Würth vervoert minder lucht

0
25

Würth Nederland, handelsonderneming in montage- en bevestigingstechniek, heeft een nieuwe verpakkingslijn in gebruik genomen. Hierdoor worden de verzenddozen in hoogte gereduceerd, waardoor minder lucht wordt vervoerd.

Om de klantbelevering te optimaliseren, is Würth in mei 2017 een project gestart met de aandachtspunten: Transporteren van goederen met een optimale vullingsgraad; milieuvriendelijker; een sterker verzendkarton; minder transportschade; optimaliseren van interne logistieke processen. In januari werden twee nieuwe dozenopzetmachines en de I-Pack machine van B+/Sealed Air aangeschaft.

Hierdoor heeft Würth Nederland de mogelijkheid gekregen om naar een hoger verzendkarton te gaan van de twee standaard grondmaten die worden gehanteerd. Dit resulteert in meer producten per verzenddoos en lagere transportkosten. Ook wordt geen krimpfolie meer in de dozen gebruikt. Daarnaast is per direct overgestapt op recyclebaar karton met FSC-keurmerk.

De I-Pack machine van B+ zorgt ervoor dat er geen overbodige ruimte is tussen de bovenkant van de verzenddoos en het hoogste product in de verzenddoos. Dit gaat in 3 stappen: (1) Meten hoeveel ruimte er is tussen het hoogste product en de bovenrand van de doos en direct rillen; (2) Omvouwen van gerilde randen en vastlijmen; (3) Deksel op de doos plaatsen.

Door het vouwen van de verzenddoos komt er op de draagpunten van de verzenddoos een dermate stevige laag karton dat deze bestand is tegen de vele stappen die hij nog moet doorlopen, voordat hij uiteindelijk bij de klant aankomt. De resultaten zijn veelbelovend: “We zien dat bij 75% van alle orders de verzenddozen in hoogte worden gereduceerd en we ontvangen veel positieve reacties van onze klanten en vertegenwoordigers.”

DHL Parcel
Tevens heeft Würth Nederland de meer dan vijftigjarige samenwerking met DHL Parcel opnieuw met drie jaar verlengd. Het nieuwe contract werd ondertekend in het Bossche Logistiek Centrum van Würth bij de nieuwe verpakkingslijn. DHL ondersteunt Würth met een grote diversiteit aan services voor de verzending van pallets en pakketten, van uiteenlopend formaat en gewicht en met zowel standaard- als spoedzendingen. Afleveroplossingen zijn er van leveringen aan huis bij zzp’ers en bezorgingen op de bouwplaats tot het afhalen door klanten op een DHL-depot of ServicePoint.