Vero S: Nulpuntspansysteem

0

Efficiënter, sneller, preciezer – het Vero-S nulpuntspansysteem. Met deze lijn zet Schunk de norm in termen van nauwkeurigheid en efficiëntie en stabiliteit. De fixatie of positionering vindt plaats via een kort kegel. Dit garandeert een repeteernauwkeurigheid van < 0,005 mm.

Om de levensduur en betrouwbaarheid van het Vero-S systeem  te verhogen, zijn alle functionele onderdelen, zoals bodemconstructie, spanbouten en aanlegvlakken van gehard roestvast staal en absoluut corrosiebestendig. Bovendien zijn de onderhoudsvrije modules volledig afgesloten en zo tegen spanen, stof en koelvloeistof beschermd. Door middel van de standaard ingebouwde turbofunctie stijgt de aantrekkacht van de module naar 40.000 N. Het Vero-S nulpuntspansysteem is daarmee de goede opvolger van Schunks oude nulpuntspansysteem. Ook door het behoud van de afmetingen zijn de oude modules makkelijk te vervangen door het Vero-S systeem en biedt voor dezelfde prijs een heel pakket van aanvullende opties. Geen andere fabrikant biedt zo’n uitgebreid, gestandaardiseerd en modulair systeem met hoge efficiëntie voor spansystemen als Schunk. Met Vero-S kunnen de omsteltijden tot ongeveer 90 procent worden verlaagd. Door het Vero-S nulpuntspansysteem wordt de weg vrijgemaakt voor nog meer precisie, procesbetrouwbaarheid en stabiliteit.

Gepatenteerde keil-haaksysteem
Door het gepatenteerde keil-haaksysteem beschikt de Vero-S over aantrekkracht tot 9.000 N. Met ingeschakelde Turbo-functie, dat standaard geïntegreerd is in elke module, bedraagt de bewezen aantrekkracht zelfs 40.000 N. Hierdoor kan het systeem nog meer stabiliteit garanderen en uitgedaagd worden voor complexe spanoplossingen. Wisselende verspaningscondities zijn voor Vero-S geen probleem. Zelfs extreme zijdelingse krachten worden prima opgevangen door het gepantenteerde zelfsluitende keil-haaksysteem in combinatie met het achtvoudige dubbel verenpakket. Eenvoudig loskoppelen gebeurt door middel van de standaard beschikbare perslucht bij de machine.

Spanboutgrootte
Vero-S spant werkstukken, pallets, spanstations en spantorens over een of meerdere spanbouten. Door een speciale hoek aan te brengen in de contactvlakken van de keilhaken worden de aantrekbouten aangetrokken en vergrendeld. De fixatie ofwel exacte positionering gebeurt via de kortkegel. Dit garandeert een herhaalbaarheid <0,005 mm. Ongeacht, het nieuwe of oude systeem, passen alle Schunk spanbouten vanwege hun gelijke grootte universeel op alle nulpuntspanmodules.

Automatisch laden
Standaard geïntegreerd heeft Schunk een verzegelde luchtaansluiting als ook een afvraagmogelijkheid van de keilhaken. Zo kan elke module, als daar behoefte aan is, ook automatisch geladen worden. Doordat zowel aan de onderkant als de zijkant luchtverbindingen beschikbaar zijn, kunnen de modules volledig flexibel in elke positie worden ingezet.  Schunk heeft ervoor gezorgd dat geen gesmeerde lucht meer nodig is om de modules te laten werken. Gebruikers die voor de eerste keer voor een nulpuntspansysteem kiezen, zullen veel waarde hechten aan de duurzaamheid. Vero-S biedt met zijn vele standaard functies, zijn compatibiliteit en het volledig gestandaardiseerde complete pakket voor spansystemen, uitstekende voorwaarden.