Vakbeurs Indumation.be groeit

0
145

De vijfde editie van Indumation.be is met ruim 9.000 professionele bezoekers goed bezocht. Dit is een bezoekerstoename van 33% vergeleken met de vorige editie. Daarnaast maakte de beursorganisatie bekend dat een verdubbeling in het aantal studenten dat de beursvloer wist te vinden was te vermelden. Tevens kwamen er meer professionals naar de industriebeurs, namelijk 16% meer dan in 2017.

 

Indumation.be is een vakbeurs voor fabrieks-, proces-, en infrastructuurautomatisering. De meest recente editie vond plaats van 6 tot 9 februari in Kortrijk Xpo. Deze week maakte de beursorganisatie de bezoekersaantallen bekend en met 9.076 professionele bezoekers en 1.338 studenten uit de 3e graad technisch onderwijs heeft de beurs een flinke groei in bezoekersaantallen doorgemaakt. De professionals kwamen voornamelijk uit de sectoren Automatiseringsdiensten, Voedingsindustrie, Metaalbewerking- en constructie, Electro-installaties en bordenbouw en Elektronica/Mechatronica. De beursorganisatie noemt vooral de gunstige economie als reden voor de succesvolle beurs. De algemene trend tot innoveren, automatiseren en digitaliseren van de industrie bleek een belangrijke factor.

Oppervlakte
Indumation.be 2019 groeide niet alleen in toeschouwers, maar kon met een oppervlaktestijging van 23% doorgroeien tot een beurs van meer dan 20.000 m² en nam 4 hallen van Kortrijk Xpo in. Het aantal buitenlandse standhouders dat rechtstreeks deelnam aan de beurs groeide daardoor ook mee. Dit heeft onder meer gezorgd voor een groeiend aantal bezoekers uit Nederland en Luxemburg.

Beursprogramma
In Connectivator (de zone toegewijd aan Connect-Integrate-Innovate) vonden voor de eerste maal de uitreiking van de Factory of the Future Awards 2019 en de Belgische lancering van Mindsphere World (750 deelnemers) plaats. Daarnaast vertoonden competentiecentra en hogescholen (Flanders Make, Howest, Sirris, KUL, Vives, Ugent, Xiak, VUB) interactieve demo’s, werden zestien Expert Classes georganiseerd en was er zelfs ruimte voor muziek. De organisatoren Invent Media, Agoria en Indumotion kijken tevreden terug op de laatste editie van Indumation.be. De volgende editie wordt gehouden van 3 tot en met 5 februari 2021.