Whitepaper over betrouwbare varnish-bepaling in olie

0
171

Hoe komt het dat laboratoria verschillende MPC-waarden meten van dezelfde olie? En welke acties moeten er worden genomen als er varnish in smeerolie wordt aangetroffen? Zomaar twee vragen waarop Hitma antwoord geeft in hun whitepaper over betrouwbare varnish-bepaling in olie. De whitepaper geeft complete informatie over varnish, de MPC-methodiek, normen, invloeden, analyses en valkuilen.

 

Hitma Monstername is gespecialiseerd in het gebied van monstername-technologie. Het bedrijf uit Uithoorn geeft aan dat de gevolgen van varnish in olie desastreus kunnen zijn voor turbines. Het belang dat juiste beslissingen worden genomen op basis van olie-onderzoek zijn dus groot en mede vanwege die reden, schreef hydrauliek- en smeeroliefiltratiespecialist bij Hitma, Corné Balvert, een whitepaper over dit onderwerp.

Hitma Monstername

In de whitepaper ‘Varnish-bepaling in olie’ wordt uitgelegd wat te doen als het varnish-potentieel in smeerolie wordt gemeten volgens de MPC-analyse (Membrane Patch Colorimetric) en de uitkomst vragen oproept. Veel bedrijven gaan dan naar een ander laboratorium voor een second opinion. Maar welke uitkomst is juist als dit laboratorium met compleet andere resultaten komen? Daarnaast wordt verteld hoe gebruikers dienen te handelen bij varnish in olie. Zo wordt voorkomen dat stuurventielen haperen of blijven plakken, met trippende turbines tot gevolg. Ook moet worden voorkomen dat de temperatuur bij lagers oploopt door dichtslibbende smeerregimes, dat de levensduur van de oliebatch achteruit holt of filters dichtslaan. De hydrauliek- en smeeroliefiltratiespecialist bij Hitma legt uit waar die verschillende MCP-uitkomsten vandaan komen en hoe ze geïnterpreteerd moeten worden. Ook beschrijft Balvert welke stappen er genomen kunnen worden om het smeeroliesysteem te beschermen. Geïnteresseerden kunnen hier de whitepaper downloaden.