Westfalen Gassen lanceert unieke Las-App

0

Gasleverancier Westfalen Gassen lanceert op vandaag een nieuwe las-app voor de Nederlandse en Duitse markt. De Schweiß-app bevat handige, unieke tools en informatie die belangrijk is bij het gebruik van industriële gassen. Westfalen Gassen Nederland BV richt zich met de app op lassers, maar ook op leerlingen van lasopleidingen en overige gasgebruikers.

“We merken dat onze afnemers vaak de behoefte hebben meer te weten te komen over de gassen uit ons aanbod. Vooral leerlingen van lasopleidingen hebben hier veel baat bij. We zijn daarom vaak aanwezig op open dagen in het onderwijs, geven trainingen over veiligheid en nemen de tijd om goed advies te geven,” aldus Hansjan Dijk, gastechnisch adviseur van Westfalen Gassen. Het bedrijf probeert zich steeds meer te richten op de nieuwe generatie lassers. Dijk: “Deze doelgroep is gewend informatie digitaal tot zich te nemen, waardoor we op het idee kwamen een app te ontwikkelen. Met de Schweiß-app is handige informatie online beschikbaar, waardoor we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.”

Gebruiksvriendelijkheid centraal
De zogenoemde Schweiß-app maakt het gebruik van lasgassen een stuk eenvoudiger. Gebruiksvriendelijkheid staat hierbij centraal; in een klik heeft de klant informatie over de fysische gegevens van de gassen. Tevens biedt de app hulp bij het instellen van lasapparatuur en het berekenen van de neersmelt en warmte-inbreng. Daarnaast zijn er tools ontwikkeld voor het MAG-lassen, TIG-lassen en lasersnijden, wat de app uniek maakt ten opzichte van reeds bestaande apps. De Schweiß-app Westfalen AG is zowel in het Nederlands als in het Duits te downloaden in de app store van IOS en Android. Informatie over de lasgassen is ook op papier beschikbaar en wordt veel gebruikt in werkplaatsen.

Westfalen Gassen Nederland BV
Westfalen Gassen is sinds 1923 een succesvolle Europese aanbieder van industriële gassen. Het team bestaat uit een groot aantal gasspecialisten met ieder hun eigen specialisatie. Het team hecht zeer veel waarde aan het ondersteunen en adviseren van hun klanten. Het aanbod bevat honderden industriële gassen en gasmengsels, levensmiddelengassen, koudemiddelen en propaan. Daarnaast beschikt het bedrijf over een lastechnisch centrum waar proeven worden uitgevoerd. Het moederbedrijf van Westfalen Gassen is gevestigd in het Duitse Münster en opereert wereldwijd.