Zantech kan eindelijk feestje vieren

Al twee keer probeerde Zantech het 35-jarig bedrijfsjubileum te vieren. In 2020 stond alles hiervoor zelfs al in de steigers. Beide keren gooiden de coronaperikelen echter roet in het eten. Maar nu kan de jubileumviering eindelijk doorgaan: op 15 en 16 april viert het plaatbewerkingsbedrijf in Oss dat het op 1 april 1985 is opgericht.

Zantech maakt altijd gebruik van de nieuwste technieken die beschikbaar zijn, zeker op het gebied van lasersnijden en buislasersnijden.

Op de uitnodigingskaart voor de festiviteiten wordt dan ook melding gemaakt van het 37-jarig jubileum. “Niet echt een jubileumjaar natuurlijk”, zegt directeur/eigenaar Bart van der Zande glimlachend. “Maar we willen dit feestje niet nog eens voorbij laten gaan.”

Technologisch voorop lopen

Er is volgens hem ook alle aanleiding om het 35-jarig bestaan alsnog te vieren. In 1985 startte zijn vader Jan Zantech met een ponsmachine, waarmee hij stalen platen bewerkte. Al snel werd het machinepark uitgebreid. Jan wilde daarbij technologisch voorop lopen en die eigenschap heeft Bart van zijn vader overgenomen. Zantech maakt altijd gebruik maken van de nieuwste technieken die beschikbaar zijn, zeker op het gebied van lasersnijden en buislasersnijden.

Compleet product leveren

Vooral de laatste tien jaar heeft er echter een verschuiving plaatsgevonden. “Onze klanten vragen steeds vaker: las het eens in elkaar, poedercoat het en stop het in een doos. De markt is verschoven en daar zijn we in mee gegaan. We leveren een steeds completer product. Een deel van de bewerkingen doen we zelf, een ander deel, zoals het poedercoaten en verzinken, besteden we uit aan onze vaste partners.”

Uitbreiding productieruimte

Behalve voortdurende investeringen in de modernisering en uitbreiding van het machinepark heeft Zantech, dat is gegroeid naar zo’n dertig medewerkers, ook het bedrijfspand aangepakt. De productieruimte is uitgebreid met de aankoop van het pand van de achterbuurman. En nog dit jaar staat de volgende uitbreiding op stapel. Het terrein tussen de twee grote productieruimten gaat bebouwd worden, wat een uitbreiding met 700 vierkante meter betekent.

De productieruimte wordt opnieuw uitgebreid. Het terrein tussen de twee grote productieruimten gaat bebouwd worden (de grote blauwe roldeur links van het midden) en de hele voorgevel krijgt een nieuwe look.

De productieruimte wordt opnieuw uitgebreid. Het terrein tussen de twee grote productieruimten gaat bebouwd worden (de grote blauwe roldeur links van het midden) en de hele voorgevel krijgt een nieuwe look.

Al deze ontwikkelingen willen Bart van der Zande en zijn medewerkers delen met hun relaties op 15 en 16 april. Het oorspronkelijke plan was om hiervoor een tent op het bedrijfsterrein neer te zetten, maar dat is niet nodig. Want onlangs is een grote buislaser verkocht, die wordt vervangen door een nieuwe. Maar door de problemen die machinefabrikanten hebben met de levering van componenten en onderdelen, laat de komst van de nieuwe machine nog even op zich wachten. Een geluk bij een ongeluk is een tijdelijk helemaal lege hal. Die wordt nu grondig schoongemaakt en zal gebruikt worden voor het vieren van het jubileum.

Op vrijdag 15 april is de open dag voor klanten en andere relaties/genodigden. Zij worden rondgeleid door het bedrijf, waarbij ze onderweg diverse producten tegenkomen die Zantech de afgelopen jaren heeft gemaakt en waar het bedrijf trots op is. Op zaterdag 16 april worden dan de vrienden, familie en bekenden van alle medewerkers uitgenodigd. Dan is ook de feestavond met medewerking van diverse artiesten.

Zantech vraagt geen cadeaus, maar heeft wel een cadeautip: een donatie doen voor de stichting Alpe d’Huzes Team Vera of doneren in de bus bij de entree.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Romonta snijdt in eigen huis, met eigen stikstof

18-08 Romonta – opgericht in 1978 – is hoofdzakelijk actief in de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf…

Plaatbewerking

BLM Group met twee stands op Tube & wire

13-06 De internationale vakbeurzen voor buis en draad worden van 20-24 juni samen gehouden in…

Plaatbewerking

Hoekman RVS investeert in 30 kW Eagle fiberlaser

06-05 Volgens Gert Hoekman zal deze investering een nieuwe dynamiek en andere werkwijze in het…

Plaatbewerking

RVS-specialist Dumaco Woerden blinkt uit in XXL productie

25-04 De (internationale) markt kent Dumaco Woerden ook wel als ReviconBarosta. Revicon is van oudsher…

Plaatbewerking

Dumaco Kampen pakt groeikansen

15-03 Zo is recent een nieuw lasersnijsysteem geïnstalleerd en is de complete productie voor een…

Plaatbewerking

Productiviteitswinst met nieuwe laser en software

21-10 Vlonder Plaatwerk is een toeleverancier die op klantspecificatie producten in staal, RVS en aluminium…

Plaatbewerking

Xteg opent Benelux-vestiging in Enschede

04-08 Op de nieuwe locatie in Enschede biedt Xteg klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen aan. Door…

Automatisering

‘Kantbank programmeren hoort thuis op de werkvoorbereiding’

09-06 “Want eigenlijk is dat een onlogische route, omdat je de plaatuitslag pas kunt snijden…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X