Zantech kan eindelijk feestje vieren

Al twee keer probeerde Zantech het 35-jarig bedrijfsjubileum te vieren. In 2020 stond alles hiervoor zelfs al in de steigers. Beide keren gooiden de coronaperikelen echter roet in het eten. Maar nu kan de jubileumviering eindelijk doorgaan: op 15 en 16 april viert het plaatbewerkingsbedrijf in Oss dat het op 1 april 1985 is opgericht.

Zantech maakt altijd gebruik van de nieuwste technieken die beschikbaar zijn, zeker op het gebied van lasersnijden en buislasersnijden.

Op de uitnodigingskaart voor de festiviteiten wordt dan ook melding gemaakt van het 37-jarig jubileum. “Niet echt een jubileumjaar natuurlijk”, zegt directeur/eigenaar Bart van der Zande glimlachend. “Maar we willen dit feestje niet nog eens voorbij laten gaan.”

Technologisch voorop lopen

Er is volgens hem ook alle aanleiding om het 35-jarig bestaan alsnog te vieren. In 1985 startte zijn vader Jan Zantech met een ponsmachine, waarmee hij stalen platen bewerkte. Al snel werd het machinepark uitgebreid. Jan wilde daarbij technologisch voorop lopen en die eigenschap heeft Bart van zijn vader overgenomen. Zantech maakt altijd gebruik maken van de nieuwste technieken die beschikbaar zijn, zeker op het gebied van lasersnijden en buislasersnijden.

Compleet product leveren

Vooral de laatste tien jaar heeft er echter een verschuiving plaatsgevonden. “Onze klanten vragen steeds vaker: las het eens in elkaar, poedercoat het en stop het in een doos. De markt is verschoven en daar zijn we in mee gegaan. We leveren een steeds completer product. Een deel van de bewerkingen doen we zelf, een ander deel, zoals het poedercoaten en verzinken, besteden we uit aan onze vaste partners.”

Uitbreiding productieruimte

Behalve voortdurende investeringen in de modernisering en uitbreiding van het machinepark heeft Zantech, dat is gegroeid naar zo’n dertig medewerkers, ook het bedrijfspand aangepakt. De productieruimte is uitgebreid met de aankoop van het pand van de achterbuurman. En nog dit jaar staat de volgende uitbreiding op stapel. Het terrein tussen de twee grote productieruimten gaat bebouwd worden, wat een uitbreiding met 700 vierkante meter betekent.

De productieruimte wordt opnieuw uitgebreid. Het terrein tussen de twee grote productieruimten gaat bebouwd worden (de grote blauwe roldeur links van het midden) en de hele voorgevel krijgt een nieuwe look.

De productieruimte wordt opnieuw uitgebreid. Het terrein tussen de twee grote productieruimten gaat bebouwd worden (de grote blauwe roldeur links van het midden) en de hele voorgevel krijgt een nieuwe look.

Al deze ontwikkelingen willen Bart van der Zande en zijn medewerkers delen met hun relaties op 15 en 16 april. Het oorspronkelijke plan was om hiervoor een tent op het bedrijfsterrein neer te zetten, maar dat is niet nodig. Want onlangs is een grote buislaser verkocht, die wordt vervangen door een nieuwe. Maar door de problemen die machinefabrikanten hebben met de levering van componenten en onderdelen, laat de komst van de nieuwe machine nog even op zich wachten. Een geluk bij een ongeluk is een tijdelijk helemaal lege hal. Die wordt nu grondig schoongemaakt en zal gebruikt worden voor het vieren van het jubileum.

Op vrijdag 15 april is de open dag voor klanten en andere relaties/genodigden. Zij worden rondgeleid door het bedrijf, waarbij ze onderweg diverse producten tegenkomen die Zantech de afgelopen jaren heeft gemaakt en waar het bedrijf trots op is. Op zaterdag 16 april worden dan de vrienden, familie en bekenden van alle medewerkers uitgenodigd. Dan is ook de feestavond met medewerking van diverse artiesten.

Zantech vraagt geen cadeaus, maar heeft wel een cadeautip: een donatie doen voor de stichting Alpe d’Huzes Team Vera of doneren in de bus bij de entree.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

BLM Group presenteert Lasertube LT12

27-09 Dit is een installatie voor het lasersnijden van buizen en metalen profielen met diameters…

Plaatbewerking

Alle beweging in één compacte lijn

05-07 Want het is voor Van de Brande niet zo zeer de snijsnelheid die van…

Plaatbewerking

De basis van het nieuwe MTU+ is techniek

20-06 In MTU+ kun je direct offertes genereren, met enkele klikken een order plaatsen, zelf…

Plaatbewerking

PWS Almelo kan ‘mooie dingen in metaal’ nu lasersnijden

23-05 PWS Almelo maakt producten voor aannemers vaak als totaalleverancier. Dit kan variëren van een…

Plaatbewerking

MoVer al 30 jaar in de ban van lasersnijden

10-05 Toen Vernooy op 1 april 1993 met MoVer begon, zag het lasersnijden er in…

Plaatbewerking

Goede start Laser-Max met hulp van Fiber Laser Benelux

09-05 Het ondernemen is Max met de paplepel ingegoten. Zijn vader runt samen met een…

Plaatbewerking

Mogelijkheden buislasersnijtechniek nog steeds onvoldoende benut

17-04 Toch lopen toeleveranciers nog vaak aan tegen onwetendheid aan de kant van hun opdrachtgevers.…

Plaatbewerking

Tuwi-klanten onder de indruk van ontwikkelingen bij Durma

11-04 Tuwi brengt de machines van Durma al sinds 2005 op de Nederlandse markt en…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema