Werkkleding voor herfst en winter

Werken in de regen of in een tochtige werkplaats kan je snel ziek maken. Om dit risico te voorkomen, moeten werkgevers hun werknemers werkkleding aanbieden die beschermt tegen de kou. Silvia Mertens, productmanager bij Mewa en afgestudeerd ingenieur in kledingtechnologie, adviseert om voor lagen te kiezen.

“Werkkleding is ontworpen als de lagen van een ui. Iedere laag vervult hierbij een specifieke functie. De ademende en vochtregulerende onderkleding wordt aangevuld met kleding die de warmte vasthoudt en tenslotte met een externe bescherming tegen wind en vocht. Op deze manier kan men verschillende kledingstukken flexibel combineren afhankelijk van de temperatuur van waar men zich in bevindt: tijdens overgangen tussen werf en werfcontainer, of in het geval van hevig zweten bij intensief werk.”

Bewegingsvrijheid is cruciaal
Zelfs met werkkleding die beschermt, moet de bewegingsvrijheid absoluut kunnen worden behouden. Dit laatste wordt gegarandeerd door een perfect aansluitende snit, evenals lichte en ademende materialen. Als manager kan je je medewerkers ook betrekken bij de keuze van de meest ideale winterkleding. Wie rekening houdt met de persoonlijke voorkeuren van de werknemers, scoort wellicht ook goed bij zijn team. Overigens heeft elke persoon een andere gevoeligheid voor kou. Als de basisuitrusting de keuze laat tussen een fleecejas of softshell jas, een vest of een stevige winterjas, kan iedereen kiezen wat hij precies nodig heeft. Daarbij zorgt Mewa overigens tevens voor een uitgebreid assortiment met een uniforme look, zodat een team er niet gaat uitzien als een bonte groep en er niet hoeft te worden ingeleverd op een uniform bedrijfsimago.

Reflectie is trendy
Fluorescerende stoffen, reflecterende banden of reflecterende elementen worden steeds belangrijker voor werkkleding. Ze zijn altijd essentieel geweest voor broeken en jassen, en vooral in beroepen waar veiligheid, hoge zichtbaarheid vereist. Een reflecterende streep op de juiste plaats kan bovendien ook bijdragen tot een modieuze uitstraling. Fluorescerende stoffen en reflecterende strepen kunnen hun effectiviteit verliezen, dus het is ook belangrijk om ze regelmatig te controleren. “Het reinigen van goed zichtbare kleding moet eigenlijk altijd aan een professional worden toevertrouwd. Op die manier worden defecten tijdig gedetecteerd en hersteld, zodat de beschermende functie gewaarborgd blijft”, aldus Silvia Mertens.

Professionele ondersteuning
Opdat managers of inkopers hun kostbare tijd niet iedere keer opnieuw moeten benutten om de juiste kledij te kopen afhankelijk van de weersomstandigheden, raadt Silvia Mertens aan de nodige werkkleding te huren. De textielserviceprovider biedt niet alleen hulp bij het kiezen van de kleding, maar zorgt daarnaast ook voor het professioneel wassen en onderhouden van de kledij, het repareren en herstellen van beschadigde kledij alsook voor tijdige leveringen. “Alle medewerkers bij onze klanten worden uitgerust met minstens drie outfits. Zo beschikt men telkens over een outfit die men draagt, een outfit en een outfit in de was. Mewa kan werkgevers op basis van dit onderhoudssysteem ook verzekeren dat zij voldoen aan de vereiste normen en standaarden inzake hygiëne.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Moderne PBM’s: meer veiligheid, comfort en draagplezier

13-05 Persoonlijke beschermingsmiddelen worden niet altijd consequent gebruikt. De redenen? Tijdsdruk, gemakzucht, onvoldoende risicobesef, ……

Personeel en Opleiding

Mewa investeert in AI-gebaseerde lichaamsmeting

03-04 Door dit belang in Esenca verwerft Mewa een langetermijn-partner op het gebied van digitale…

Personeel en Opleiding

Gerecycled materiaal is basis van Mewa Peak werkkleding

31-03 Achter het zorgvuldige ontwerp van de modellen, de preciesheid van snitten, de verscheidenheid aan…

Toeleveren

Mewa versterkt klantenportaal voor verwerven kleding en poetsdoeken

07-02 Het productaanbod van Mewa richt zich op zelfgemaakte herbruikbare poetsdoeken, maar ook op werkkleding…

Toeleveren

Werkkleding moet vakbekwaamheid uitstralen

29-01 Dit blijkt uit een rondvraag van Mewa Textile-Service, waarbij aan geschoolde arbeiders de vraag…

Toeleveren

Nieuwe Mewa merkencatalogus beschikbaar

19-09 De Mewa merkencatalogus 2023/2024 bevat meer dan 10.000 artikelen in de categorieën ‘veiligheidsschoenen’, ‘werkhandschoenen’,…

Toeleveren

Mewa kiest resoluut voor herbruikbare verpakkingen

05-06 Het baanbrekende Mewa-textielservicesysteem – ontwikkeld in 1908 – is gebaseerd op het principe van…

Toeleveren

Gebruik bedrijfstextiel zonder het in te kopen

08-03 Delen – het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Tal…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV