Velum filters beschermen tegen olienevel en stofdeeltjes

0

Heku Tools, specialist in verspaning en spantechniek, introduceert de Velum beschermende filters op de Nederlandse markt. Deze zijn ontwikkeld door het Italiaanse bedrijf NittyGritty om elektronische componenten in industriële productie-installaties, compressoren en elektromotoren te beschermen tegen olienevel en stofdeeltjes. Deze substanties beletten namelijk de ongehinderde doorstroming van verse schone lucht en veroorzaken storingen en schade aan de componenten.

De filters zijn leverbaar in drie varianten: Velum, Velum air en Velum motor. Velum is ontwikkeld voor automatiseringssystemen, koelsystemen, recycling machines, printers en computers, houtbewerkingsmachines, verpakkingsmachines voor de voedsel, chemische, farmaceutische en textielindustrie, koel- en vriesapparatuur, robots en CNC-bewerkingsmachines. Deze filters zijn ontworpen om elektrisch aangedreven machines en componenten in industriële productieapparatuur effectief tegen stof en olienevel te beschermen.

Velum air beschermt compressoren.
Velum air beschermt compressoren.

Het filter wordt van buitenaf rechtstreeks op het aanzuigrooster van ventilatie- en koelsystemen in de productie-installatie aangebracht. Na het aanbrengen verzamelen stof- en oliemistdeeltjes zich in de gepatenteerde filterstof. Dit zorgt ervoor dat de interieurs van de systemen beschermd worden tegen het binnendringen van vuildeeltjes en tegelijkertijd worden voorzien van verse lucht. Om de hoogst mogelijke machinebeschikbaarheid te realiseren moet het filterdoek eenmaal per week worden vervangen. Op een rol velum filterdoek zitten 110  voorgeperforeerde vellen. Zo zijn voor slechts 5 cent per dag de systemen minstens 2 jaar lang beschermd.

Compressoren

Velum air is ideaal voor compressoren, airconditioners en warmtewisselaars. Deze variant heeft een dikker filterweefsel en lagere porositeit dan Velum en is ontworpen voor een betere doorstroming en het vermijden van oververhitting. Ook deze filters moeten regelmatig worden vervangen. Dit gebeurt binnen 5 seconden en kan door iedereen gedaan worden omdat er geen vakspecifieke kennis voor nodig is. Dit voorkomt stilstand en verlaagt de onderhoudskosten aanzienlijk omdat het reinigen en/of vervangen van interne filters niet langer nodig is. Op een rol Velum Air filterdoek zitten 60 voorgeperforeerde vellen. Velum air is nu ook verkrijgbaar in XL versie voor groot formaat machines. Verkrijgbare afmetingen zijn: 1500, 1200, 1000 en 800 mm. Andere afmetingen zijn als special leverbaar.

Velum motor beschermt elektromotoren.
Velum motor beschermt elektromotoren.

Elektromotoren

Tot slot is er Velum motor voor de bescherming van elektromotoren. Met het gepatenteerde systeem met herbruikbare houder van polypropyleen kan dit filter eenvoudig op de ventilatorkap van praktisch elke standaard elektromotor worden gemonteerd. Het filter verhoogt de levensduur van motoren, voorkomt de verspreiding van de fijnste slijtagedeeltjes en vermindert de onderhoudskosten. Er is geen uitvaltijd tijdens filterwissel.