Vakbeurs Kunststoffen en Precisiebeurs verhuizen naar ruimere Brabanthallen

De vakbeurs Kunststoffen en de Precisiebeurs worden dit jaar gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch in plaats van het Koningshof in Veldhoven. Organisator Mikrocentrum heeft meer ruimte nodig om de complete opzet van beide beurzen te kunnen behouden in de huidige 1,5 meter samenleving. Deze extra ruimte is gevonden in de Brabanthallen.

De data blijven 18 en 19 november voor de Precisiebeurs en 2 en 3 december voor de Vakbeurs Kunststoffen.

Sterke behoefte aan contact

Er is de laatste tijd veel onduidelijkheid over de doorgang van diverse vakbeurzen en zakelijke evenementen in binnen- en buitenland. Geert Hellings, Algemeen Directeur van Mikrocentrum: “Uit diverse contacten met exposanten en stakeholders van beide beurzen komt duidelijk naar voren dat er een sterke behoefte is om elkaar weer te ontmoeten en om de business weer op te pakken.

Ook hebben we in juni en juli enquêtes gehouden onder evenementbezoekers van de afgelopen drie jaar. Ruim 80% van de respondenten gaf in deze enquêtes aan in het najaar weer zakelijke evenementen te willen gaan bezoeken, mits deze veilig kunnen worden georganiseerd. Om alle aanwezigen op beide beurzen voldoende afstand te kunnen bieden, is extra ruimte nodig. Die is helaas niet realiseerbaar in het Koningshof maar wel in de Brabanthallen. Dit heeft ons de moeilijke beslissing doen nemen om dit jaar de beurzen niet op de gebruikelijke locatie te organiseren. In totaal beschikken we in de Brabanthallen over ruim 16.000 vierkante meter beursoppervlakte en vier grote lezingenzalen.”

Kansen

“We hebben de afgelopen periode gemerkt dat er door de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus, veel onzekerheid heerst over de doorgang en veiligheid van evenementen”,  aldus Els van de Ven, Manager Afdeling Evenementen bij Mikrocentrum. “Deze onzekerheid zagen we ook terug bij exposanten. Een aantal partijen heeft door deze ontwikkelingen hun deelname opgezegd, maar in dezelfde periode zagen we ook nieuwe aanmeldingen binnenkomen. Tijdens de gesprekken met exposanten over de doorgang van beide beurzen, gaven enkelen aan te denken aan opzegging. Echter, door de verplaatsing naar de Brabanthallen willen zij nu juist blijven. Ook kunnen we door de extra ruimte nu een aantal nieuwe bedrijven, die op de wachtlijst stonden, de gelegenheid geven voor het eerst mee te doen.”

Plattegronden blijven grotendeels intact

De plattegronden van beide vakbeurzen voor de drie hoofdhallen zoals deze in Koningshof waren opgesteld, worden nagenoeg geheel gekopieerd naar de Brabanthallen. Hierdoor blijft het gevoel van de vakbeurzen voor een groot deel hetzelfde, maar nu met 6 meter brede gangpaden. Naast de stands en cateringpunten worden er exclusief voor de exposanten speciale, semi-besloten VIP-ruimtes ingericht. Hier krijgen ze de gelegenheid om met hun gasten te spreken, terwijl de eigen stand door een collega bemenst kan blijven.

Meer gerichte bezoekers

Geert Hellings: “Over het algemeen verwachten we minder bezoekers dan voorgaande jaren. Tegelijkertijd zullen de bezoekers die wel komen extra gemotiveerd en geïnteresseerd zijn. Mikrocentrum onderzoekt ook de optie van hybride beurzen. Dat kan voordelen hebben om thuisblijvers toch bij de beurs te betrekken, maar er zijn ook mogelijke nadelen omdat het bezoekers ook kan bewegen juist niet te komen. Wij als Mikrocentrum gaan daar zeker naar kijken, maar het uitgangspunt op dit moment is om bezoekers te stimuleren juist fysiek aanwezig te zijn op de beide vakbeurzen.”

Doorgang alleen als dit verantwoord is

Mikrocentrum is enthousiast om in deze lastige tijden in samenwerking met alle exposanten, samenwerkingspartners en Libéma, in de Brabanthallen eind dit jaar twee fantastische beurzen te organiseren. “Maar mochten er in een later stadium zodanige veranderingen plaatsvinden dat de beurzen niet meer op een verantwoorde manier doorgang kunnen vinden, dan zal Mikrocentrum de beurzen alsnog annuleren. Voorlopig is dat nog niet aan de orde en gaan de voorbereidingen voor beide beurzen volop door”, aldus Geert Hellings.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Voorbereidingen Kunststoffenbeurs in volle gang

15-07 Na een onzekere periode waarin de 2020-editie van Kunststoffen niet door kon gaan, zijn…

Bedrijf en Economie

Mikrocentrum heeft vertrouwen in doorgang evenementen in najaar

01-07 Els van de Ven, Manager Afdeling Evenementen bij Mikrocentrum: “Op dit moment hebben wij…

Bedrijf en Economie

Bert-Jan Woertman nieuwe directeur Mikrocentrum

03-06 “Nu de organisatie in alle opzichten klaar is om een nieuwe fase in te…

Bedrijf en Economie

Groen licht voor beurzen in België vanaf 30 juli

14-05 Het Zomerplan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk. Wel…

Bedrijf en Economie

Beursorganisaties zetten vol in op najaar

03-05 “Na 1,5 jaar is de markt echt weer toe aan ‘face to face’ contact…

Materialen

Voorbereidingen Kunststoffenbeurs in volle gang

19-04 Na een onzekere periode waarin de 2020 editie van Kunststoffen niet door kon gaan,…

Automatisering

Vision, Robotics & Motion geannuleerd

17-04 “We hebben ons als organisator zo lang mogelijk volledig ingezet om een veilige en…

Bedrijf en Economie

Directeur Geert Hellings vertrekt bij Mikrocentrum

01-03 Geert Hellings heeft meer dan 18 jaar leidinggegeven aan de kennis- en netwerkorganisatie voor…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X