Yaskawa demonstreert robotica- en motiontoepassingen op Techniekdagen

Op dinsdag 22 en woensdag 23 oktober organiseren Yaskawa, Vipa en MCA samen de Yaskawa Techniek Dagen. Hier zijn diverse industriële robotica- en motiontoepassingen te zien, waarbij het draait om de interactie tussen de verschillende technieken.

Met het recentelijk samengaan van Yaskawa en Vipa wordt steeds duidelijker richting gegeven aan de verdere integratie en het beheer van de verschillende platforms. Het wordt voor machinebouwers en eindgebruikers steeds gemakkelijker om de verschillende technieken te integreren en met elkaar te laten samenwerken. Met ‘live’ demonstraties worden gebruiksvriendelijke koppelingen getoond tussen PLC en frequentieregelingen, servobesturingen en robots.

Getoond wordt onder meer de high speed Delta Pickingrobot MPP3, met een snelheid tot 230 cycli per minuut, leverbaar met vision integratie, conveyor tracking en de gebruiksvriendelijke MotoPick software. De flexibele verpakkingscel Pelican van Overveld Packaging met een 6-assige HP20F robot met compacte FS100 besturing zoals geleverd aan Valvoline wordt eveneens gedemonstreerd. Voor palletiseren is er een voorbeeldopstelling met de 4-assige Yaskawa MPL160 robot voor het grijpen van zakken. De ‘Humanoide’ dubbelarmige robot SDA20 met 15 assen zal ook te zien zijn in een demonstratie-opstelling die een goed inzicht geeft in de bijna ‘menselijke’ mogelijkheden.

Lassen en snijden
Systeempartner Produlas zal het off-line programmeersysteem AlmaCam voor lassen en snijden demonstreren. Hierbij wordt de MA1550 booglasrobot in combinatie met een servogestuurde manipulator voor de productpositionering ingezet. Als innovatie wordt de MotoSync real-time integratie van PLC en robotbesturing voor het eerst in de Benelux gepresenteerd. Dit is een koppeling tussen de robotbesturing en de PLC, waardoor de robot real-time vanuit de PLC kan worden aangestuurd, inclusief de gehele periferie zoals grijper, transportsysteem of andere componenten zoals vision. Daarbij kan ook de volledige bediening van de robot via de HMI van de PLC worden gerealiseerd.

Drives & Motion
Belangrijk aandachtspunt voor aandrijftechniek is energiebesparing. Er zullen voorbeelden te zien zijn van IE4 systemen, en ook van de Yaskawa Matrix frequentieregeling, waarmee onder andere remenergie kan worden teruggewonnen. Verder zullen er voorbeelden te zien zijn uit het Yaskawa lineaire aandrijvingenprogramma, alsmede een opstelling van anti vibratie/resonantie servotechniek.

Lezingenprogramma
Diverse lezingen complementeren de demonstraties: ‘Servo-motoren aansturen vanuit een virtuele realiteit’ door de TU Delft; ‘Open Robot Controller’ door Yaskawa, over de mogelijkheden voor flexibele integratie van robots; ‘Yaskawa’s Energy-saving method with an IPM-Motor and Frequency Inverter’ door dr. Sadayuki Sato; ‘Profibus en/of Profinet? Stel uw eigen CPU samen’.

Partnerbedrijven
Naast Yaskawa , Vipa en MCA zullen diverse partnerbedrijven participeren en aanwezig zijn, zoals Apex (reductoren), Roll-on (lineaire systemen) en ZVS (grijpertechniek).

De Yaskawa Techniekdagen vinden plaats in de Beneluxhal van Conference Center Koningshof in Veldhoven. Het programma loopt dagelijks van 12.00 tot 20.00 uur.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Nieuwe robotcontroller Fanuc combineert intelligentie met cyberbeveilging

05-03 De nieuwe R-50iA robotcontroller combineert voor het eerst cyberbeveiliging met een uitgebreid scala aan…

Automatisering

Wereldwijd stijgt vraag naar robotisering en automatisering

01-12 Na een moeilijke economische periode veroorzaakt door de enorme effecten van de coronacrisis, boekt…

Automatisering

Nieuw record industriële robots

08-11 In 2020 werden wereldwijd meer dan 380.000 nieuwe robots aangeschaft. Voor 2021 wordt uitgegaan…

Automatisering

Robotica oplossingen op Metaaldagen

14-09 BMO Automation introduceert de Iridium serie, een compacte alleskunner voor draai- en freesmachines. Deze…

Automatisering

Virtuele beurs Omron presenteert fabriek van de toekomst

23-11 Omron Industrial Automation Europe organiseert een virtuele beurs, waar klanten de nieuwste technologieën voor…

Automatisering

Een robot programmeren met je smartphone

13-09 Deelnemer aan de Technologiestraat op TIV Robotics Benelux laat zien hoe het integreren van…

Personeel en Opleiding

Toekomstbestendige machinerichtlijn in de maak

17-07 Eén van de onderwerpen op de agenda van de Europese Commissie de komende jaren,…

Automatisering

Nieuw fieldlab RoboHouse geopend op TU Delft Campus

23-01 Op de TU Delft Campus is een nieuw fieldlab van start gegaan: RoboHouse. In…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV