Ultimaker ondersteunt ziekenhuizen met 3D-printen

0

Ultimaker stelt zijn wereldwijde netwerk van 3D-print hubs, experts en ontwerpers direct beschikbaar aan ziekenhuizen. 3D-printen kan uitkomst bieden voor tools en applicaties die ziekenhuizen momenteel tekortkomen en met deze technologie snel geproduceerd kunnen worden.

Via Ultimaker.com kunnen ziekenhuizen nu in één oogopslag zien welke beschikbare 3D-print hubs in de buurt zitten. Daarnaast kan er direct contact met Ultimaker en lokale 3D-print experts en ontwerpers opgenomen worden. Deze kunnen de ziekenhuizen adviseren en ondersteunen bij het maken en verkrijgen van de onderdelen die zij het hardst nodig hebben.

“Onderdelen van ziekenhuis apparatuur kunnen kapot gaan of ziekenhuizen kunnen bijvoorbeeld een tekort aan specifieke tools krijgen”, zegt medeoprichter Siert Wijna van Ultimaker, de vanuit Utrecht opererende ontwikkelaar en producent van een open en eenvoudig te gebruiken oplossing van 3D printers, software en materialen. “We zijn trots om te zien dat de 3D print gemeenschap samenkomt om onmiddellijk goedgekeurde ontwerpen en objecten te printen die ziekenhuizen juist nu nodig hebben. We hopen dat deze initiatieven zullen helpen alle ziekenhuizen duidelijk te maken waar 3D printers, kennis en materialen beschikbaar zijn, zodat het ziekenhuispersoneel zich zelf kan richten op wat het meest telt: het redden van levens.”

“3D printen kan het verschil maken”, vult Jos Burger, CEO van Ultimaker, aan: ”We nodigen daarom alle beschikbare 3D print hubs die zijn uitgerust met onze 3D printers, uit om zich zelf zichtbaar te maken via ultimaker.com om de productie van onderdelen te versnellen, waar en wanneer ze ook maar nodig zijn.”

De actie van Ultimaker past in de oproep van Cecimo, de Europese organisatie van werktuigmachineleveranciers, aan alle additive manufacturing bedrijven om ziekenhuizen in nood zo snel mogelijk te helpen.