Zamro zoekt ‘Technisch Professional van het Jaar’

Online technische groothandel Zamro is op zoek naar de ‘Technische Professional van het Jaar’. De groeiende scale-up doet dit om technisch vakmanschap, dat in Nederland zo keihard nodig is, welverdiende volle aandacht te geven. Via verschillende kanalen worden in twee categorieën de best gekwalificeerde ‘Technische Professional’ en jong ‘Technisch Talent’ voor deze verkiezing opgeroepen. De finalisten maken kans op de titel en een uitgebreid prijzenpakket.

Zamro heeft als snelgroeiende online groothandel goed gekwalificeerd technisch personeel hoog in het vaandel staan, maar ziet de uitdaging binnen de branche in het vinden van de juiste professionals om de beschikbare jobs aan te pakken. “Deze verkiezing legt de focus op technische vakmannen waar op dit moment zoveel vraag naar is”, zegt Eric Croon, oprichter en CCO van Zamro. “Met als resultaat dat we hopelijk bij veel mensen de interesse wekken voor een opleiding of baan in de techniek. Met deze zoektocht naar de Technische Professional van het jaar 2018 wil Zamro, samen met samenwerkingspartner ROC Opleidingen Amsterdam en Flevoland, technische vakmannen en veelbelovende talenten een podium bieden.”

Op zoek naar…
De zoektocht richt zich breed op álle vakmannen en talenten in de technische sector, denk aan de segmenten metaal, machine-onderhoud & installatie- en productiebedrijven. “Naast gedegen vakmannen en vrouwen die al jaren in de sector werken, zijn MBO en HBO studenten bij deze wedstrijd een belangrijke doelgroep”, aldus Robert Koerts, programmamanager Techniek bij het ROC van Amsterdam en Flevoland. “En dat is mooi, want we zien binnen onze opleidingen veel topstudenten die hun kop boven het maaiveld durven uit te steken. Door deel te nemen aan deze verkiezing, spelen zij zich op deze manier mooi in de kijker.”

Verkiezing
De verkiezing kent twee categorieën: Technisch Professional en Technisch Talent. De ‘Professional’ heeft zich bewezen in de sector door jarenlange praktijkervaring. Hij of zij onderscheidt zich door een bijzondere prestatie het afgelopen jaar, zoals een project met positief effect op het milieu, een unieke zakelijke kans of de ontwikkeling van een innovatief product. Het ‘Talent’ is de perfecte vakman in spé: hij of zij studeert nog of is maximaal 1 jaar aan het werk en is een potentiële topper in het vakgebied. Deze talenten hebben bijvoorbeeld een eigen bedrijf opgezet of buitengewoon gepresteerd binnen de opleiding of stage.

YouTube
Koos Overdevest (HTS Bouwkunde & YouTuber Timmerman Koos): “Op mijn kanaal tref ik meer dan 11.000 fans die enthousiast zijn over techniek. Ik zit zelf al 50 jaar in het vak en merk onder mijn volgers veel interesse is nieuwe technieken. Je begint vaak op jonge leeftijd en het vergaren van actuele kennis is continu nodig, omdat technische vakgebieden zich razendsnel ontwikkelen. De benoeming van Technische Professional van 2018 geeft de technische sector op een mooie manier aandacht. Meld je aan en ga voor die titel!”

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich tot 1 mei aanmelden op www.technischprofessionalvanhetjaar.nl. Op dit moment hebben al meer dan 200 professionals of talenten dit gedaan. Vervolgens kunnen de genomineerde kandidaten stemmen verzamelen bij hun achterban en de daaropvolgende stap is dat de stemmen van het publiek en de vakjury worden bepaald op basis van de persoonlijke motivaties van de finalisten. Begin juni is de finale en bekendmaking van de ‘Technische Professional’ en het ‘Technisch Talent van het Jaar’.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Toenemende krapte op de arbeidsmarkt: hoe vind je goed geschoold technisch personeel?

29-06 Ik zoek technisch personeel, maar heb geen idee waar ik moet beginnen. Herkenbaar? Dan…

Plaatbewerking

Personeel is de grootste uitdaging

05-07 De resultaten hiervan werden gepresenteerd tijdens Tuwi Next, een onderdeel van het tweedaagse open…

Personeel en Opleiding

Suplacon werkt nieuwe medewerkers vlot in

16-08 TWI staat voor Training within Industry. De methode is ontstaan in de Tweede Wereldoorlog,…

Bedrijf en Economie

Omzet metaal in eerste kwartaal 5 procent hoger

19-05 Per saldo verwachten industriële ondernemers voor het tweede kwartaal van 2021 een hogere omzet…

MetaalNieuws Extra IM

Bewustwording risico’s werkplek zorgt voor minder bedrijfsongevallen

03-02 Fouten maken is menselijk. Maar fouten door onwetendheid zouden niet voor mogen komen. Daarom…

Personeel en Opleiding

Miguel Delcour directeur ingenieursvereniging KIVI

15-10 Miguel Delcour is per 12 oktober benoemd tot directeur van het KIVI-bureau. Hij heeft…

Verspanen

Magistor breidt organisatie verder uit

15-10 De organisatie van Magistor, de straal- en verspaningsspecialist uit Rijssen, is sinds 12 oktober…

Plaatbewerking

Medewerkers Metaalcenter Driessen pauzeren voorlopig in de productieruimte

20-03 Pauzes in de productieruimte in plaats van in de kantine, koffie uit kartonnen bekers…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?