Voor iedere plaatbewerkingsmachine de ideale oplossing

Familiebedrijf Widenhorn is sinds de oprichting in 1919 actief als toeleverancier van gebruiksvriendelijke, innovatieve oplossingen voor metaalbewerkingsbedrijven.

Of het nu gaat om een eenvoudige plasmasnijmachine, retrofit kantbank, knipschaar, zaagmachine, ponsnibbelmachine of een volledig geautomatiseerde lasersnijmachine, voor iedere machine heeft Widenhorn een optimale softwareoplossing.

In het begin lag de nadruk op gereedschappen. Dat veranderde naar machines en eind jaren 70, begin jaren 80 startte Widenhorn met het leveren van machineonafhankelijke software voor CNC gestuurde machines. Al sinds 1986 horen daar ook oplossingen bij voor plaatbewerking, maar sinds 2014 is Widenhorn gespecialiseerd op dit gebied. Daarbij is de klantenkring gegroeid tot meer dan 750 plaatverwerkende bedrijven en educatieve instellingen.

Machineonafhankelijk

Bij iedere machine zit tegenwoordig software om de machine aan te sturen. Veelal is dit nog steeds machinespecifieke software die uitsluitend voor dat merk gebruikt kan worden. “Als onze machineonafhankelijke software niet beter is dan de software bij de machine, zouden we niet meer bestaan,” legt Anco Euser, eigenaar van Widenhorn, uit. “Onze honderden klanten vragen dagelijks het uiterste en komen telkens weer met nieuwe goed ideeën. Die innovaties helpen vaak al onze gebruikers.” De softwareoplossingen van Widenhorn zijn vaak een voortvloeisel uit de praktijk en dus ontwikkeld met de praktische uitdagingen waarmee metaalbedrijven te maken hebben. Dit resulteert in gebruiksvriendelijke software die te gebruiken is door vrijwel iedereen binnen een bedrijf.

Passende oplossingen

Of het nu gaat om een eenvoudige plasmasnijmachine, retrofit kantbank, knipschaar, zaagmachine, ponsnibbelmachine of een volledig geautomatiseerde lasersnijmachine, voor iedere machine is een optimale oplossing door de modulaire opbouw. “De softwareoplossingen zijn niet voor iedere machine zo uitgebreid nodig. Regelmatig komt het voor dat een bedrijf start met een eenvoudige machine, maar hiervoor wel machineonafhankelijke software wil hebben, zodat doorgroeien eenvoudig mogelijk is.” Daarvoor heeft Widenhorn verschillende instappakketten. Dus zelfs met een beperkte investering, kan al veel verbetering worden bereikt. Uitbreiding is vaak binnen een dag mogelijk. Alle software is Nederlandstalig en voorzien van uitgebreide gebruikershandleiding of tutorial video’s.

Slag maken in duurzaamheid

De prijzen van materiaal en energie blijven onverminderd hoog en goede mensen vinden blijft een enorme uitdaging. De software van Widenhorn kan helpen om een slag te maken in duurzaamheid. De optimale nestingtechnologieën zorgen ervoor dat gebruikers het maximale uit hun plaat halen. De geavanceerde bewerkingsstrategieën zorgen ervoor dat de machinetijd zo optimaal mogelijk benut wordt, zonder dat dit veel tijd kost. En doordat koppelingen met ERP eenvoudig mogelijk zijn, hoeft niet onnodig lang met de software gewerkt te worden. Zo kan één werkvoorbereider eenvoudig meerdere kantbanken en snijmachines draaiende houden, zelfs met een geautomatiseerd platenmagazijn. Planning en machinetijdregistratie is ook mogelijk, evenals het logistieke proces, met behulp van de Award winning Afraapmodule. Daarbij worden series steeds kleiner en wordt een 3D STEP bestand de norm. De software van Widenhorn zorgt voor een juiste uitslag, zodat direct het juiste product gemaakt kan worden, zonder onnodig materiaal te verspillen.

Onderwijs belangrijke factor

De softwareoplossingen van Widenhorn werden al veel op onderwijsinstellingen toegepast, maar sinds de overname van WIA Educational eind mei is er een nog betere toepassing mogelijk. De educatieve oplossingen van WIA sluiten optimaal aan bij de uitdagingen waarmee ieder metaalbedrijf en iedere school te maken hebben. Hoe krijgen we leerlingen enthousiast voor de (metaal)techniek? En hoe doen we dat op een zo duurzaam mogelijke manier. Door de uitdagende werkplekken, gecombineerd met kant-en-klaar lesmateriaal is het mogelijk veel meer jongeren enthousiast te krijgen voor een technische beroepskeuze. Van virtueel lassen tot watersnijden en van 3D printen tot programmeren er is een enorm breed scala aan mogelijkheden. Zo is de uiteindelijke doorstroom van onderwijs naar industrie ook veel beter.

Widenhorn
Stand B127

Komt u ook naar de METAVAK? Registreer u hier voor gratis toegangskaarten!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden

24-10 “We zijn nu 6 maanden live en steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden”,…

Automatisering

Onderscheidend vermogen van TFT

24-10 Vol passie heeft het sales-team van Tools for Technology bezoekers geïnformeerd over de vele…

MetavakNieuws

METAVAK trekt 6.200 bezoekers

10-10 Daar was drie dagen lang veel te beleven op de beursvloer. De exposanten toonden…

Verspanen

Hoffmann laat verspaners binnen vier dagen onbemand produceren

06-10 Dat wordt geen eenvoudige klus, weet ook Peter Jansen, Automation Specialist bij Hoffmann Quality…

Verspanen

Dymato presenteert Hyundai Wia instapmodel voor vijfvlaks verspanen

06-10 De KF3500/5a is gebaseerd op de drie-assige verticale KF5600 van Hyundai Wia. In tegenstelling…

MetavakNieuws

Vandaag derde en laatste METAVAK-dag

06-10 Na de gebruikelijke rustige aanloop op de eerste beursdag, wisten de bezoekers uit de…

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

MetavakNieuws

Econox verbetert snijproces met Yawei laser

02-10 Econox is leverancier van luchtbehandelings- en ventilatieproducten. Het bedrijf produceert deze zelf en handelt…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen