Werkkleding voor herfst en winter

Werken in de regen of in een tochtige werkplaats kan je snel ziek maken. Om dit risico te voorkomen, moeten werkgevers hun werknemers werkkleding aanbieden die beschermt tegen de kou. Silvia Mertens, productmanager bij Mewa en afgestudeerd ingenieur in kledingtechnologie, adviseert om voor lagen te kiezen.

“Werkkleding is ontworpen als de lagen van een ui. Iedere laag vervult hierbij een specifieke functie. De ademende en vochtregulerende onderkleding wordt aangevuld met kleding die de warmte vasthoudt en tenslotte met een externe bescherming tegen wind en vocht. Op deze manier kan men verschillende kledingstukken flexibel combineren afhankelijk van de temperatuur van waar men zich in bevindt: tijdens overgangen tussen werf en werfcontainer, of in het geval van hevig zweten bij intensief werk.”

Bewegingsvrijheid is cruciaal
Zelfs met werkkleding die beschermt, moet de bewegingsvrijheid absoluut kunnen worden behouden. Dit laatste wordt gegarandeerd door een perfect aansluitende snit, evenals lichte en ademende materialen. Als manager kan je je medewerkers ook betrekken bij de keuze van de meest ideale winterkleding. Wie rekening houdt met de persoonlijke voorkeuren van de werknemers, scoort wellicht ook goed bij zijn team. Overigens heeft elke persoon een andere gevoeligheid voor kou. Als de basisuitrusting de keuze laat tussen een fleecejas of softshell jas, een vest of een stevige winterjas, kan iedereen kiezen wat hij precies nodig heeft. Daarbij zorgt Mewa overigens tevens voor een uitgebreid assortiment met een uniforme look, zodat een team er niet gaat uitzien als een bonte groep en er niet hoeft te worden ingeleverd op een uniform bedrijfsimago.

Reflectie is trendy
Fluorescerende stoffen, reflecterende banden of reflecterende elementen worden steeds belangrijker voor werkkleding. Ze zijn altijd essentieel geweest voor broeken en jassen, en vooral in beroepen waar veiligheid, hoge zichtbaarheid vereist. Een reflecterende streep op de juiste plaats kan bovendien ook bijdragen tot een modieuze uitstraling. Fluorescerende stoffen en reflecterende strepen kunnen hun effectiviteit verliezen, dus het is ook belangrijk om ze regelmatig te controleren. “Het reinigen van goed zichtbare kleding moet eigenlijk altijd aan een professional worden toevertrouwd. Op die manier worden defecten tijdig gedetecteerd en hersteld, zodat de beschermende functie gewaarborgd blijft”, aldus Silvia Mertens.

Professionele ondersteuning
Opdat managers of inkopers hun kostbare tijd niet iedere keer opnieuw moeten benutten om de juiste kledij te kopen afhankelijk van de weersomstandigheden, raadt Silvia Mertens aan de nodige werkkleding te huren. De textielserviceprovider biedt niet alleen hulp bij het kiezen van de kleding, maar zorgt daarnaast ook voor het professioneel wassen en onderhouden van de kledij, het repareren en herstellen van beschadigde kledij alsook voor tijdige leveringen. “Alle medewerkers bij onze klanten worden uitgerust met minstens drie outfits. Zo beschikt men telkens over een outfit die men draagt, een outfit en een outfit in de was. Mewa kan werkgevers op basis van dit onderhoudssysteem ook verzekeren dat zij voldoen aan de vereiste normen en standaarden inzake hygiëne.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Gebruik bedrijfstextiel zonder het in te kopen

08-03 Delen – het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Tal…

Toeleveren

Mewa zet in op groene logistiek

19-12 In de CO2-balans van een onderneming spelen logistiek en transport een belangrijke rol. Daarom…

Werkplaatstechniek

Mewa-merkencatalogus voor arbeidsveiligheid 2022/23

24-10 Het assortiment omvat een ruime keuze aan veiligheidsartikelen voor elke bedrijfstak en elke werksituatie.…

Toeleveren

Nieuw MEWA-klantenportaal met veel functionaliteiten

12-09 Het klantenportaal biedt een gemoderniseerde gebruikersinterface en diverse nieuwe functionaliteiten. Aanvulling op persoonlijke service…

Toeleveren

Mewa laat zijn merk opnieuw bloeien

05-09 De Mewa Groep heeft zich in de afgelopen jaren door zijn markt- en klantentoename…

Toeleveren

MEWA werkkleding: Veilig, duurzaam en milieuvriendelijk

16-05 Er worden uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt, die voldoen aan de eisen van de werkomgeving…

Toeleveren

Beschermende kleding moet veilig zijn én blijven

11-05 Bovendien moeten de wasprocessen een hoog hygiëneniveau waarborgen – een belangrijk detail, vooral tijdens…

Toeleveren

Climate Partner bevestigt geringere milieu-impact Mewatex poetsdoeken

02-02 Een en ander blijkt uit een rapport van Climate Partner, een adviesbureau gespecialiseerd in…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen