Vijftien drie- en vijfassige bewerkingscentra op Open Huis Hedelius

Op 22 en 23 maart organiseert Hedelius Maschinenfabrik haar traditionele Open Huis in Meppen (D). “Dit jaar heeft ons Open Huis het motto ‘Boost your Performance’“, zegt Hedelius-directeur Dennis Hempelmann. “Onze bezoekers kunnen zich verheugen op een breed scala aan productieoplossingen. Ons doel is dat de klant het beste uit zijn productie haalt – met de beste kwaliteit, productiviteit en flexibiliteit.” Uit het gehele Hedelius portfolio zullen een vijftiental drie- en vijfassige bewerkingscentra, deels met gekoppelde automatisering, te zien zijn.

Vijftien CNC-bewerkingscentra, sommige met gekoppelde automatisering, zullen live onder spaan te zien zijn op het Open Huis van Hedelius. (foto’s: Hedelius)

Tot de hoogtepunten op het Open Huis van Hedelius behoort de uitbreiding van de populaire Tiltenta 10 zwenkkopbewerkingscentra. Hedelius heeft de Tiltenta 10 serie uitgebreid met nieuwe lengtes om tegemoet te komen aan de marktvraag. De machine is nu leverbaar met een X-as bereik van 2.600 mm, 3.600 mm en 4.600 mm en een extra lange Y- en Z-as van elk 1.000 mm. Uitgerust met het dubbelcontactspilsysteem SK 50 Big Plus is de Tiltenta 10 voorbestemd om de meest uiteenlopende bewerkingstaken productief uit te voeren. De machine is standaard uitgerust met een gereedschapsmagazijn met 40 posities, dat optioneel ruimte kan bieden aan 264 gereedschappen met behulp van het grote Standby-magazijn.

Automatisering steeds meer in beeld

Hedelius legt dit jaar tijdens het Open Huis de focus op het verkrijgen van minimale insteltijden ondanks frequente productwisselingen. Met de Standby magazijnen voor de automatisering van de gereedschapsvoorziening en met multi-pallet opslagsystemen en robotcellen heeft Hedelius verschillende mogelijkheden voor flexibele, productieondersteunende automatisering in haar portfolio. Op die manier kunnen zelfs kleine series productief worden vervaardigd en kan de bestaande ruimte zeer efficiënt worden gebruikt.

Naast automatiseringstechnologie van BMO en Indumatik vertrouwt Hedelius ook steeds meer op eigen oplossingen. De meerpalletmagazijnen Marathon SR422 en Marathon P406 zijn optimaal afgestemd op de vijfassige bewerkingscentra van de Acura-EL serie en zorgen voor lange onbemande draaitijden. Met pallets tot 500 mm x 400 mm en een transportgewicht tot 370 kg is de supercompacte Marathon P406 een interessante oplossing in de compacte klasse.

Marktintroductie voor robotsysteem

Het Marathon RZ multi-pallet opslagsysteem – het eerste interne automatiseringssysteem op basis van een zesassige robot – wordt binnenkort op de markt gebracht. Een uitbreidingsfase met 34 pallets van 400 x 400 mm of anders 40 pallets van 320 x 320 mm is gepland. De robot kan de pallets ofwel in een machine rechts ofwel in een machine links laden. De software voor het laden van twee machines als ‘twinner’ is in voorbereiding. Om ook bij korte programmadoorlooptijden zeer productief te kunnen werken, beschikt het systeem over twee opslag-/ontvangststations.

Het Twinner-concept met twee vijfassige Acura bewerkingscentra naast elkaar vindt volgens Hedelius gretig aftrek. Dit komt omdat zo’n productiecel nog meer productiviteit in een kleine ruimte mogelijk maakt. Momenteel kunnen de Acura bewerkingscentra in serie worden gekoppeld met een Indumatik Light 120 pallethandlingsysteem of met de BMO Platinum en Titanium robotcellen.

Vakbeurs, vaklezingen, fabrieksrondleidingen

“We zijn verheugd opnieuw een twaalftal partnerbedrijven op het gebied van CAM-software, gereedschappen, opspanmiddelen en automatiseringstechnologie in Meppen te mogen verwelkomen”, zegt Dennis Hempelmann. Daarnaast is er op beide dagen een uitgebreid lezingenprogramma en zijn er fabrieksrondleidingen.

Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Pre-Owned Bystronic laser blijkt uitstekende investering

01-03 Achteraf gezien is het een uitstekende investering geweest. Een van de redenen om een…

Automatisering

Robotdichtheid in China kent grote opmars

30-01 “Robotdichtheid is een belangrijke indicator voor de invoering van automatisering in de verwerkende industrie…

Verspanen

Open huis DMG Mori in teken van zeven wereldprimeurs

23-01 Onder de draaibanken zal de nieuwe CTX 350 als primeur worden voorgesteld. DMG Mori…

Verspanen

Hedelius test Marathon RZ multi-pallet opslagsysteem

18-01 De vraag naar zeer productieve automatiseringsoplossingen blijft onverminderd groot. Hoewel de nadruk bij Hedelius…

Verspanen

Machinefabriek Sturm maakt volgende stap met vijfassig frezen

29-11 Tevens is het mogelijk om complexere werkstukken te produceren en een hogere productiviteit te…

Verspanen

Promas levert maatwerk-automatisering bij De Boer

08-11 Het open huis van Promas, dat ruim 200 bezoekers trok, stond in het teken…

Verspanen

Driedaags open huis bij Mondiale

14-09 Mondiale (opgericht in 1921) heeft zijn hoofdkantoor in het Oost-Vlaamse Zele en is gespecialiseerd…

Verspanen

Open Huis Dormac brengt het complete verspaningsproces in beeld

13-09 Het Open Huis van Dormac is een jaarlijks terugkerend evenement, waar een mooie line-up…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen