Vijftien drie- en vijfassige bewerkingscentra op Open Huis Hedelius

Op 22 en 23 maart organiseert Hedelius Maschinenfabrik haar traditionele Open Huis in Meppen (D). “Dit jaar heeft ons Open Huis het motto ‘Boost your Performance’“, zegt Hedelius-directeur Dennis Hempelmann. “Onze bezoekers kunnen zich verheugen op een breed scala aan productieoplossingen. Ons doel is dat de klant het beste uit zijn productie haalt – met de beste kwaliteit, productiviteit en flexibiliteit.” Uit het gehele Hedelius portfolio zullen een vijftiental drie- en vijfassige bewerkingscentra, deels met gekoppelde automatisering, te zien zijn.

Vijftien CNC-bewerkingscentra, sommige met gekoppelde automatisering, zullen live onder spaan te zien zijn op het Open Huis van Hedelius. (foto’s: Hedelius)

Tot de hoogtepunten op het Open Huis van Hedelius behoort de uitbreiding van de populaire Tiltenta 10 zwenkkopbewerkingscentra. Hedelius heeft de Tiltenta 10 serie uitgebreid met nieuwe lengtes om tegemoet te komen aan de marktvraag. De machine is nu leverbaar met een X-as bereik van 2.600 mm, 3.600 mm en 4.600 mm en een extra lange Y- en Z-as van elk 1.000 mm. Uitgerust met het dubbelcontactspilsysteem SK 50 Big Plus is de Tiltenta 10 voorbestemd om de meest uiteenlopende bewerkingstaken productief uit te voeren. De machine is standaard uitgerust met een gereedschapsmagazijn met 40 posities, dat optioneel ruimte kan bieden aan 264 gereedschappen met behulp van het grote Standby-magazijn.

Automatisering steeds meer in beeld

Hedelius legt dit jaar tijdens het Open Huis de focus op het verkrijgen van minimale insteltijden ondanks frequente productwisselingen. Met de Standby magazijnen voor de automatisering van de gereedschapsvoorziening en met multi-pallet opslagsystemen en robotcellen heeft Hedelius verschillende mogelijkheden voor flexibele, productieondersteunende automatisering in haar portfolio. Op die manier kunnen zelfs kleine series productief worden vervaardigd en kan de bestaande ruimte zeer efficiënt worden gebruikt.

Naast automatiseringstechnologie van BMO en Indumatik vertrouwt Hedelius ook steeds meer op eigen oplossingen. De meerpalletmagazijnen Marathon SR422 en Marathon P406 zijn optimaal afgestemd op de vijfassige bewerkingscentra van de Acura-EL serie en zorgen voor lange onbemande draaitijden. Met pallets tot 500 mm x 400 mm en een transportgewicht tot 370 kg is de supercompacte Marathon P406 een interessante oplossing in de compacte klasse.

Marktintroductie voor robotsysteem

Het Marathon RZ multi-pallet opslagsysteem – het eerste interne automatiseringssysteem op basis van een zesassige robot – wordt binnenkort op de markt gebracht. Een uitbreidingsfase met 34 pallets van 400 x 400 mm of anders 40 pallets van 320 x 320 mm is gepland. De robot kan de pallets ofwel in een machine rechts ofwel in een machine links laden. De software voor het laden van twee machines als ‘twinner’ is in voorbereiding. Om ook bij korte programmadoorlooptijden zeer productief te kunnen werken, beschikt het systeem over twee opslag-/ontvangststations.

Het Twinner-concept met twee vijfassige Acura bewerkingscentra naast elkaar vindt volgens Hedelius gretig aftrek. Dit komt omdat zo’n productiecel nog meer productiviteit in een kleine ruimte mogelijk maakt. Momenteel kunnen de Acura bewerkingscentra in serie worden gekoppeld met een Indumatik Light 120 pallethandlingsysteem of met de BMO Platinum en Titanium robotcellen.

Vakbeurs, vaklezingen, fabrieksrondleidingen

“We zijn verheugd opnieuw een twaalftal partnerbedrijven op het gebied van CAM-software, gereedschappen, opspanmiddelen en automatiseringstechnologie in Meppen te mogen verwelkomen”, zegt Dennis Hempelmann. Daarnaast is er op beide dagen een uitgebreid lezingenprogramma en zijn er fabrieksrondleidingen.

Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Hedelius presenteert compacte Tiltenta 7 NEO op huisshow

08-04 “Dit jaar hebben we onze huisbeurs het motto ‘Succesvol met Hedelius’ gegeven”, zegt algemeen…

TechnishowNieuws

Promas met Hedelius, CMZ en Hartford op TechniShow

08-01 Na een afwezigheid van 6 jaar zal de machineleverancier uit het Limburgse Maasbree weer…

Verspanen

Humacs Krabbendam trekt publiek met vijfassers en automatisering

06-12 “Ons open huis was een groot succes”, zegt Salesmanager Bert Versteeg. “Klanten uit het…

Verspanen

Automatisering zet voet aan de grond bij Douna

06-11 Douna Machinery verzorgt in opdracht van klanten uit veel verschillende industrieën het hele traject…

Verspanen

Alles draait om automatisering tijdens open huis bij Dormac

23-10 Dormac presenteert allereerst een uitgebreide line-up van metaalbewerkingsmachines van DN Solutions. Deze zijn specifiek…

Plaatbewerking

Nieuw Technology Center in Enschede onderstreept ambities Bodor Laser

20-09 Met het Technology Center, dat geheel gewijd is aan de fiberlasers van Bodor, heeft…

Verspanen

Hedelius zet bewerkingscentra en automatisering centraal op EMO

30-08 Een van de hoogtepunten op de beursstand van Hedelius is de première van de…

Plaatbewerking

Nardo presenteert Benchmark fiberlaser tijdens Open Huis

22-05 Nardo is het bedrijf van Peter Plomp. Hij is in 2016 voor zichzelf begonnen,…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV