Fong geadopteerd voor alle types personenauto’s. Dit jaar zijn twee producten van Jing Fong bekroond met een Taiwan Excellence Award. Eèn daarvan is een zeskantige borgmoer die wordt toegepast in alle personenauto’s van Daimler Chrysler. In alle luxe Mercedes Benz modellen zitten wel borgmoeren van Jing Fong, bijvoorbeeld in motoronderdelen, bumpers, remsystemen en airbags.

Het andere product dat is onderscheiden, is een klantspecifieke moer voor de schokdempers van ZF Sachs, dat grote automobielfabrikanten bedient vanuit haar assemblagefabrieken in Duitsland, Turkije, China, Korea en Mexico. “We helpen met onze innovatieve kennis de auto-industrie ook om hun problemen op te lossen”, zegt Kreng. “Zo had een sportwagen van een beroemd merk last van geluid van de schokdempers. Dat hebben we met een specifieke moer opgelost.” Ook maakt Jing Fong bijvoorbeeld stalen verbindingselementen voor de bouwsector en aluminium verstevigingsbalken voor de interieurbouw. In tientallen jaren is een groot assortiment van moeren opgebouwd, waarbinnen de borgmoeren de voornaamste categorie vormen. Ze kunnen worden geleverd in een grote range aan afmetingen van M4 tot M24 en als het moet zelfs nog groter.

Airboss gereedschappen

Airboss Air Tools is een grote producent van pneumatische gereedschappen. Deze worden geproduceerd voor een groot aantal verschillende doelgroepen. “We besteden veel aandacht innovatie en modernisering om competitief te zijn in een zeer concurrerende markt”, zegt projectmanager Rocio Hu. “Daarvoor combineren we de analyses van productiedata en industriële kennis om productiviteit op te voeren en de kosten voor het onderhoud aan onze gereedschappen in de hand te houden. Hierdoor hebben we naast de Taiwan Excellence Award ook een German Design award 2020 gewonnen. Alle onze producten hebben de CE-markering.”

Airboss Air Tools voert een breed assortiment dat bestaat uit drie categorieën: de lucht/olie puls gereedschappen (Air Oil Pulse Tools), de slagmoersleutels en een complete lijn slijpers op lucht. De APW-serie lucht/olie puls gereedschappen heeft dit jaar een Taiwan Excellence Award gewonnen. Deze gereedschappen worden onder andere gebruikt in de automobielassemblage en elektronische toepassingen. Ze onderscheiden zich volgens Rocio Hu vooral door hun hoge nauwkeurigheid, lange levensduur en lage gewicht. Een Airboss  model met zuigercilinders (piston type) uit deze serie kan 300.000 keer worden gebruikt, voordat er onderhoud moet worden gepleegd. Dat komt omdat de essentiële onderdelen voortdurend worden gesmeerd, waarbij olielekkage zelden voorkomt. Het onderhoud is slechts een kwestie van de olie vervangen.

Air Boss Air Tools voert een breed assortiment dat bestaat uit drie categorieën: lucht/olie puls gereedschappen (Air Oil Pulse Tools), slagmoersleutels en slijpers op lucht.

Air Boss Air Tools voert een breed assortiment dat bestaat uit drie categorieën: lucht/olie puls gereedschappen (Air Oil Pulse Tools), slagmoersleutels en slijpers op lucht.

Air Boss brengt de slagmoersleutels in drie verschillende kwaliteiten op de markt. De gereedschappen met de roodgekleurde behuizingen zijn bestemd voor professionele autoreparatie en -onderhoud, de zilverkleurige voor gebruik onder zware industriële omstandigheden en de blauwe lichtgewicht gereedschappen met de hoogste kwaliteit (gepatenteerd) zijn bestemd voor industriële toepassing. Ze zijn 20 procent lichter dan vergelijkbare producten, gemaakt van een magnesium legering en ontworpen om vermoeidheid te reduceren. Vergeleken met andere Airboss gereedschappen hebben ze een motor die honderd procent langer mee gaat en de levensduur van het gereedschap is met 30 procent verlengd.

Diverse producten van Jing Fong Industry en Airboss Air Tools kunnen uitgebreid worden bekeken in het digitale paviljoen van Taiwan Excellence. Via het paviljoen kan men ook contact leggen met deze bedrijven.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Taiwan presenteert haar beste handgereedschappen en bevestigingsmiddelen in een digitaal paviljoen

25-05 De Taiwanese industrie heeft een digitaal paviljoen geopend voor apparaten (vooral handgereedschappen) en bevestigingsmiddelen.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X