Veel aanmeldingen voor EMO; aandeel Aziaten blijft groeien

0
283

Begin dit jaar hadden zich al meer dan 1600 bedrijven uit 34 landen aangemeld voor de EMO, de internationale vakbeurs voor metaalbewerking, die van 16 tot en met 21 september wordt gehouden Hannover. Het aantal aanmeldingen is beduidend groter dan bij de vorige beurs in 2011 rond dit tijdstip.

“Iedereen wil er bij zijn”, zegt Carl Martin Welcker namens de beursorganisatie. Niet alleen Duitse fabrikanten van werktuigmachines hebben zich met grote stands aangemeld. Vooral vanuit Azië is de belangstelling van exposanten groot. Veel bedrijven uit Japan, China, Taiwan en Korea komen in september naar Hannover, met als voornaamste doel hun positie op de wereldmarkt te onderstrepen c.q. versterken. De Aziaten vergroten hun expositieoppervlak ten opzichte van de vorige EMO opnieuw, een ontwikkeling die al jaren is te zien. In totaal zijn de Aziatische exposanten momenteel goed voor een vijfde deel van alle EMO-exposanten.

Het thema van de EMO is dit jaar ‘Intelligentie in de productie’. Wereldwijd staan de gebruikers van productietechniek voor grote uitdagingen. Onder geweldige kostendruk, hoge efficiency- en milieu-eisen moeten ze hun productie ook in de toekomst rendabel organiseren. Daarvoor investeren ze in werktuigmachines. Economisch onderzoekers verwachten dat de vraag naar werktuigmachines in het EMO-jaar 2013 verder zal groeien. Gevraagd worden ideeën en oplossingen voor efficiënte productie op de meest verschillende locaties onder de meest verschillende omstandigheden. Niet alleen de innovaties aan de machines, maar ook die bij de componenten, in het productieproces en bij de dienstverlening tellen. Aspecten als communicatie en opname van machines en installaties in netwerken, nieuwe materialen, flexilibiteit, kwaliteit, nieuwe productieconcepten en dergelijke spelen een belangrijke rol. Welcker: “Internationaal opererende aanbieders van werktuigmachines zullen op de EMO Hannover laten zien hoe zij deze thema’s en uitdagingen intelligent vertalen.”
Elke dag komen er nieuwe aanmeldingen voor de EMO binnen. Welcker is dan ook vol zelfvertrouwen dat de EMO 2013 naadloos zal aanhaken bij de recordeditie van 2011.