Virtuele Euroblech

0

De fysieke Euroblech mag dan uitgesteld zijn naar komend voorjaar (9-12 maart in Hannover), organisator Mac Brooks houdt op de oorspronkelijke datum van ’s werelds grootste vakbeurs voor plaatbewerking (27-30 oktober) wel een digitaal plaatwerkevent. Belangstellenden die deel willen nemen aan onderdelen hiervan, kunnen zich nu reeds registreren.

Het virtuele evenement heeft de naam Digital Innovation Summit gekregen. Het is een week die vol gepakt is met interactieve kansen om te ontmoeten, zaken te doen, de nieuwste machine te ontdekken en te horen over de trends en ontwikkelingen. Dat allemaal op een specifiek ontworpen platform.

Ontdekken, verbinden en leren

Alle activiteiten zijn gegroepeerd rondom drie thema’s: ontdekken, verbinden en leren. Bij het ‘ontdekken’ staan de exposanten centraal. Vanuit virtuele stands promoten ze hun producten en leggen ze contacten en links naar hun website en social media platforms. Ook bevat deze sectie een theater voor presentaties van een kwartier. In de sector ‘verbinden’ kunnen alle bezoekers contact leggen met mogelijke zakenpartners.

Het systeem maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om relevante aanbevelingen te doen en potentieel interessante zakelijke contacten op te sporen. De sector ‘leren’ is een dagelijks aanbod van webinars over allerlei onderwerpen. De webinars geven inzichten in de nieuwste technologische kennis, toepassingen en oplossingen. Enkele sessies zullen zich specifiek richten op de uitdagingen die het coronavirus met zich meebrengt.
De Euroblech-website biedt ook al een vooruitblik op de innovaties die de exposanten in maart op de ‘echte’ Euroblech zullen demonsteren.