Vakbeurs Surface sluit aan bij Materials+Eurofinish

0

De vakbeurzen Materials, Eurofinish en Surface gaan vanaf 2020 samen op in één kennis- en netwerkevent voor de Benelux. De eerste editie van Materials+Eurofinish+Surface zal op 3 en 4 juni 2020 plaatsvinden in de Koningshof in Veldhoven.

Een en ander is het gevolg van een samenwerking tussen Mikrocentrum, de Belgische Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen VOM en Vereniging ION, Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland. Vorig jaar kondigden Mikrocentrum en de Belgische VOM al de samenvoeging aan van hun vakbeurzen Materials en Eurofinish. De eerste editie vond plaats op 15 en 16 mei van dit jaar in Leuven (B) en trok 1500 bezoekers en 130 exposanten. Door deze samenvoeging zijn de organisatoren in staat de maakindustrie één centrale ontmoetingsplek te bieden met alle aspecten voor een goed en duurzaam eindproduct. Denk aan: materialen, oppervlaktetechnieken, verbindingstechnieken en analysetechnieken. Het aansluiten van Vereniging ION binnen het collectief met vakbeurs Surface is dan ook een logische stap om door te groeien als het kennis- en netwerkevenement voor de Benelux maakindustrie rondom materiaalkunde, analysetechnieken, verbindingstechnieken, productontwikkeling en oppervlaktetechniek.

Beleving van bezoeker staat centraal
Materials+Eurofinish+Surface 2020 verwacht zo’n 200 exposanten en 60 sprekers in het kennisprogramma. De beleving staat centraal tijdens het evenement. Zo kunnen bezoekers oplossingen van exposanten live ervaren op de interactieve demopleinen en uitdagingen rondom productontwikkeling en materiaalkeuzes voorleggen aan experts (materiaal- en coatingdoktoren) uit de praktijk. Evenals tijdens 2019 editie van Materials+Eurofinish, organiseert de KVK in samenwerking met Enterprise Europe Network en het Belgische Agentschap Innoveren en Ondernemen weer een internationale Meet & Match.

Centrale ontmoetingsplaats voor de hele waardeketen
Timo van Leent (Mikrocentrum), Veerle Fincken (VOM) en Egbert Stremmelaar (ION): “De aansluiting van Surface is de juiste keuze om onze groeiambities te verwezenlijken. Het biedt productontwikkelaars, productdesigners, engineers, R&D’ers, productiemedewerkers, materiaalspecialisten en onderzoekers één plaats om de gehele waardeketen te ontmoeten: van design en materiaalkeuzes tot en met analyse en de daadwerkelijke coatingtechnologie. Ook bij exposanten zien we veel enthousiasme want hun wens om een heus Benelux treffen te organiseren gaat in vervulling. Via demonstraties en presentaties kunnen zij zichzelf profileren aan een verbrede doelgroep. Op Materials+Eurofinish+Surface 2020 vindt men niet alleen tot de oplossingen zoals we die vandaag de dag kennen, maar ligt ook focus op de innovaties en uitdagingen van morgen.”