Verhoogde buigcapaciteit voor Van Rijsoort Bending dankzij nieuwe profielwals

Van Rijsoort Bending heeft geïnvesteerd in een nieuwe profielwals. De machine is aangeschaft om de vraag naar omvangrijke buigvragen te kunnen beantwoorden en doet in juni zijn intreden. Dankzij de nieuwe profielwals verdubbelt Van Rijsoort Bending zijn capaciteit.

Van Rijsoort Buigwerk is opgericht in 1903 en is gespecialiseerd in het buigen van buizen en profielen. Het bedrijf uit Klaaswaal biedt mogelijkheden voor een variatie in buisdiameters, profielen, metalen en productvormen en aanvullende mogelijkheden waaronder paszagen, lassen, boren, frezen, verzinken en poedercoaten. “De nieuwe wals is een welkome aanvulling op het moderne, uitgebreide machinepark”, zegt Eric Koenhein, bedrijfsleider bij Van Rijsoort Bending. “De machine is een slag groter dan onze bestaande wals en de sterkste in Europa. Hiermee verleggen we onze productiegrenzen aanzienlijk. De nieuwe machine walst buizen en profielen van staal, rvs en aluminium in bijna elke radius, vorm en afmeting. Hiermee kunnen we meer dan ooit tevoren.”

Stevigere marktpositie
De reden voor de investering is vooral het verstevigen van de huidige marktpositie. Tot nu toe boog Van Rijsoort Bending buizen tot en met 323 mm, balken tot en met 600 mm en kokers tot en met 300 mm. Dat bleek onvoldoende om altijd in te kunnen spelen op verzoeken vanuit de markt. Met de aanschaf van de nieuwe wals kan de buigspecialist vaker ingaan op omvangrijke buigvragen. “We bestaan al ruim 100 jaar en we zijn specialist in het buigen van buizen en profielen voor tal van toepassingen”, vertelt Koenhein. “We zien dat onze opdrachtgevers – in welke branche dan ook – behoefte hebben aan steeds groter en zwaarder buigwerk. Met de aanschaf van de nieuwe wals hebben we onze mogelijkheden flink uitgebreid. Vanaf juni buigen we buizen tot en met ø 508 mm, balken tot en met 1000 mm en kokers tot en met 500 mm. Klanten die vragen naar grotere en zwaardere producten komen we nu met gemak tegemoet. Daarmee verstevigen we onze positie in de markt.”

Profielwals

De nieuwe profielwals is aangeschaft om de vraag naar omvangrijke buigvragen te kunnen beantwoorden

Betrokken specialist
Met de investering wil Van Rijsoort Bending laten zien dat het haar klanten in verschillende behoeften voorziet. “We zijn een betrokken specialist die de klant volledig ontzorgt en meedenkt bij alle facetten van het werk”, aldus Koenhein. “Nu kunnen klanten ook groter en zwaarder buigwerk bij ons neerleggen. Bijkomend voordeel voor de klant is dat we naast het buigen ook aanvullende bewerkingen uitvoeren. Denk aan paszagen, lassen, laskanten maken, boren en doorstempelen. Het gebogen product is daarmee gereed voor montage. We kijken of de buigradius de juiste is, of het materiaal geschikt is om te buigen en we ondersteunen op het gebied van engineering. De klant is hiermee verzekerd van de meest optimale buigmethode. Uiteraard verzorgen we ook het verpakken en transporteren. Daarbij draait alles om een eenvoudige hanteerbaarheid en goede bescherming. Dat maakt laden en lossen gemakkelijker en veiliger en voorkomt beschadigingen tijdens het transport. En doordat alle onderdelen duidelijk zijn gemarkeerd, versnelt dat het montageproces. Daarmee nemen we de zorgen van klanten volledig uit handen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Voorbeschouwing Plaatbewerking – TechniShow 2024

07-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat- en Buisbewerking

13-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Creatief meedenken

22-08 De gesprekken hiervoor kwamen op gang in 2020, toen Brabantia bezig was met de…

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat & Buisbewerking

21-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Nieuwe versie LVD’s CADMAN integreert vreemde operaties

06-12 LVD’s softwarepakket helpt het plaatbewerkingsproces te stroomlijnen en maakt slimme fabricage mogelijk. Van basismateriaal…

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Plaatbewerking

MetaalNieuws: Special Plaat- en buisbewerking

31-05 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

MetaalNieuws – Thema Plaat- en Buisbewerking

01-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale edities delen in een oplage van bijna…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV