WOCKEN richt zich op groei, ook in Nederland

WOCKEN Industriepartner is opnieuw van de partij op de vakbeurs Maakindustrie Expo in Hardenberg om de kalibratie van meetmiddelen onder de aandacht te brengen. Met deze dienstverlening heeft het Duitse bedrijf inmiddels vaste voet aan de grond gekregen in ons land. De Nederlandse klandizie is er zelfs mede de reden voor dat WOCKEN op het punt staat het kalibratielaboratorium in Meppen uit te breiden.

Met het eigen DAkkS-geaccrediteerde kalibratielaboratorium bedient WOCKEN sinds 2019 ook de Nederlandse markt met een compleet pakket voor kalibratie, inclusief alle gemakken van modern digitaal meetmiddelenmanagement.

De deelname aan Maakindustrie Expo is WOCKEN vorig jaar goed bevallen. “De beursduur van twee dagen en het nieuwe concept vinden we goed. We hebben goede gesprekken gevoerd, die ons nieuwe klanten hebben opgeleverd. We verheugen ons dan ook op onze nieuwe deelname”, zegt Christian Krüssel, verkoopmedewerker buitendienst en projectleider Nederland.

Vertrouwen

Hij is al enkele jaren op de Nederlandse markt actief en durft wel te stellen dat de positie van WOCKEN gevestigd is. “Het heeft ons een beetje tijd gekost om het vertrouwen te winnen van de Nederlandse klanten. Dat vertrouwen is er nu. Men erkent dat we een goede dienstverlening bieden en een betrouwbare partner zijn.”
WOCKEN Industriepartner is in Duitsland actief op het gebied van groothandel, profi-service en verhuur voor industriële en nijverheidsondernemingen. Het bedrijf heeft 11 vestigingen en 320 medewerkers. Het centrale magazijn met ruim 50.000 artikelen op voorraad en een eigen servicecentrum bevinden zich in Meppen, vlak over de grens bij Emmen. Daar staat ook het eigen DAkkS-geaccrediteerde kalibratielaboratorium. Hiermee bedient WOCKEN sinds 2019 ook de Nederlandse markt met een compleet pakket voor kalibratie, inclusief alle gemakken van modern digitaal meetmiddelenmanagement. Er wordt gekalibreerd voor de hele industrie: staalbouw-, metaalbewerkings- en constructiebedrijven.

Mede vanwege vragen van Nederlandse klanten wordt het kalibratiecentrum uitgebreid, waardoor de dienstverlening nog uitgebreider en flexibeler wordt.

Korte doorlooptijd

Christian Krüssel denkt wel te weten waarom WOCKEN succesvol is in Nederland: “Dat komt allereerst door de korte doorlooptijd van vijf dagen. En we mogen dan over de grens gevestigd zijn, we staan wel heel dicht bij de klant. We halen zijn meetmiddelen op in een speciale kalibreerkist, die een veilig transport waarborgt, en brengen ze in diezelfde kist ook weer terug. Uiteraard kan deze speciale kist ook via een pakketdienst of expediteur vervoerd worden. Daarbij communiceert ons laboratorium goed met de klant. Vragen worden onmiddellijk beantwoord en klanten kunnen op ieder moment informeren wanneer hun meetmiddelen terugkomen.”

De Duitse kalibratiespecialist beschikt ook over mobiele middelen om bij de klant op locatie bijvoorbeeld vlaktafels, hoogtemeters en momentsleutels te kalibreren. Dit gebeurt volgens Krüssel steeds meer. “De klanten vinden dit belangrijk. En bij kalibreren op locatie speelt de afstand helemaal geen rol meer.”

Uitbreiding kalibratiecentrum

Alles is gericht op een snelle en kwalitatief hoogwaardige profi-service. De gemiddelde doorlooptijd is vijf dagen. Alleen als een specifieke kalibratie moet worden uitgevoerd, die WOCKEN zelf niet kan doen en waarvoor het partners moet inschakelen, gaat de doorlooptijd richting twee weken. Maar hier komt binnen afzienbare tijd verandering in. Mede vanwege vragen van Nederlandse klanten wordt het kalibratiecentrum uitgebreid. “We zijn momenteel aan het bepalen welke meetmachines erbij zullen komen om aan de vraag te voldoen. Daarmee zal onze dienstverlening nog uitgebreider en flexibeler worden.”

WOCKEN trekt steeds verder Nederland in. Begonnen in het noorden en oosten, worden ook steeds meer klanten in het westen en zuiden bedient. Krüssel hoopt later dit jaar te kunnen deelnemen aan de Precisiebeurs in Den Bosch. Hij is daar vorig jaar geweest als bezoeker en het profiel van de exposanten en de bezoekers beviel hem zeer. “Daar zit veel potentieel voor ons.”

Digitalisering

WOCKEN investeert ook in digitalisering. Zo zullen klanten in de toekomst al hun meetmiddelen kunnen beheren via het DIGITALYOU-platform. En niet alleen de meetapparatuur, maar ook alle andere machines en gereedschappen die gecontroleerd moeten worden. Het platform bevat dan ook verschillende modules, zoals opleiding en magazijnbeheer.

DIGITALYOU staat bijna in de startblokken en lijkt ook voor de Nederlandse klanten een interessante optie, aangezien zij het digitale meetmiddelenmanagement van WOCKEN al breed omarmen. “Dit wordt heel veel gebruikt”, zegt Krüssel. “We drukken voor Nederlandse klanten vrijwel geen certificaten meer op papier af. We sturen ze vaak zelfs niet eens meer als PDF over de mail. De certificaten staan gewoon in het meetmiddelenmanagement en de klanten kunnen erbij als ze ze nodig hebben.”
Krüssel is zeer tevreden over de ontwikkeling in Nederland. “We groeien hier. En dat is waar WOCKEN zich op richt; in Duitsland en ook in Nederland.”

WOCKEN Industriepartner
Stand 443

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Maakindustrie Expo vol innovaties, kennisdeling en beleving boekt groei

12-05 In totaal presenteerden zich ruim 120 exposanten verdeeld over vier beurshallen. Ook daarin was…

Toeleveren

Maakindustrie Expo trapt af met Mark Tuitert

01-05 Een groep bedrijven en studenten gaat op 10 mei op de fiets door Hardenberg…

Oppervlaktetechniek

Aalberts present met heat treatment specialisten

01-05 Deze divisie behandelt door middel van thermische processen veel producten. Dit doet dit onderdeel…

Oppervlaktetechniek

Optimaliseren met universele ontbraammachine

01-05 Het hebben van een machine die in staat is om zowel kleine als grote…

Toeleveren

Groneman presenteert ultra compacte actuator

26-04 De Smela liteECO serie is volgens Groneman het meest compacte elektromechanische alternatief voor pneumatische…

Toeleveren

VOP brengt OEM’ers en capabele constructiebedrijven in het buitenland met elkaar in verbinding

25-04 Het doel van van Oirschot Product Bemiddeling (VOP) is het verbinden van OEM’ers met…

Toeleveren

Kracht van EKB ligt in totaaloplossingen

24-04 Ooit begonnen als paneelbouwer, omschrijft EKB zichzelf nu liever als partner in de industriële…

Toeleveren

Maakindustrie Expo biedt kennis en inspiratie

24-04 De techneut wil handvatten om zijn dagelijkse werkzaamheden te verbeteren en de ondernemer in…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021