Widenhorn presenteert afraapmodule op TechniShow

Widenhorn zal op TechniShow (30 augustus t/m 2 september) een afraapmodule presenteren, die de logistiek rondom de lasersnijmachine verbetert.

De medewerkers die de nesting uitrapen, krijgen deze op een groot scherm te zien en met kleuren zien ze duidelijk welke onderdelen erin zitten. Daarbij zien ze direct bij welke order deze horen en kunnen ze een beschikbare locatie kiezen waar ze de producten weg leggen.

Want die logistiek is volgens directeur Anco Euser van Widenhorn de echte uitdaging in een plaatbewerkingsbedrijf. “Door meer kW’s, automatiseringen en geautomatiseerde plaatmagazijnen kunnen lasersnijmachines steeds meer producten produceren in minder tijd. Maar dan zijn de gesneden onderdelen nog steeds niet gereed voor levering of voor de volgende bewerking. En hoe is te allen tijde de locatie en status van een product te zien, zonder de fabriek in te hoeven lopen?”

Terugkoppelen hoeveel is afgeraapt

Deze uitdaging lost de Widenhorn Afraapmodule op, welke is geïntegreerd met de PROfirst CADCAM, Calculatie & Shopfloor software en met ieder willekeurig ERP systeem. “Onze oplossingen lieten al real-time aan ERP zien welke producten van een order genest of gesneden waren”, legt Euser uit. “Nu wordt ook teruggekoppeld hoeveel er afgeraapt zijn.”

De medewerkers die de nesting uitrapen, krijgen deze op een groot scherm te zien en met kleuren zien ze duidelijk welke onderdelen erin zitten. Daarbij zien ze direct bij welke order deze horen en kunnen ze een beschikbare locatie in de expeditie kiezen waar ze de producten weg leggen. Deze locaties zijn grafisch beschikbaar. Als in een nieuwe nesting producten van diezelfde order terugkomen, dan is de locatie uiteraard bekend. De locatie wordt realtime doorgegeven aan het ERP systeem. Zo is voor iedereen in het bedrijf de locatie en status van een order bekend. Als de order compleet is, wordt de locatie groen en kan de expeditie de order gaan verzenden.

“Op deze manier is alles logistiek inzichtelijk rondom iedere snijmachine, zonder dat er ook maar één papiertje aan te pas komt”, aldus Euser. “Als er afkeur is kan dit gelijk geregistreerd worden en komt dit onderdeel automatisch in de orderpoule terecht om opnieuw te snijden. Daarnaast kan de afraapmedewerker direct labels printen van de producten in de nesting en de producten stickeren.”

Organisatorische rust

De AfraapTool zorgt voor organisatorische rust. Overal in een productiebedrijf is bekend wat de status is van een order, zelfs als deze bestaat uit vele verschillende onderdelen van verschillende materialen. Euser: “Er wordt veel tijd van medewerkers bespaard, omdat informatie op ieder moment beschikbaar is. Er hoeft niet meer gezocht naar producten, locaties of papieren. En omdat alles papierloos is, wordt enorm bespaard op papier. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Door de integratie met ERP, het voorkomen van fouten, onnodig zoeken naar product en kwijt raken van producten kunnen tienduizenden euro’s per jaar worden bespaard.”

Genomineerd voor TechniShow award

De afraapmodule draagt volgens Anco Euser bij aan slimmer en sneller ondernemen, ofwel aan Smart Industry. Widenhorn is hiermee dan ook genomineerd voor de TechniShow Innovation Award in de categorie Digitale Fabriek. “Door de integratie met CADCAM, Shopfloor en ERP is alle informatie real-time beschikbaar. Van de status van een product of een (deel van de) order (te nesten, genest, gesneden, afgeraapt, gereed voor vervolgbewerking, gereed voor verzending) tot de juiste locatie staat alles direct en duidelijk op het scherm. Voor iedereen beschikbaar en direct te gebruiken zonder enige cursus.”

Widenhorn
Hal 7, stand C001
www.widenhorn.nl

De vakbladen MetaalNieuwsPlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn officiële mediapartners van de TechniShow en de ESEF. Voor meer informatie over de diverse beursedities verwijzen wij u graag naar onze speciale TechniShow/ESEF Mediakaart 2022. of naar de website van de uitgever in de metaal, 54U Media.

Meer >> TechniShowNieuws <<

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Al ruim 100 exposanten voor TechniShow 2024

30-05 De volgende TechniShow vindt plaats van 12 tot en met 15 maart 2024. Dan…

Plaatbewerking

Goede start Laser-Max met hulp van Fiber Laser Benelux

09-05 Het ondernemen is Max met de paplepel ingegoten. Zijn vader runt samen met een…

Bedrijf en Economie

TechniShow wil in 2024 weer vlammen

19-01 Jeroen van Hooff, CEO van Koninklijke Jaarbeurs, heeft er vertrouwen in dat het gaat…

MetavakNieuws

Voor iedere plaatbewerkingsmachine de ideale oplossing

28-09 In het begin lag de nadruk op gereedschappen. Dat veranderde naar machines en eind…

TechnishowNieuws

Hoog beslissingsniveau bezoekers TechniShow en ESEF Maakindustrie

12-09 De beursorganisatie is vooral opgetogen over het hoge beslissingsniveau van de bezoekers: 46% geeft…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Belang maakindustrie neemt fors toe

30-08 De maakindustrie draagt jaarlijks voor 18% bij aan de Nederlandse economie en toont de…

TechnishowNieuws

TechniShow Awards voor Teqram, Widenhorn en Van Ommen

29-08 De inzendingen waarmee deze bedrijven hebben gewonnen, zijn deze week te zien op de…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021