Verspanersforum breidt trainingen uit naar noordwest-Nederland

0
595

Stichting Verspanersforum breid haar werkgebied uit naar het noordwesten van het land. Naast de bekende locaties Assen, Eemnes en Eindhoven worden de trainingen voortaan ook gegeven in Purmerend. De komende maanden staan twee trainingen gepland op de locatie Van der Valk Hotel Purmerend:

  • Productief Economisch Draaien op 18 februari
  • Productief Economisch Frezen op 9 maart

De kosten zijn 385 euro inclusief syllabus, schrijfmiddelen, koffie, thee en lunchbuffet. Na afloop ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname. De trainingen komen in aanmerking voor een subsidie van OOM.

De trainingen richten zich voornamelijk op het productief economisch bewerken volgens de laatste stand van moderne verspaningstechnologie. Opbouw van de training: Vanuit een bepaalde materialenkennis wordt ingegaan op het werkelijke verspaningsproces aan de snijkant. Het effect en combinatie van snijmaterialen en geometrieën zal aan de hand van praktische voorbeelden worden belicht. Productiviteit, economie, standtijd en probleemoplossingen maken deel uit van de training. De juiste gereedschapkeuze in combinatie met de bijbehorende verspaningsparameters worden bepaald aan de hand van een aantal oefeningen.

Door de jaren heen hebben verschillende fabrikanten binnen de metaalbewerkingindustrie producten in de markt afgezet waarmee de afnemer van het product in staat diende te zijn om verbeterde processen te kunnen genereren.