VGK Solutions verkoopkantoor van QD Robotics

0
164

VGK CNC Machines & Robotic Solutions in Gouda is sinds kort actief als het Benelux verkoopkantoor voor de Italiaanse fabrikant QD Robotics. QD Robotics is als systemintegrator gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van turnkey oplossingen, van gerobotiseerde machines voor het uitvoeren van uiteenlopende bewerkingen als frezen, slijpen, ontbramen, polijsten, lassen, pallatiseren tot complete ‘pick and place’ oplossingen.

Elke machine wordt geleverd met een eigen gereedschapmagazijn, dat volledig klantspecifiek wordt ingericht. Met deze gerobotiseerde machines kunnen uiteenlopende materiaalsoorten worden bewerkt: van ijzer, staal, aluminium, composiet en koolstofvezel tot marmer, steen en graniet. Hiermee kunnen onder andere de metaalverwerkende industrie, de interieursector, de bouw- en keukenwereld, de verpakkingsindustrie, alsmede de automobiel- en luchtvaartindustrie worden bediend.

Voor elke applicatie gelden unieke eisen. QD Robotics heeft wereldwijd inmiddels meer dan honderd complete gerobotiseerde machines geïnstalleerd voor uiteenlopende toepassingen. De onderneming is in 2003 begonnen met slechts vier medewerkers, maar telt inmiddels zo’n zestig mensen. Onderscheidend bij de gerobotiseerde machines van QD Robotics is de volledig in eigen huis ontwikkelde, gepatenteerde adaptieve software, die voortdurend wordt aangepast aan de laatste ‘state of the art’-technologie. Per applicatie wordt de software voor aansturing van zowel de robot als de gripper afgestemd op de specifieke eisen en wensen van de betreffende klant. Zo bestaat onder andere de mogelijkheid om deze software, indien gewenst, te koppelen aan aanwezige CAD-CAM software ter plaatse. Alle robotoplossingen worden compleet ontwikkeld en gebouwd in de fabriek in Italië en vervolgens van daaruit rechtstreeks geleverd aan de betreffende klant. Indien de robotoplossingen van QD Robotics worden gekoppeld aan een LAN-netwerk, kunnen de systemen overal ter wereld op elk willekeurig tijdstip worden benaderd. Dit is met name interessant voor het bieden van ondersteuning vanuit de fabriek.

www.vgksolutions.eu