WBM Staalservice biedt kennisdagen aan

WBM Staalservice in Stramproy heeft onlangs twee succesvolle kennisdagen georganiseerd voor Stinis, een klant in de hef- en hijsindustrie. De dagen zijn positief ontvangen, en vanaf nu is het ook voor andere bedrijven mogelijk om zo’n op maat gemaakte kennisdag aan te vragen.

IT’ers, engineers en inkopers van Stinis namen deel aan de kennisdag. Samen met engineers van WBM Staalservice maakten zij een verdiepingsslag over complex zetwerk, 3D-lasersnijden en procesoptimalisatie.

Onder de tien deelnemers van Stinis waren IT’ers, engineers en inkopers. Samen met engineers van WBM Staalservice maakten zij een verdiepingsslag over complex zetwerk, 3D-lasersnijden en procesoptimalisatie. De dag was deels gericht op de producten die worden gemaakt voor Stinis, zodat hun medewerkers ook specifieke vragen konden stellen. Bij complex zetwerk werd ingegaan op wat precies complex zetwerk is, en welke oplossingen er zijn voor het vervaardigen van moeilijke vormen. De module over 3D-lasersnijden gaf meer inzicht in de vele mogelijkheden van deze snijtechniek. Bij alle sessies sloot een ervaren werkvoorbereider aan of nam het hoofd bedrijfsbureau deel. Hierdoor konden er gericht vragen worden gesteld.

Positieve reacties

Aan de deelnemers is gevraagd een enquête in te vullen over hoe zij de dag hebben ervaren. De gemiddelde beoordeling was een 8,7. Enkele reacties van deelnemers waren: “Ze staan open voor vragen en nemen de tijd om die te beantwoorden.” “De inhoud was aangepast aan ons bedrijf en aangevuld met extra informatie.” “Je krijgt duidelijke, concrete tools om te gebruiken bij engineering.”

WBM als kennisdeler

Sinds begin 2022 is WBM gestart met het actief delen van kennis. Het bedrijf participeert in diverse kennisplatformen, waaronder het Knowledge Sharing Centre in de regio Eindhoven. Daarnaast publiceert WBM met regelmaat whitepapers, die gratis beschikbaar zijn op de website. De kennisdagen vullen deze rij aan. Tijdens het programma gaan de deelnemers een stuk dieper in op de materie. Verder is de dag toegespitst op de producten en processen van het bedrijf waar de deelnemers van afkomstig zijn.
Vanaf nu is het mogelijk om een kennisdag voor je bedrijf aan te vragen, kijk hiervoor op de website.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

WBM Staalservice zet volgende stap in verduurzaming

03-09 ISO 14001 is de internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem, dat wordt…

Toeleveren

Whitepaper WBM: contouren dichtbij zetlijn

16-05 In stand 432 is het document met als thema ‘Producten met contouren dichtbij de…

Materialen

WBM spreker op virtuele Euroblech

21-10 WBM Staalservice centrum is één van de sprekers op het digitale alternatief van Euroblech,…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema