Wortelboer presenteert draagbare machines Trawema

Th. Wortelboer laat de metaalbewerker op TechniShow een breed scala aan machines en gereedschappen voor de pijpleidingbouw zien. Daaronder voor het eerst ook de producten van de Duitse producent Trawema.

Een TAF Flange Facer (flensvlakker) van fabrikant Trawema. Hiermee kunnen beschadigde of kromgetrokken (flens)vlakken eenvoudig worden opgezuiverd.

Wortelboer is specialist in machines en gereedschappen voor laskantvoorbewerking, het testen en repareren van pijpleidingsystemen en het maken en schoonmaken van laskanten aan plaat en strip in zowel staal als RVS. “Dat specialisme trekt altijd mensen naar de stand”, vertelt directeur Norbert Wortelboer. “We hebben een naam in de markt en als mensen een specifiek probleem hebben, weten ze ons altijd te vinden. Dat merk je ook op een beurs als de TechniShow. We hopen dan ook zowel bestaande als nieuwe klanten te ontmoeten. We hebben de bestaande klanten namelijk ook veel nieuws te vertellen.”

Nieuw agentschap

Eén van die noviteiten is het importeurschap van Trawema, producent van draagbare metaalbewerkingsmachines zoals de TAF Flange Facers (flensvlakkers). Hiermee kunnen beschadigde of kromgetrokken (flens)vlakken eenvoudig worden opgezuiverd. Afhankelijk van de bewerking (draaien, frezen of slijpen) kan men hiermee alle waarden van oppervlaktegrofheid verkrijgen.

Tijdens de TechniShow zullen de machines van Trawema voor het eerst in Nederland worden gepresenteerd. De samenwerking tussen Wortelboer en deze fabrikant is tot stand gekomen door contacten in de markt. “We hadden eerder een agentschap van een Amerikaanse producent van draagbare metaalbewerkingsmachines”, legt Wortelboer uit. “Die hebben andere keuzes gemaakt. Een medewerker is samen met enkele praktijkmensen voor zichzelf begonnen met een nieuw merk en daar hebben wij veel vertrouwen in. We willen tijdens de TechniShow dan ook het grote publiek kennis laten maken met deze machines.”

Breed assortiment

Naast de draagbare metaalbewerkingsmachines, toont Th. Wortelboer diverse andere producten. Zo zijn onder meer (gebruikte) pijpeindbewerkingsmachines, diverse gereedschappen en onderhoudsoplossingen om bijvoorbeeld oxidatie tegen te gaan, te zien. Ook laat de specialist in metaalbewerkingsoplossingen de plaatkantenfreesmachine CHP-60G zien. Deze freesmachine voor plaatkanten freest met wisselplaten een schuine kant aan een plaat (of een stuk plaat), draait circa 550 tpm en heeft een aparte aandrijving voor de voeding c.q. transport van de machine langs de plaat. De freeskop is 80 mm in diameter en heeft 7 hardmetalen wisselplaten. De maximale plaatdikte die door de machine gevoerd kan worden is resp. 70 en 100 mm. Er is een maximale afschuinlengte mogelijk van 60 mm. De eerste ‘gang’ geeft een afschuinlengte van circa 28 mm.

De plaatkantenfreesmachine CHP-60G freest met wisselplaten een schuine kant aan een plaat (of een stuk plaat). Er is een maximale afschuinlengte mogelijk van 60 mm.

De plaatkantenfreesmachine CHP-60G freest met wisselplaten een schuine kant aan een plaat (of een stuk plaat). Er is een maximale afschuinlengte mogelijk van 60 mm.

TechniShow

Voor Th. Wortelboer is de TechniShow altijd een goede beurs geweest. Norbert Wortelboer: “Ondanks alle onzekerheden in de wereld, de problemen in de toeleverketens en de hoge prijzen, zien wij dat de investeringsbereidheid er op dit moment nog steeds wel is. We hebben dan ook goede verwachtingen dat de TechniShow weer succesvol wordt.”

Th. Wortelboer is deelnemer TechniShow

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Hoog beslissingsniveau bezoekers TechniShow en ESEF Maakindustrie

12-09 De beursorganisatie is vooral opgetogen over het hoge beslissingsniveau van de bezoekers: 46% geeft…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Belang maakindustrie neemt fors toe

30-08 De maakindustrie draagt jaarlijks voor 18% bij aan de Nederlandse economie en toont de…

TechnishowNieuws

Autonome slijprobot gaat op voor tweede Award

24-08 Mocht Teqram een Innovation Award winnen, dan betekent dat de tweede prijs binnen een…

TechnishowNieuws

Metaalbewerken is geen rocketscience

24-08 Partsupply is een bedrijf dat zich bezig houdt met de fabricage van maakdelen voor…

TechnishowNieuws

Prodec live in actie op ESEF

24-08 Tijdens ESEF Maakindustrie zijn de superieur verspanende eigenschappen van Prodec live te zien op…

Plaatbewerking

Bystronic showt software-oplossingen op Experience Days

23-08 Inderdaad, dat zijn ook de dagen dat de TechniShow wordt gehouden. Bystronic neemt daar…

TechnishowNieuws

Vliegende start De Cromvoirtse met robotbuigcellen

23-08 De eerste ervaringen zijn veelbelovend. De cellen ontlasten de productie enorm en nemen pieken…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X