Widenhorn presenteert afraapmodule op TechniShow

Widenhorn zal op TechniShow (30 augustus t/m 2 september) een afraapmodule presenteren, die de logistiek rondom de lasersnijmachine verbetert.

De medewerkers die de nesting uitrapen, krijgen deze op een groot scherm te zien en met kleuren zien ze duidelijk welke onderdelen erin zitten. Daarbij zien ze direct bij welke order deze horen en kunnen ze een beschikbare locatie kiezen waar ze de producten weg leggen.

Want die logistiek is volgens directeur Anco Euser van Widenhorn de echte uitdaging in een plaatbewerkingsbedrijf. “Door meer kW’s, automatiseringen en geautomatiseerde plaatmagazijnen kunnen lasersnijmachines steeds meer producten produceren in minder tijd. Maar dan zijn de gesneden onderdelen nog steeds niet gereed voor levering of voor de volgende bewerking. En hoe is te allen tijde de locatie en status van een product te zien, zonder de fabriek in te hoeven lopen?”

Terugkoppelen hoeveel is afgeraapt

Deze uitdaging lost de Widenhorn Afraapmodule op, welke is geïntegreerd met de PROfirst CADCAM, Calculatie & Shopfloor software en met ieder willekeurig ERP systeem. “Onze oplossingen lieten al real-time aan ERP zien welke producten van een order genest of gesneden waren”, legt Euser uit. “Nu wordt ook teruggekoppeld hoeveel er afgeraapt zijn.”

De medewerkers die de nesting uitrapen, krijgen deze op een groot scherm te zien en met kleuren zien ze duidelijk welke onderdelen erin zitten. Daarbij zien ze direct bij welke order deze horen en kunnen ze een beschikbare locatie in de expeditie kiezen waar ze de producten weg leggen. Deze locaties zijn grafisch beschikbaar. Als in een nieuwe nesting producten van diezelfde order terugkomen, dan is de locatie uiteraard bekend. De locatie wordt realtime doorgegeven aan het ERP systeem. Zo is voor iedereen in het bedrijf de locatie en status van een order bekend. Als de order compleet is, wordt de locatie groen en kan de expeditie de order gaan verzenden.

“Op deze manier is alles logistiek inzichtelijk rondom iedere snijmachine, zonder dat er ook maar één papiertje aan te pas komt”, aldus Euser. “Als er afkeur is kan dit gelijk geregistreerd worden en komt dit onderdeel automatisch in de orderpoule terecht om opnieuw te snijden. Daarnaast kan de afraapmedewerker direct labels printen van de producten in de nesting en de producten stickeren.”

Organisatorische rust

De AfraapTool zorgt voor organisatorische rust. Overal in een productiebedrijf is bekend wat de status is van een order, zelfs als deze bestaat uit vele verschillende onderdelen van verschillende materialen. Euser: “Er wordt veel tijd van medewerkers bespaard, omdat informatie op ieder moment beschikbaar is. Er hoeft niet meer gezocht naar producten, locaties of papieren. En omdat alles papierloos is, wordt enorm bespaard op papier. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Door de integratie met ERP, het voorkomen van fouten, onnodig zoeken naar product en kwijt raken van producten kunnen tienduizenden euro’s per jaar worden bespaard.”

Genomineerd voor TechniShow award

De afraapmodule draagt volgens Anco Euser bij aan slimmer en sneller ondernemen, ofwel aan Smart Industry. Widenhorn is hiermee dan ook genomineerd voor de TechniShow Innovation Award in de categorie Digitale Fabriek. “Door de integratie met CADCAM, Shopfloor en ERP is alle informatie real-time beschikbaar. Van de status van een product of een (deel van de) order (te nesten, genest, gesneden, afgeraapt, gereed voor vervolgbewerking, gereed voor verzending) tot de juiste locatie staat alles direct en duidelijk op het scherm. Voor iedereen beschikbaar en direct te gebruiken zonder enige cursus.”

Widenhorn
Hal 7, stand C001
www.widenhorn.nl

De vakbladen MetaalNieuwsPlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn officiële mediapartners van de TechniShow en de ESEF. Voor meer informatie over de diverse beursedities verwijzen wij u graag naar onze speciale TechniShow/ESEF Mediakaart 2022. of naar de website van de uitgever in de metaal, 54U Media.

Meer >> TechniShowNieuws <<

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Nieuwe Edgecam versie zorgt voor versnelling

17-08 Een belangrijke nieuwe functie is Dynamic Holder Collision Avoidance. Tijdens het maken van de…

TechnishowNieuws

Heidenhain brengt besturingsgemak

17-08 De TNC7 freesbesturing biedt gebruikers op de werkvloer nieuwe mogelijkheden. Naast de eenvoudige en…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo showt nieuwe features Lang en 3D print nabewerking

17-08 Van Lang-Techniek worden de nieuwe Quick Point moduleplaten, Makro Grip contourbekken en functionele toevoegingen…

TechnishowNieuws

Hermle zet automatisering en digitalisering centraal

15-08 Daarnaast ziet Hermle dat klanten die al een hoge automatiseringsgraad hebben, de productie verder…

TechnishowNieuws

Laagland laat breed pakket aan oplossingen zien op TechniShow

15-08 Om het potentieel van geautomatiseerde gereedschapsvoorinstelling te presenteren, laat Laagland diverse voorinstelapparaten en toolmanagementsystemen…

TechnishowNieuws

TechniShow geeft antwoord op alle vragen over 3D printen

10-08 Met twee pleinen wordt 3D printen één van de hoofdthema’s tijdens TechniShow. Op het…

TechnishowNieuws

Damen legt op ESEF uit hoe je een 100% circulaire ferry bouwt

10-08 Ze vertelt over de ambitie van Damen om de meest duurzame scheepbouwer van de…

TechnishowNieuws

Optimal Lubrication presenteert innovaties Castrol en Memolub

08-08 De nieuwe generaties Castrol Hysol- en Alusol-XBB metaalbewerkingsvloeistoffen zijn speciaal ontwikkeld voor het bewerken…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X