Veelzijdige en snelle buigoplossing

Prima Power komt met een wereldprimeur naar de Blechexpo in Stuttgart. De nieuwe buigoplossing eP Genius 1030 is het resultaat van de integratie van een servo-elektrische kantbank eP-1030 met een automatisch gereedschapswisselmagazijn.

Deze combinatie levert een veelzijdig, snel en betrouwbaar buigsysteem op, waar de handmatige instelling van de machine vervalt en de operator zich kan toeleggen op de voorbereiding en het buigen. Deze oplossing is volgens Prima Power speciaal geschikt voor kleine series, waar het mogelijk is insteltijden juist in te schatten. De korte cyclustijden maken het geheel competitief.

32 meter gereedschappencapaciteit
De eP Genius kantbank heeft 15 assen en een capaciteit aan gereedschappen tot 32 meter. De eP-1030 kantbank is in deze configuratie de meest veelzijdige machine uit de eP servo-elektrische reeks. Een aantrekkelijke combinatie van tonnage en werkcapaciteit (105 tons en een maximale buiglengte van 3060 mm), automatische CNC bombering, 5-assige achteraanslag en Iris Plus hoekmeetsysteem op CNC-gestuurde armen. Het gereedschappenmagazijn is de grootste innovatie van dit product. Het biedt plaats aan 32 meter gereedschappen op acht steunen die bewegen op drie assen. Hiermee kunnen gereedschappen (Wila-stijl) met een lengte van 20 tot 515 mm worden gebruikt. Bovendien kunnen de gereedschappen omgedraaid worden om meerdere opstelmogelijkheden te bieden. De nieuwste gebruikersinterface maakt het programmeren van het stuk op eenvoudige en intuïtieve manier mogelijk. Zowel op de machine als offline. Zo ook het automatische beheer van de machine-opstelling.

10 kW fiberlaser
Prima Power zal in Stuttgart tevens de Laser Genius 1530 fiberlasermachine met 10 kW laser tonen, met een piercingtijd van minder dan 1 seconde en nieuwe nozzles die een lager gasverbruik mogelijk maken. Deze voordelen dragen bij aan een productieve en nauwkeurige machine met lineaire motoren, wagen uit koolstofvezel en intelligente processensoren. De machine wordt opgesteld samen met het Prima Power flexibele magazijn Combo Tower Laser. De laad- en losfuncties bieden de optimale oplossing voor onbemande productie. Met een grote capaciteit plaatmateriaal, kant-en-klare componenten en skeletten. De Laser Genius kan meegroeien met de behoeften van de klant. Modules kunnen later worden toegevoegd om het automatiseringsniveau van de productiestroom in de fabriek te verbeteren. Bijvoorbeeld het automatische sorteersysteem LST.

De eP Genius kantbank heeft 15 assen en een capaciteit aan gereedschappen tot 32 meter.

Oog-afscherming rond de snijkop
Prima Power viert dit jaar 30 jaar geïntegreerde laser-ponstechnologie. Het ultieme resultaat van deze ervaring wordt getoond op de Blechexpo: de Combi Genius 1530 met de nieuwe oogafscherming gemonteerd rond de snijkop. Deze vermijdt het gebruik van wanden rond de machine. Dat resulteert in een grotere toegankelijkheid en zichtbaarheid, alsook een éénvoudiger installatie. De Combi Genius is beschikbaar in twee prestatiecategorieën. Pure, voor een efficiënte productie met een lager investeringsniveau. Dynamic, zoals opgesteld, voor maximale productiviteit en efficiëntie. De revolver van de Combi Genius kan worden aangepast en geoptimaliseerd voor elke behoefte. Er is plaats voor een recordaantal van 384 gereedschappen. De Combi Genius beschikt over de Intelligent Ram. Deze verkort de wisseltijd en verhoogt het aantal index gereedschappen. Door het gebruik van Multi-Tool-stations kan men het aantal gereedschappen verder vergroten. Ponskracht tot 300 kN met servo-elektrische ram. De machine is uitgerust met een CF-serie 4 kW fiberlaserbron, ontwikkeld en geproduceerd door Prima Power, en de LSR laad- en stapelrobot voor automatisch beladen van het materiaal en stapelen van werkstukken op pallets.

De BCe Smart is uitgerust met twee gloednieuwe technologieën.

Voorts toont Prima Power de servo-elektrische BCe Smart buigcel. Dit is een semi-automatische machine, ideaal voor stukwerk, kits van componenten, geperforeerd materiaal, stukken met grote gaten en doordrukkingen. De compacte layout en gecombineerd laden en lossen garanderen een hoge productiviteit. De machine werd ontworpen voor klanten op zoek naar een flexibele en semi-automatische paneelbuiger. Met een geïntegreerd veiligheidsconcept, dat de operator toelaat zich te focussen op het werk, met behulp van visuele toestellen en geluid signalen. De BCe Smart is uitgerust met twee gloednieuwe technologieën. API, Advanced Profile Inspection, bestaat uit een camera om hoekcorrecties te meten om de theoretische hoek te bekomen binnen tolerantie. De DABA technologie (Dynamic Adjustment of the Bending Angle), waarmee de hoek correctie parameters worden voorgesteld, in relatie met de materiaal variabelen. Beide opties reduceren de tijd nodig voor een nieuw paneel. Op softwaregebied kunnen bezoekers demonstraties bekijken van de nieuwe parametrische functies van MasterBend. Er is de nieuwe gebruikersinterface voor Tulus Performance Reporting. En de nieuwe cloud-gebaseerde applicatie Tulus Analytics. Deze biedt een verscheidenheid aan analyses op basis van machinegegevens.

Uitbreiding familie vlakbedlasers
Prima Power heeft haar lijn 2D lasersnijmachines uitgebreid met de nieuwe Laser Sharp 2060. Deze vlakbedlaser heeft een groot werkgebied (6070x2045x120 mm) en een conventionele, robuuste constructie, die hem geschikt maakt voor het opereren in zware industriële omgevingen. Het machine-ontwerp bestaat uit een gelast stalen frame en een stijve en lichte snijbrug van geëxtrudeerd aluminium. Daarmee is deze nieuwe machine volgens de producent uitstekend geschikt voor industriële sectoren die dik plaatmateriaal in middelgrote tot grote formaten bewerken.

De nieuwe Laser Sharp 2060 vlakbedlaser heeft een groot werkgebied (6070x2045x120 mm) en een conventionele, robuuste constructie, die hem geschikt maakt voor het opereren in zware industriële omgevingen.

Kostenefficiency
De Laser Sharp kan worden uitgerust met fiberlaserbronnen tot 10 kW. Daarmee is het een krachtige productie-oplossing met een piercingtijd van minder dan 1 seconde. Het krachtige vermogen gaat niet ten koste van de efficiency en de rentabiliteit. Want de Laser Sharp kent lage operationele kosten en beperkt onderhoud. Dat betekent dat productiviteit wordt gecombineerd met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De kostenefficiency is ook te danken aan de snelle installatie, die geen speciale fundering vereist. Tevens heeft de machine een relatief kleine footprint. De jongste telg in de lasersnij-familie van Prima Power kan goed overweg met elk materiaal. De snijkop op de fiberlaser is ontworpen en ontwikkeld voor een hoge snijkwaliteit en dynamiek op alle materiaalsoorten, mede dankzij de adaptieve optieken voor het automatisch beheren van de focusseerpositie en de diameter. De gecertificeerde mechanische structuur van de laserkop daagt zelfs de hoogste snijdrukken uit, terwijl het gesloten en beschermde omhulsel zelfs de zwaarste omgevingen doorstaat. Veelzijdigheid is een van de grote krachten van de Laser Sharp. Geschikt voor middelgrote en grote plaatafmetingen in het midden-dikke bereik, dekt de machine een brede range aan toepassingen af. De Laser Sharp is ook flexibel productief omdat de machine zich met verschillende opties kan aanpassen aan verschillende toepassingen en productieritmes: het bewerken van dun of dik materiaal, intensieve producties en hoge nauwkeurigheidseisen. Met de opties Smart Cut, Max cut, Night cut en Control cut kan de Laser Sharp zich altijd op maat aanpassen aan de specifieke eisen van de klant.

Prima Power, hal 3, stand 3504

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat & Buisbewerking

21-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Prima Power zet mensen aan het denken

21-12 Laar heeft momenteel geen klagen. “We hebben veel goede, serieuze aanvragen”, zo vertelde hij…

Materialen

Groen staal is de toekomst

20-12 ArcelorMittal ziet de vraag naar duurzame staalproducten groeien. “Wil de transformatie van de staalbranche…

Plaatbewerking

Nieuwe versie LVD’s CADMAN integreert vreemde operaties

06-12 LVD’s softwarepakket helpt het plaatbewerkingsproces te stroomlijnen en maakt slimme fabricage mogelijk. Van basismateriaal…

Bedrijf en Economie

Beleving Blechexpo en Schweisstec 2021 in lijn met eerdere beurzen

03-11 Toch mocht dat de pret niet drukken. Exposanten waren te spreken over de kwaliteit…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert volautomatische zwenkbuigmachine

22-10 “Geen enkele andere zwenkbuiger op de markt kan dit prestatieniveau leveren qua dooshoogte en…

Plaatbewerking

Euromac laat klanten meegroeien in automatisering

22-10 Euromac zet hiervoor in op compacte en modulaire automatisering met systemen voor plaatbelading- en…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X