Van Leeuwen steeds sterker in Azië

Van Leeuwen Pipe and Tube Singapore vierde onlangs haar 40-jarig bestaan. Daarbij werd ook de verdere versterking aangekondigd van het regionale hoofdkantoor in Singapore als Project Management Hub voor de regio Azië-Pacific. De vooruitzichten voor projectactiviteiten in de regio zijn positief.

Van een tweemanskantoor in 1979 is Van Leeuwen Singapore uitgegroeid tot het grootste distributiecentrum van Van Leeuwen in de regio Azië-Pacific. In 2004, bij het 25-jarig jubileum, ontving Van Leeuwen Singapore de ‘Regional Headquarters Award’ van de Singapore Economic Development Board (EDB). Sindsdien heeft Van Leeuwen haar netwerk in de regio Azië-Pacific verder uitgebreid en versterkt. Naast de verkoopkantoren en distributiefaciliteiten in China, Thailand, Maleisië, Indonesië en Australië, investeerde Van Leeuwen in een extra voorraadlocatie in Johor, Maleisië. Momenteel wordt de magazijnruimte in Sydney, Australië uitgebreid.

Toename projectactiviteit
Het regionale hoofdkantoor van Van Leeuwen in Singapore maakt deel uit van een wereldwijde projectorganisatie waarmee Van Leeuwen de kennis en expertise van de wereldwijde projectteams in Azië-Pacific, Noord-Amerika en Europa bundelt. Als projectmanagement hub voor de regio is Van Leeuwen Singapore in staat grote internationale engineeringbedrijven te bedienen voor complexe CAPEX-projecten. Gezien de verwachte toename van projectactiviteit, wil Van Leeuwen haar lokale projectenteam in Singapore verder versterken. De grote CAPEX-projecten worden complexer. De bouw van modules vindt steeds meer op meerdere locaties tegelijkertijd plaats, waarbij belangrijke diensten nodig zijn, zoals projectmanagement en professionele projectuitvoering, gecombineerd met logistieke oplossingen op maat en spoedleveringen uit voorraad.

Olie- en gassegment
De Van Leeuwen-bedrijven in de regio Azië-Pacific maken een belangrijk deel uit van het wereldwijde netwerk van Van Leeuwen en droegen in belangrijke mate bij aan de positieve resultaten van de Van Leeuwen-groep in 2018. Van Leeuwen is positief over de vooruitzichten voor de komende jaren, nu de marktomstandigheden in het olie- en gassegment, met name in Zuidoost-Azië verbeteren. Joop Sassen, CEO van de Van Leeuwen Buizen Groep: “In hetzelfde jaar van het 95-jarig jubileum van Van Leeuwen vieren we 40 jaar aanwezigheid in Azië. De afgelopen vijftien jaar zijn onze bedrijven in Azië steeds sterker geworden en ze dragen aanzienlijk bij aan het resultaat van onze Groep. Ik ben ervan overtuigd dat door een verdere versterking van onze projectteams in Singapore, Van Leeuwen zal blijven groeien in Azië, met de steun van haar medewerkers, klanten, leveranciers en andere zakelijke relaties.” Van Leeuwen heeft ongeveer 200 mensen in de regio Azië-Pacific en ongeveer 25.000 ton aan voorraad in haar 70.000 m2 magazijnen en opslagruimten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Van Leeuwen lanceert Impact-merk voor CO2-gereduceerde buizen

10-07 Dit paraplumerk vertegenwoordigt een nieuwe lijn buizen van CO2-gereduceerd staal, vervaardigd door meerdere Europese buisbrikanten. Duurzaamheidsambities…

Plaatbewerking

Aida, Amada, Bystronic en Trumpf winnen EuroBlech Awards

26-10 Ongeveer 60 deelnemende bedrijven stelden zich in vijf categorieën kandidaat voor de Euroblech Award.…

Bedrijf en Economie

Van Leeuwen Buizen wekt op eigen dak groene stroom op

19-09 Met deze installatie van 9.100 zonnepanelen op het dak van het magazijn in Zwijndrecht…

Bedrijf en Economie

Omslag industrie door prijsstijgingen, toeleveringsproblemen en afkoelende economie

11-07 Na een sterk 2021 verliest de industriële activiteit vaart. De volumegroei was in de…

Automatisering

Kantbank programmeren op werkvoorbereiding met Mbend

22-06 “Gegeven is dat het buigverlies altijd in de plaatuitslag moet worden gecompenseerd om maatafwijkingen…

Automatisering

‘Kantbank programmeren hoort thuis op de werkvoorbereiding’

09-06 “Want eigenlijk is dat een onlogische route, omdat je de plaatuitslag pas kunt snijden…

Bedrijf en Economie

Positief resultaat Van Leeuwen Buizen

14-04 De resultaten werden beïnvloed door de Covid-19 pandemie. De onderneming profiteerde echter van de…

Bedrijf en Economie

Boessenkool kan innovaties versnellen

27-01 Dankzij een financiering van Oost NL vanuit het Innovatiefonds Overijssel kan Machinefabriek Boessenkool uit…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV